RTX 5070 ile zaman zaman ekranda sarı veya turuncu çizgi çıkıp aniden kayboluyor

Rindane48

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar daha önce Intel Arc A750 kullanıyordum ekran aniden gelen giden sarı çizgiler yoktu. Ama Amazon depodan ASUS RTX 5070 Prime aldım bu karta geçince çok sık olmasa da zaman zaman ekranda sarı-veya turuncu çizgi çıkıp aniden kayboluyor. Ekran kartında bir arıza mı olabilir? Kablo değiştirdim yine aynı oldu. Eski Driver'ı DDU ile kaldırdım. Ekran kartı sorunlu olabilir mi?
Güncelleme: daha sık olmaya başladı

Son düzenleme:
Son güncel öneriyi deniyorum 1-2 gün sonuca bakacağım

2 gün yapmadı şimdi yine yapmaya başladı nedendir acaba amazon depodan aldığım ürün için değişim yaparlar mı

2 gün yapmadı şimdi yine yapmaya başladı nedendir acaba amazon depodan aldığım ürün için değişim yaparlar mı
BIOS güncellemiş miydiniz? Güncellemediyseniz mutlaka güncelleyin ve büyük ihtimal GEN ayarı sıfırlanacaktır onu tekrar GEN5 yapın.

Ekran Kartı Biosu mu anakart biosu mu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

burdaki görüntünün benzeri bendeki sarı-turuncu kesik çizgizler hızlıca görünüp kayboluyor

Yardımınız için çok teşekkür ederim bunu da denedim hocam sonuçları birkaç gün deneyeyim yazarım buradan. PC'den biraz ayrılıyorum 1saat sonra dönüyorum ekran uyanıyor ondan sonra bu arıza çıkıyor. Depo ürünü için değişim yaparlar mı acaba?

Rica ederim hocam BIOS'tan gen ayarini yapmayi unutmayın resetlenmis olabilir. Depo ürünü farkı nedir bilmiyorum fakat satici yine de Amazon. Soyle söyleyeyim gecen sene ben S21 FE telefon almistim Amazon kendisi satıyordu, 3 hafta kullandiktan sonra iade etmistim ve direkt parayı geri atmışlardı bana. Sorun cikacagini dusunmuyorum.

Rica ederim hocam BIOS'tan gen ayarini yapmayi unutmayın resetlenmis olabilir. Depo ürünü farkı nedir bilmiyorum fakat satici yine de Amazon. Soyle söyleyeyim gecen sene ben S21 FE telefon almistim Amazon kendisi satıyordu, 3 hafta kullandiktan sonra iade etmistim ve direkt parayı geri atmışlardı bana. Sorun cikacagini dusunmuyorum.

Tamam hocam hemen gen 5 alıyorum. İadede sorun çıkaracağı düşünmüyorum ama değişim yaparlar mı acaba veya yeni ürün almak istesem ciddi fark koymuşlar 30kya almıştım şimdi eş değer ürün 35k olmuş.

Gen ile alakası olmaz çünkü. Dediğim şekilde yapacaksınız.

Son yöntemleride denedim, BIOS güncel, nvidia denetim masasından gereken ayarları yaptım, kablo değiştirdim, pci gen 5 yaptım. Eskisi gibi sık yapmıyor ama arada nadir de olsa yapıyor. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı bilemedim. Bundan önce Arc A750 kullanıyordum böyle bir sorun yoktu

Hocam siz bu durumda iade eder miydiniz? Amazon 1 yıl ücretsiz teknik servis var diyor depo ürünlerinde

Son düzenleme:
Son yöntemleride denedim, BIOS güncel, nvidia denetim masasından gereken ayarları yaptım, kablo değiştirdim, pci gen 5 yaptım. Eskisi gibi sık yapmıyor ama arada nadir de olsa yapıyor. Sorun donanımsal mı yazılımsal mı bilemedim. Bundan önce Arc A750 kullanıyordum böyle bir sorun yoktu

Hocam siz bu durumda iade eder miydiniz? Amazon 1 yıl ücretsiz teknik servis var diyor depo ürünlerinde
Bu kadar şey yaptıktan sonra hala nadiren oluyorsa ekran kartında bir arıza var demektir. Amazon müşterisini düşünen bir firma, iade ettikten sonra farklı bir 5070 almaya bütçe çıkmıyorsa eğer servise yollayabilirsiniz. Fakat ben olsam eğer rahatsız etmiyorsa, yani günlük kullanımımı baltalamıyorsa uğraşmazdım. Mesela benim 7700 XT ekran kartımda kronik mor kare oluşturma problemi var ve diğer 7700 XT lerde de çok yaygın bir mevzu. Fakat ben alıştım ve bios güncelledikten sonra aynı sizdeki gibi çok nadiren oluşmaya başladı o yüzden gözüm bile görmüyor.

Şimdi bu sorun oluşurken ekran kaydı almaya çalıştım obsden çizgilerin çıktığı saniye aralıklarında obs kaydında o çizgiler gözükmüyor. Bu ekran kartında değil de monitörden kaynaklandığı anlamına gelir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı