RTX 5070 için işlemci önerisi

Bütçe
15000-20000

alpofrivia

Hectopat
Merhaba herkese,

Hâlihazırda yaklaşık 6 senedir RTX 2060 ve Ryzen 5 2600'lü bir sistem kullanıyorum. Artık sistemimi yükseltmenin vakti geldi de geçiyor gibi.

Şubat ayında bir arkadaşım Hollanda'ya gidecek. Kendisinden bana RTX 5070 getirmesini isteyeceğim. Şu an kullandığım sistemi ise komple satmayı planlıyorum.

Ekran kartının fiyatını dâhil etmezsek, ortalama 15-20 bin lira arasında bir bütçem var. bu bütçeye ekran kartı hariç her şeyi dâhil etmeye çalışacağım. DDR5 destekleyen bir anakart (aklımda MSI A620M var), işlemci, M.2 SSD (mümkünse 1 TB), 32 GB DDR5 RAM ve 650W PSU'lu bir kasa dâhil tüm bunlara.

Şapkadan tavşan çıkarmaya çalıştığımın farkındayım ancak hem bütçem kısıtlı hem de beni uzun yıllar götürecek bir sistem almam gerek. Öğrenci olduğumdan bu fiyatın üstüne çıkamam. Sistemi çoğunlukla oyun için kullanacak, zaman zaman mimari 3D modellemeler ve renderlar alacağım.

Eğer bu bütçeyle bunları yapmam mümkün değilse, hâlihazırda elimde bulunan sistemi işlemciden başlayarak ufak ufak yükseltmeyi düşünüyorum. Ancak Erzurum'da yaşadığımdan parçaları ikinci el olarak tek tek satmam çok zor olacaktır. O yüzden bu ihtimali mecbur kalmadıkça değerlendirmek istemiyorum. (şu an ASUS Prime B450M K anakartını kullanıyorum.)

Bütçemi ve şartları göz önünde bulundurarak 1080p için darboğaz yapmayacak bir işlemci önerir misiniz?

Herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba herkese,

Hâlihazırda yaklaşık 6 senedir RTX 2060 ve Ryzen 5 2600'lü bir sistem kullanıyorum. Artık sistemimi yükseltmenin vakti geldi de geçiyor gibi.

Şubat ayında bir arkadaşım Hollanda'ya gidecek. Kendisinden bana RTX 5070 getirmesini isteyeceğim. Şu an kullandığım sistemi ise komple satmayı planlıyorum.

ekran kartının fiyatını dâhil etmezsek, ortalama 15-20 bin lira arasında bir bütçem var. bu bütçeye ekran kartı hariç her şeyi dâhil etmeye çalışacağım. DDR5 destekleyen bir anakart (aklımda MSI A620M var), işlemci, M.2 SSD (mümkünse 1 TB), 32 GB DDR5 RAM ve 650W PSU'lu bir kasa dâhil tüm bunlara.

Şapkadan tavşan çıkarmaya çalıştığımın farkındayım ancak hem bütçem kısıtlı hem de beni uzun yıllar götürecek bir sistem almam gerek. Öğrenci olduğumdan bu fiyatın üstüne çıkamam. sistemi çoğunlukla oyun için kullanacak, zaman zaman mimari 3D modellemeler ve renderlar alacağım.

Eğer bu bütçeyle bunları yapmam mümkün değilse, hâlihazırda elimde bulunan sistemi işlemciden başlayarak ufak ufak yükseltmeyi düşünüyorum. Ancak Erzurum'da yaşadığımdan parçaları ikinci el olarak tek tek satmam çok zor olacaktır. O yüzden bu ihtimali mecbur kalmadıkça değerlendirmek istemiyorum. (şu an ASUS Prime B450M K anakartını kullanıyorum.)

Bütçemi ve şartları göz önünde bulundurarak 1080p için darboğaz yapmayacak bir işlemci önerir misiniz?

Herkese şimdiden teşekkürler.

Arkadasinda dediği gibi 7700X alabilirsin. Bütçen yeterse 7800x3D bak. Fakat muhtemelen yetmeyecek gibi, indirim kovalayarak 7800x3D almanı tavsiye ediyorum.

En hesaplı seçeneğin 5700X3D almak. Mevcut anakartındaki m.2 yuvası boşsa birde 2 TB SSD ekleyebilirsin üzerine.

Diğer seçeneğin AM5 geçmek 7500F ile. Oyun performansın ise kafa kafaya oluyor 5700X3D ile.

Ben bu yüzden hazır AM4 sistemi olan için 7500F çok mantıklı görmüyorum. O ek bütçe ekran kartına, depolamaya ayrılabilir. En azından 7800X3D alabilsen o zaman daha mantıklı fakat bütçeye sığdıramazsın, sadece işlemci 18500 TL.

7700X yerine 7700 alın, indirimde 2bin civarı ucuza geliyor fiyatları değişken takip etmekte fayda var, aynı işemci sadece eco modunda, PBO açınca denkleniyor.

Uzun vadede kullanım için B650 bir anakart bakın, hem overclock kilidiniz olmaz, hem de ileride işemci değiştirirseniz A serisinin VRM'leri eksik gelebilir.

En hesaplı seçeneğin 5700x3D almak. Mevcut anakartındaki M.2 yuvası boşsa bir de 2 TB SSD ekleyebilirsin üzerine.

Diğer seçeneğin AM5 geçmek 7500F ile. Oyun performansın ise kafa kafaya oluyor 5700x3D ile.

Ben bu yüzden hazır AM4 sistemi olan için 7500F çok mantıklı görmüyorum. O ek bütçe ekran kartına, depolamaya ayrılabilir. En azından 7800x3D alabilsen o zaman daha mantıklı fakat bütçeye sığdıramazsın, sadece işlemci 18500 TL.

Hocam bana da mevcut sistemi koruyup 5700x3D almak mantıklı geliyor ancak internete baktığımda 4070'le dahi yüzde %20'ye yakın bir darboğaz yaptığını gördüm. 5070'in ise kas gücünde 4070'ten %15 civarında daha iyi olacağı söyleniyor. 5070 performansını fazla kısıtlamaz mı sizce bu işlemci?

rtx 2060 ekran kartı 6gb

amd ryzen 5 5600

Gigabyte B550M-DS3H AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart

XPG 16GB (2x8GB) Spectrix D35G RGB DDR4 3600Mhz CL18 1.35V PC Ram

MLD M500 MLD22M500P21-1000 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD

DeepCool LE500 İşlemci Sıvı Soğutucu

MSI MAG A600DN 600 W Power Supply

Corsair iCUE 3000D RGB Airflow CC-9011255-WW Fanlı Siyah ATX Oyuncu Kasası

arkadaşlar sence iyi mi sistem kurdum hata varsa bana söyleye bilirmisin

Geri
Yukarı