RTX 5060 8 GB için 1080p mi, 2K mı monitör alınmalı?

Haklısınız hocam. Benim de tercih edeceğim bir kart olmazdı ama olan için iyi senaryoları düşünmeye çalışıyoruz ne yapalım?

@64Bitt Hocam siz en iyisi almadıysanız almayın, aldıysanız da satın.

FG teknolojisi daha çok 100-120 Fps almak için Yapılmış bir teknoloji. Dediğin gibi 45-50 Fps de akıcılık Vasat.

henüz almadım ama genelde video düzenleme, yapay zeka ile ilgili işler ve biraz da oyun için kullanacağım. Eğer 5060 modelini uygun fiyata bulursam, sizce almak mantıklı olmaz mı?

O zaman külliyen alınmaz.

Aslında bu ekran kartının kötü olduğunu ben de biliyordum, fakat uygun fiyatlı bu hazır sistemi görünce almayı düşündüm. Dediğim gibi, genelde video düzenleme gibi işler için kullanacağım, oyun çok fazla olmayacak. Bana 32 bin TL civarında hazır sistem önerebilir misiniz? İkinci el, Mac, ya da toplama PC olmasa iyi olur.

birde bu tür işer için Bu sistem nasıldır : PcKolik.com.tr | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri

1080P. İleri de kart değişecekse 2K daha mantıklı. Şimdi 1080P monitör alıp gelecekte daha iyi bir karta geçince monitörü de tekrardan değiştirmek zorunda kalacaksın. O yüzden iyi düşün iyi karar ver.

Sana en az 5060 Ti 16 GB lazım. Bütçeni ona göre ayarlaman gerek. 40 bin üstü.
Bu bütçe aralığında ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda nasıl bir hazır sistem tercih etmek mantıklı? Mesela 5060 almak doğru bir tercih mi? Çünkü bu bütçeyle bir sistem almayı planlıyorum."

Yapay zekâ vs. ile işin olduğu için sana VRAM lazım. AMD tarafında her ne kadar güzel iyileştirmeler olsa da yazılım desteği konusunda geride. O yüzden AMD kartta olmaz. 5060, 8 GB ile sınıfta kalıyor, daha yüksek kapasiteli en yakın model 5060 Ti 16 GB. O da en düşük 21k civarında. 4060 Ti 16 GB desen aynı fiyat. İkinci el 3000 serisine düşsen bu sefer nesilden dolayı çok kaybediyor. Yani her halükarda mecbur 21k bayılman gerek. Geriye kalan 11k ile de hiçbir şey olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…