RTX 4090 nasıl buldunuz?

Soğutma bloğu inşaat tuğlası gibi geldi bana. Bence 4000 serisinde ekran kartları hava soğutma yerine sıvı soğutma kullanmalıydı.

Bu konuda bende aynı fikirdeyim. Artık soğutmasına güncelleme gelmeli.
 
3A Oyunlar açısından önümdeki 10-15 yıl arkama yaslanmamı sağlayacak bir kart ise ne mutlu. Alsaydım RDR 2 keyfi yapardım sanırım ilk olarak.
 
NVIDIA'yı fiyat politikası anlamında sıkıntıya sokacağını düşündüğüm bir kart. Intel'in cevap olarak ARC A serisini sunup üstüne bir de ekran kartları pahalı olmak zorunda değil gibi bir açıklama yapmaları zaten iyiydi. Eğer AMD'nin Kasım'daki RDNA3 etkinliğinde de hem fiyat hem teknoloji(Özellikle NVIDIA'yı üstün kılan teknolojiler) alanlarında iyi bir şeyler duyururlarsa muhtemelen NVIDIA bu kart için 1-2 adım geri atıp bazı şeyleri değiştirmek isteyebilir.
 
Nasıl bulduğum pek bir önem arz etmiyor çünkü alınabilir fiyatta değil. O yüzden üstüne konuşmayı kendi adıma gereksiz buluyorum. Her halükarda dehşet bir GPU olacaktır eğer NVIDIA'nın dediği gibi 3090Ti'dan 2x-4x daha hızlı ise. Bu nesil baya bir performans artışı gerçekleşmiş diyebiliriz. Enerji tüketimi vs. gibi şeylere önem vermeden bunu sağlaması çok da ''wow''luk bir olay değil ama. Asıl olay AMD gibi enerji tüketimini minimal tutup yüksek performans verebilmek diye düşünüyorum. O yüzden AMD'nin sunumunu bekliyorum daha çok.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı