RTX 5070 ve i5-14400F sistem nasıldır?

Anakartı gayet iyi, Z790 chipset hemen hemen güncel tüm Intel işlemcileri taşıyabilir, B760 değil ki bu
LGA1700 olan her işlemciyi taşıyabilir ama sonraki nesillerin (örneğin Arrow Lake) chipsetleri uymayacak. AMD ise AM5 platformuna en az 2027'ye kadar işlemci çıkaracak.

LGA1700 olan her işlemciyi taşıyabilir ama sonraki nesillerin (örneğin Arrow Lake) chipsetleri uymayacak. AMD ise AM5 platformuna en az 2027'ye kadar işlemci çıkaracak.
Anakartı, Intel olarak değiştirmesi lazım dediğiniz sandım.
Evet AMD'ye geçmeyi şahsen çok daha mantıklı buluyorum, mümkün olduğunca işlemciyi AMD tercih etme taraftarıyım

Burada sistemi fiyatına göre değerlendiriyoruz. 32 RAM'i var Z serisi bir anakart ve 7500F rakibi 14400F işlemci var. Koyulan PSU da gayet iyi. AMD sistem İncehesap'da benzeri var.

Evet 12700KF daha iyi olur bu bir gerçek ben sadece 1k daha ucuz olduğu için 14600KF dedim, Anakart içinse ister F ister K istersede KF seri işlemci olsun Anakartta işlemcinin Nesil uyumluluğu önemli (i5,i7,i9 gibi) F,X,KF,K gibi İGPU, Yoğun çekirdek, çoklu işlem temelli gibi işlemcilerin genel işlvini belirten ifadeler Anakartı bağlamaz
Anladım hocam bilgilendirme için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı