RTX 5060 Ti 16 GB ile RTX 4060'tan daha düşük FPS alınıyor

kubilayimrek

Decapat
Daha fazla  
1757271118050.png

Merhaba arkadaşlar,

Yeni aldığım RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartı ile oyunlarda beklediğim performansı alamıyorum. Hatta düz aynı sistemde RTX 4060 kullandığım zaman 20-30 FPS yukarısını alıyordum. Özellikle DLSS açık olmasına rağmen performans çok düşük.

Sistemim:
  • Ekran kartı: RTX 5060 Ti 16 GB.
  • İşlemci: R5 5600.
  • RAM: 8x2 16 GB 3200 MHz.
  • Anakart: A 520mk V2 Gigabyte.

1920X1020 format üstüne format çok atmıştım driverları düzgün kaldırmadan ekran kartını taktım format atıp temiz kurulum yapıp deneyeceğim yazılımsal bir problem olduğunu düşünüyorum.Darboğaz olduğu zaman ekran kartı kullanımı %95 96'ları görmüyor diye biliyorum.

2k da bile darboğaz oluyorken bu çözünürlükte daha fazla olur. Evet GPU kullanımı tam kullanım sergilemez darboğaz olunca. CPU sıcaklıklarına da çare bul. O işlemci stok fanla kullanılmaz aynısı bende de var. Undervolt yapabilirsin performans düşüşü olur CPU tam performans çalışmaz ama FPS'ye pek bir etkisi yok.

2k da bile darboğaz oluyorken bu çözünürlükte daha fazla olur. Evet GPU kullanımı tam kullanım sergilemez darboğaz olunca. CPU sıcaklıklarına da çare bul. O işlemci stok fanla kullanılmaz aynısı bende de var. Undervolt yapabilirsin performans düşüşü olur CPU tam performans çalışmaz ama FPS'ye pek bir etkisi yok.
Deneyeceğim teşekkür ederim önce bir temiz format atıp temiz kurulum yapayım sonrasında dediğini yapacağım.

Evet, arkadaşlar rtx 5060 Ti almayın aldırtmayın aynı siteme 7700xt taktım 160fps aldım 5060 ti 16 gb bile 50 60 Fps aras boş boş öneri yapanlara aldanmayın

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı