RTX 4090 sistem açılmıyor

Xraydiamonds

Femtopat
Daha fazla  
RAM
64GB CL 32 GSKİLL 6400MHz
SSD veya HDD modeli
1 TB Samsung + 500 GB MSI
Ekran kartı
Rog RTX 4090
Anakart
Z-790 Gaming Wi-Fi II
İşlemci
i9 14900KS
Arkadaşlar herkese iyi hafta sonları. Sizlere başımdan geçen ve hala aşamadığım bir problemden bahsetmek istiyorum. Her şey 22 Mayıs'ta başladı bir sabah PC açılmıyordu, anakartta elektrik var ekran kartı vb. ama Power tuşu tepki vermiyordu.

Tüm bildiğim ve öğrendiğim her uygulamayı yaptım lakin olmuyordu. Farklı PSU denedim, RAM'ler o bu şu. Sadece 8-10 saat uğraşmayı bıraktığımda sabah kalktığımda öyle bir dokundum açıldı PC. Sonra güncellemeler vardı onları yapıp yeniden başlarken kapandı ve yine aynı güç almama sorunu devam etti.

Asıl önemli kısım garantiye gönderdim.

Müşteri hizmetleri anakartı göndermemi istedi, şikayetimi çok güzel açıkladım servise ve bana BIOS flsbck tuşunun değiştiğini görüntü alabildiklerini test ettiklerini yazan bir belge gönderdiler. Hemen ürünümü montajladım kasayı topladım ve başlattıktan harika PC açıldı. Bir el Valorant girdim çıktım, bir el CS2 girdim PC restart attı yarım saat sonra tekrar. Ve şimdi tekrar PC güç butonu çalışmıyor. Kafayı yemek üzereyim. Denemediğim şey yok. Güç kablosunu çekip şartelini kapatıp Power tuşuna basılı tutmak gibi şeyleri aştık artık.

Teknik servis anakartta soğuk lehim, ince çatlak, güç regülatör gibi sorunları da kontrol etmiş mi?
bu tip sorunlar genelde fiziksel arızalardan kaynaklanıyor.

Ayrıca Z790 anakartlar, 14. Nesil CPU’larda stabil çalışması için BIOS güncellemesi gerekiyormuş.
Bazı versiyonlar 14900KS ile düzgün POST yapamıyor. Bir BIOS güncelleme notunda gördüm.

PSU olsaydı tahminimce değiştirdikten sonra düzelirdi. Şuan ki PSU'nuz kaç W? ve hangi sertifikaya sahip? Markası nedir?

Son olarak da aklıma gelen şey kısa devre yapması, Anakartı kasaya takarken statik vida veya yükseltici kullanırsanız veya anakartın arkası metal panele zaman zaman temas ediyorsa kısa devre yapar, sistem çalıșmaz.
Birkaç kez uzay sistem çalıştırıp bu sorunu test edebilirsiniz.

Teknik servis anakartta soğuk lehim, ince çatlak, güç regülatör gibi sorunları da kontrol etmiş mi?
bu tip sorunlar genelde fiziksel arızalardan kaynaklanıyor.

Ayrıca Z790 anakartlar, 14. Nesil CPU’larda stabil çalışması için BIOS güncellemesi gerekiyormuş.
Bazı versiyonlar 14900KS ile düzgün POST yapamıyor. Bir BIOS güncelleme notunda gördüm.

PSU olsaydı tahminimce değiştirdikten sonra düzelirdi. Şuan ki PSU'nuz kaç W? ve hangi sertifikaya sahip? Markası nedir?

Son olarak da aklıma gelen şey kısa devre yapması, Anakartı kasaya takarken statik vida veya yükseltici kullanırsanız veya anakartın arkası metal panele zaman zaman temas ediyorsa kısa devre yapar, sistem çalıșmaz.
Birkaç kez uzay sistem çalıştırıp bu sorunu test edebilirsiniz.
Asus 1200W 80+ Aura PSU şimdi işlemci kaynaklı sıkıntı var mı diye bir arkadaşımdan işlemci almaya gideceğim birde işlemci değişerek deneyeceğim

Dostum uzay montaj yap gözlemle.
En son çare onada bakacağım

ASUS 1200W 80+ Aura PSU şimdi işlemci kaynaklı sıkıntı var mı diye bir arkadaşımdan işlemci almaya gideceğim bir de işlemci değişerek deneyeceğim.

En son çare ona da bakacağım.

Uzay montaj yapmadan sistemin toplanmasını önermiyorum. Parcaların çalışırlıgının garantisi yok. Fabrikasyon da arızalı olabiliyor.

Uzay montaj yapmadan sistemin toplanmasını önermiyorum. Parcaların çalışırlıgının garantisi yok. Fabrikasyon da arızalı olabiliyor.
Güzel insan sistem sorunsuzdu dün topladım bugün bozuldu olmadı, kaldı ki parçalar asus garantili kapalı kutu ve uzay montajda yaptım ben garantiye göndermeden ama istikrarlı sonuç yok kasaya girince bugün var yarın yok güç. Şu yeni işlemciyle deneyeceğim, olmadı bir pc ci ile konuştum bios çökmüş olabilir bir bakayım dedi onada baktırırım

Güzel insan sistem sorunsuzdu dün topladım bugün bozuldu olmadı, kaldı ki parçalar ASUS garantili kapalı kutu ve uzay montajda yaptım ben garantiye göndermeden ama istikrarlı sonuç yok kasaya girince bugün var yarın yok güç. Şu yeni işlemciyle deneyeceğim, olmadı bir PC ci ile konuştum BIOS çökmüş olabilir bir bakayım dedi ona da baktırırım.

Hocam o zaman anakart kasa arası şase yapıyor olabilir.

BIOS çökse sistemi hiçbir zaman açamazsın. Sorun donanımsal bir arıza.

İşlemci almaya gidiyorum tek tek bakacağız artık ne yapalım

İşlemci almaya gidiyorum tek tek bakacağız artık ne yapalım
Maalesef bu da olmadı… farklı 1200 lük power ilede denendi bence servis anakartı düzgün kontrol edemedi ya da bulunduğum bölgedeki tamirci bios çökmüş olabilir dedi getir bakalım dedi ona mı gideyim sizce?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı