RTX 5070 sistem Forza Horizon 5 düşük video belleği hatası

Yer
İstanbul / Bahçeşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 9 7900X
İşlemci Soğutucusu : Arctic Liquid Freezer II 360MM A-RGB
Anakart : ASRock X670E Steel Legend
RAM: G.Skill Trident Z 16X2 32GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ S.E. RX 6900XT
PSU : Corsair HX1200
Kasa : Cooler Master TD500 White
M2 SSD : Hyperx Fury Gen4 1TB + Gigabyte Aorus Gen4 500GB + Kingston KC2000 Gen3 500GB
SSD : Sandisk SSD Plus 480GB + Sandisk SSD Plus 240GB
HDD : Toshiba X300 4TB
Meslek
Pilotaj Öğrencisi
Merhaba, yıllardır 6900 XT kullanıyordum. 5.120X1.440 çözünürlüğünde monitör kullandığım için MFG ve DLSS teknolojisi için ekran kartını RTX 5070'e yükselttim. Fakat Forza Horizon 5 Ultra ayarlardayken 6900 XT'ten düşük FPS almama rağmen bir de üstüne düşük video belleği hatası veriyor ve oyun komple dönüp kapanıyor. 5070 cidden bu oyunu kaldırmayacak güçsüzlükte mi? 27.299TL'ye satın almıştım iade hakkım bitmeden iade mi etsem bilemedim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla MFG VRAM tüketimini azaltmıyor aksine arttırıyor. Kapatıp deneyebilirsiniz ama konudan bağımsız gereksiz bir yükseltme olmuş 2 kart kas gücü anlamında neredeyse aynı.
Dediğim gibi tamamen DLSS+MFG İçin cyberpunk aldım oynayamıyordum... Hikayeli oyunlar sınırda çalışıyordu monitör oled 240hz 5120 1440 çözünürlükte. Oyunları grafiklerini düşürüp oynayıp ziyan etmek istemedim. Tamamen DLSS+MFG İle oynanabilir hale getirmesiydi amacım.

Reis VRAM yetmedikden sonra teknoloji bir yere kadar.
Evet incelemelerde hiç yetmediği gözükmüyordu.. İade edip 5070ti'ye +15k ödemekten başka çare yok gibi.

Dediğim gibi tamamen DLSS+MFG için Cyberpunk aldım oynayamıyordum... Hikayeli oyunlar sınırda çalışıyordu monitör OLED 240Hz 5120 1440 çözünürlükte. Oyunları grafiklerini düşürüp oynayıp ziyan etmek istemedim. Tamamen DLSS+MFG ile oynanabilir hale getirmesiydi amacım.

Evet incelemelerde hiç yetmediği gözükmüyordu. İade edip 5070 Ti'ye +15k ödemekten başka çare yok gibi.

Bazı oyunların sistem gereksinimlerine baktığınızda minimumdan daha kötü gereksinimler görebilirsiniz onlara aldanmayın araştırın iyice geneli sponsorluk ve o sistemin aynısı yaptığınızda orta grafiklerde bile kasmalar yaşayabilirsiniz aklınızda bulunsun.

Şöyle bir şey oluyor denediğim oyunlarda, GTA 5 + Witcher 3 vb ekran kartı kullanımı %99 oyun ortalama 20-30FPS Ama watt 200-250 olması lazımken 100W oluyor maksimum. Bu VRAM Yetersizliğinden dolayı mı? Bu arada 11.5GB Kullansa bile VRAM yine düşük FPS ve dropa sebep olur mu?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı