RTX 5070 Ti i5 14400F darboğaz yapar mı?

Sidrix

Decapat
Daha fazla  
Şu an RTX 5070 Ti alma imkanım var. Ama işlemcim bir süre i5 14400F olacak oyunları 2K monitör'den oynayacağım. Çok fazla darboğaz olur mu?

Şu an RTX 5070 Ti alma imkanım var. Ama işlemcim bir süre i5 14400F olacak oyunları 2K monitör'den oynayacağım. Çok fazla darboğaz olur mu?

2K da cok hafif olur o da CPU tabanlı oyunlarda yani Online FPS falan. Yine de sıkıntı olmaz en kötü cok olursa DSR acarsınız hiç sıkıntı olmaz alabılırsınız yanı.

Olmaz bu arada sadece oyun için alıyosanız 9070XT öneririm.

Merhaba. Konunun yeri burası mıdır bilmiyorum.
Benim işlemcim i5 11400F.
Mevcut ekran kartım 1650.
RAM 16.
4060 Ti 16 GB hatta biraz daha zorlayıp RX 7900 XT 20GB'a geçmek istiyorum ama şu an için işlemci değiştirecek bütçem yok. Darboğaz sorunları ile karşılaşır mıyım? Genellikle MSFS gibi simülasyon oyunları oynamayı tercih ediyorum. Arada CS2 de oynuyorum. Şu sıralar Assassin's Creed Shadows da da gözüm var. Darboğaz konusunu da hiç bilmiyorum epeydir uzak kaldım PC piyasasından çok şeyler değiştiği için yetişmekte zorlanıyorum. Sitelerden bakıyorum ama mantıklı gelmiyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@Sxpromustang bu sistem için 4060 daha uygun olur. İkinci elden 6700 XT'de seçenekler arasında. Eğer sıfır isterim diyorsan RX 7600'de tercih edebilirsin. Bu işlemciyi daha çok zorlamak istersen 7700 XT veya 4060 Ti seçebilirsiniz. İleride işlemci yükseltmesi de yaparım dersen 7900 XT alınabilir, alternatif olarak 9070 veya 9070 XT ekran kartlarına da yönelebilirsin ya da düzgün bir hazır sistem bulup kendine göre özelleştirdikten sonra sistemi komple değişirsin. Kendi konunu açmanı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
@AceTeq öncelikle teşekkür ederim. Kendi konumu bilerek açmadım şu an için sıfırdan sistem kurmak için bütçe ayırmak istemiyorum. Bir de benzer konular var ise kalabalık yapmamak adına. 4060 Ti 16 GB'Ti seçmemin sebebi 16 GB VRAM olması. Ama zamanla anakart ve CPU değiştirmeyi de düşünüyorum. Ama bunları değiştirirken işin içine RAM de gireceğinden ötürü gene ciddi bir masraf olacak ve sanırım PSU 650+W bendeki onun da yükselmesi gerekecek ama tam anlamıyla detaylı bir veri bulamadım internette hangisi ile hangisi kullanılır gibisinden. Sonradan aklıma forumlar geldi. Zaten bu PC mi de 2,5 yıl önce toplamıştım o zamanın bütçesiyle. Yeni oyunlar çıktıkça yetersiz kaldığını hissediyorum. Aslında 7900 XT alırsam PSU da değiştireceğim. Sistemde ne gibi bir sorun yaşarım onu merak ediyorum. Saçma bir harcama mı olur?

Yeni konular

Geri
Yukarı