RTX 5070 Ti sistem kilitleniyor ve sesler arada sırada takılıyor

KebabWarrior

Hectopat
Sistem Özellikleri:
Anakart: ASRock B850 Pro-A ATX 8000 MHz
İşlemci: AMD R5 9600X
RAM: Patriot Extreme 5 32 GB (16x2) 8000 MHz
Ekran Kartı: RTX 5070 Ti
Güç Kaynağı: Power Boost Brio 700W 80+
SSD: Kioxia Exceria Plus G3
İşlemci Soğutucu: Thermalright Phantom Spirit 120 SE

Sorun:
Oyun oynarken bilgisayarım aniden kilitlenip ses takılıyor, ardından kapanıyor ve yeniden açılmıyordu. İşlemci arızalı çıktı, değiştirildi. Yeni işlemciyle bilgisayar açılıyor ancak AAA/AA oyunlarda 1-2 dakika sonra sistem donuyor, ses takılıyor. Mavi ekran ya da otomatik yeniden başlatma olmuyor, manuel kapatmak gerekiyor. Minidump dosyası oluşmuyor.

Denediklerim:

• USB ile BIOS son sürüme güncelleme
  • Windows 11 ISO ile temiz kurulum
  • Ekran kartı, chipset, HD Audio sürücü güncellemeleri
  • Windows güncellemeleri
  • RAM, CPU, GPU, SSD stres testleri
  • Kablo ve kasa temizliği
  • Güç kaynağını başka sistemde test
  • XMP profilini kapatma

Son düzenleyen: Moderatör:
Stress testlerinden geçiyor sadece oyunlarda takılıyor sanırım. Denediklerimde stress testlerinden geçmiş galiba.

Güç kaynağı diyecektim ama onu da başka sistemde denemişsiniz. Ama tabii kaç watt çekecek şekilde denendi bilmiyorum. Direk sisteme kaliteli bir güç kaynağıyla denemek bence en sağlıklısı. 500 550W sistem güç tüketebilir ama dalgalanmalar ve süreklilik konusunda ben o güç kaynağına güvenmiyorum.

PSU kaynaklı olabilir.

i7-10700 RX6700 kullanan bir sistemde test ettim, hiçbir problem yaşatmadı. Evet 5070 Ti ve R5 9600X daha fazla güç tüketiyor fakat 700W'a ulaşan bir değer söz konusu değil.

Stress testlerinden geçiyor sadece oyunlarda takılıyor sanırım. Denediklerimde stress testlerinden geçmiş galiba.

Güç kaynağı diyecektim ama onu da başka sistemde denemişsiniz. Ama tabii kaç watt çekecek şekilde denendi bilmiyorum. Direk sisteme kaliteli bir güç kaynağıyla denemek bence en sağlıklısı. 500 550W sistem güç tüketebilir ama dalgalanmalar ve süreklilik konusunda ben o güç kaynağına güvenmiyorum.
Elimde maalesef farklı bir güç kaynağı mevcut değil.

i7-10700 RX6700 kullanan bir sistemde test ettim, hiçbir problem yaşatmadı. Evet 5070 Ti ve R5 9600X daha fazla güç tüketiyor fakat 700W'a ulaşan bir değer söz konusu değil.

Elimde maalesef farklı bir güç kaynağı mevcut değil.
Denediğiniz sistem PSU yu zorlamıyor. PSU kronik sorunlu olsa ilk aldığınızda sorun çıkardı lakin 2-3 ay sonra sorun çıktığına göre yetmiyor olabilir. Bir sürü şey denemişsiniz düzelmediğine göre sorun olabilir ödünç olarak 750w üstü sağlam bir psuyla deneyebilirsiniz.

Denediğiniz sistem PSU yu zorlamıyor. PSU kronik sorunlu olsa ilk aldığınızda sorun çıkardı lakin 2-3 ay sonra sorun çıktığına göre yetmiyor olabilir. Bir sürü şey denemişsiniz düzelmediğine göre sorun olabilir ödünç olarak 750w üstü sağlam bir psuyla deneyebilirsiniz.
İlk aldığım işlemcinin bozulma nedeni de PSU mudur sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı