RTX 5070 veya 5070 Ti için beklemeye değer mi?

Hocam o zaman ekran kartını RTX 5070'e indirsem aradaki fiyat farkıyla anakart ile işlemciyi yükseltsem hangi işlemciyi almamı önerirsiniz? Monitörü daha sonra 2. monitör olarak halledebilirim çünkü.

Tam kısaca konu özeti olarak şu şekilde anlatayım kısıtlı bir bütçede 7500F üstü diğer işlemciler fiyat 2 katına çıksa dahi oyunlarda verdiğin parayı hakedecek bir fark yaratmıyor maalesef ancak ileride tekrar değiştirmeyi düşünmüyor isen Ryzen 7 7700X gayet iyi bir şekilde besleyecektir %33 gibi bir oranda daha güçlü (oyun performansında bu değişecektir oyundaki farkları daha az ).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki videodan arasındaki farkları daha iyi anlayabilirsin.
Şu şekilde yapabilirsin 5070 veya Ti alıp işlemciyi bu şekilde tutabilirsin seni rahatsız edecek bir darboğaz olmayacaktır sadece maksimim performansı alamazsın ilerleyen zamanlarda 7500F en çok tutulan işlemcilerden birisi olduğu için kolay satarsın. Sattıktan sonra ise 3xd olan bir işlemci aldığında çok rahat 10 sene götürecek bir sistem haline gelmiş olacaktır. Anakart olarak MSI MAG B650 Tomahawk veya MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi seviyesinde tavsiye ederim ben MSI markasını sevdiğim için bunları önerdim ama burada fiyatlar ciddi anlamda artmakta ve 7700X gibi bir işlemciye geçiş yaptığında soğutucuda yükseltmen gerekebilir ekteki soğutcunun performansını bilmiyorum X ve 3D versiyon işlemciler fazla ısınabiliyor.

Bu da kısır döngüye sebebiyet veriyor bir şey yükselttiğinde diğerleride yükseliyor :( burada.

(buradaki her şey bir varsayım ekran kartı çıkmadığı ve testleri yayınlanmadığı sürece tam kesin kimse bir şey diyemez.​

kart çıktıktan sonra belki darboğaz o kadar çok az olduğundan belki aradaki farkı önemsemeyebilirsin 2K da diğer 2-3 kat fiyat farkı olan işlemcilerde %5-10 fark olursa değeceğini düşünmüyorum)​

Son düzenleme:
Tam kısaca konu özeti olarak şu şekilde anlatayım kısıtlı bir bütçede 7500F üstü diğer işlemciler fiyat 2 katına çıksa dahi oyunlarda verdiğin parayı hakedecek bir fark yaratmıyor maalesef ancak ileride tekrar değiştirmeyi düşünmüyor isen Ryzen 7 7700X gayet iyi bir şekilde besleyecektir %33 gibi bir oranda daha güçlü (oyun performansında bu değişecektir oyundaki farkları daha az ).

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki videodan arasındaki farkları daha iyi anlayabilirsin.
Şu şekilde yapabilirsin 5070 veya Ti alıp işlemciyi bu şekilde tutabilirsin seni rahatsız edecek bir darboğaz olmayacaktır sadece maksimim performansı alamazsın ilerleyen zamanlarda 7500F en çok tutulan işlemcilerden birisi olduğu için kolay satarsın. Sattıktan sonra ise 3xd olan bir işlemci aldığında çok rahat 10 sene götürecek bir sistem haline gelmiş olacaktır. Anakart olarak MSI MAG B650 Tomahawk veya MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi seviyesinde tavsiye ederim ben MSI markasını sevdiğim için bunları önerdim ama burada fiyatlar ciddi anlamda artmakta ve 7700X gibi bir işlemciye geçiş yaptığında soğutucuda yükseltmen gerekebilir ekteki soğutcunun performansını bilmiyorum X ve 3D versiyon işlemciler fazla ısınabiliyor.

Bu da kısır döngüye sebebiyet veriyor bir şey yükselttiğinde diğerleride yükseliyor :( burada.

(buradaki her şey bir varsayım ekran kartı çıkmadığı ve testleri yayınlanmadığı sürece tam kesin kimse bir şey diyemez.​

kart çıktıktan sonra belki darboğaz o kadar çok az olduğundan belki aradaki farkı önemsemeyebilirsin 2K da diğer 2-3 kat fiyat farkı olan işlemcilerde %5-10 fark olursa değeceğini düşünmüyorum)​

Hocam o zaman ben 60k ya 5070 sistem almak yerine şimdi 25-27k ya 4070 alıp işlemciyi r5 7500F almam daha mı mantıklı olur? Çünkü sizin dediğiniz gibi yaparsam 60k yı geçiyor. Bir de yanına 2k monitör alabilirim.

Hocam o zaman ben 60k ya 5070 sistem almak yerine şimdi 25-27k ya 4070 alıp işlemciyi R5 7500F almam daha mı mantıklı olur? Çünkü sizin dediğiniz gibi yaparsam 60k yı geçiyor. Bir de yanına 2K monitör alabilirim.

Buna senin karar vermen gerekecek ben 2024'ün sonunda 4070 Super 7500F ile bir sistem topladım bütün parçalar MSI ve fiyatı normalde olduğundan yüksek parçalardı. 60k ya geldi fiyatı monitör hariç istesem o zaman 4080'li parçaların ne olduğu belli olmayan bir sistem toplayabiliyordum ama kaliteli ve uzun bir süre sağlam kullanacağıma güvendiğim bir sistem toplamak istedim(aynı parçalar farklı markalar arasında FPS gibi bir fark olmayacaktır ancak kalite ve sağlamlık farklı bir konu).
5070'i bekleyip sistem toplamak bana kalırsa tamamen bir kumar daha çıkmamış bir ekran kartı üzerinden belirli bir bütçeyle sistem toplamayı düşünmek biraz hayal gücüne kalıyor fiyatı ne olacak belli değil NVIDIA bir fiyat açıkladı ancak ona üreticilerin koyacağı kar marjı Türkiye'deki getirecek firmaların koyacağı fiyat gömmesi, stok sorunu oluşursa olacak fiyat farkı konmamış hali. Bunu tartıp düşünüp senin gözden geçirmen gerekiyor yanlış yönlendirmek istemem sonuçta fiyat olarak ciddi bir rakam. Ancak 5070'i beklemek istiyorsan ve elinde nakit varsa TL olarak tutma.
Burada şanslı olan 5070i bekleyende olabilir veya 4070'li sistemi şua ki ekonomiye göre toplayanda. Ancak benim gibi sabırsız biri değilsen risk alıp 5070'li bir sistemde toplamak güzel olurdu :D ama bunları iyice tartıp düşünmeni tavsiye ederim.

(Ekran kartım MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim 12g bu kartı 28k ya 3 taksitle aldım şu an internette en ucuz fiyatı 33K taksit yapılıyor mu yapılıyorsa ne kadar koyuyor belli değil. Bu sadece ekran kartımdaki fiyat farkı her parçada bu oranda bir fark oluştu neredeyse kasada aynı şekilde MSI Gungnir 300p 5,5 dan 7'ye çıkmış. Sistemin 2.taksiti yeni geldi gerisini sen düşün :D taksit bittiğinde oluşacak farkı.)

Bekle tabii ama fiyatlar hakkında çok emin olma. Bizim akbabalar bir bakmışsın 2'yle çarpıp satışa sunmuş.

Öylelerinden alan kerizdir maalesef. Kimse kusura bakmasın. Onlar zarar etsin biz niye ediyoruz? Elindeki ne ise onunla idare eder biriktirir gider yurt dışına gezerek alır kartı. O dolandırıcılara vereceği masrafla hem gezer hem kartı alır.

Öylelerinden alan kerizdir maalesef. Kimse kusura bakmasın. Onlar zarar etsin biz niye ediyoruz? Elindeki ne ise onunla idare eder biriktirir gider yurt dışına gezerek alır kartı. O dolandırıcılara vereceği masrafla hem gezer hem kartı alır.
Herkes yurtdışına gidemiyor bir de acil ihtiyaç varsa maalesef bu akbabalara karşı bir tarafımızı eğmek zorundayız.

Sizce 5070'in fiyatı ülkemizde ne kadar olur hocam? Ona göre ekran kartını 5070 Ti yerine 5070 alıp monitörü 2K yapabilirim.

Ortalama 5070 kaç lira olur?

İlk stoklara girdiğin fiyatı 30-35 arası olabilir çünkü Türk satıcılar her yeni gelen ürünü fırsatçılık yapıp değerinin üstüne satıyor ama 1-2 ay sonra asıl fiyatı olan 25 bine düşmesini bekliyorum. Aynı fiyata çıkan 4000 serisi yurt dışı ile hemen hemen aynı fiyatlara satıldı. Tabii dolar yükselmezse böyle olur.

Ben de 5070 Ti'ı gözüme kestirdim F/P olarak en mantıklısı o gibi duruyor.

Buna senin karar vermen gerekecek ben 2024'ün sonunda 4070 Super 7500F ile bir sistem topladım bütün parçalar MSI ve fiyatı normalde olduğundan yüksek parçalardı. 60k ya geldi fiyatı monitör hariç istesem o zaman 4080'li parçaların ne olduğu belli olmayan bir sistem toplayabiliyordum ama kaliteli ve uzun bir süre sağlam kullanacağıma güvendiğim bir sistem toplamak istedim(aynı parçalar farklı markalar arasında FPS gibi bir fark olmayacaktır ancak kalite ve sağlamlık farklı bir konu).
5070'i bekleyip sistem toplamak bana kalırsa tamamen bir kumar daha çıkmamış bir ekran kartı üzerinden belirli bir bütçeyle sistem toplamayı düşünmek biraz hayal gücüne kalıyor fiyatı ne olacak belli değil NVIDIA bir fiyat açıkladı ancak ona üreticilerin koyacağı kar marjı Türkiye'deki getirecek firmaların koyacağı fiyat gömmesi, stok sorunu oluşursa olacak fiyat farkı konmamış hali. Bunu tartıp düşünüp senin gözden geçirmen gerekiyor yanlış yönlendirmek istemem sonuçta fiyat olarak ciddi bir rakam. Ancak 5070'i beklemek istiyorsan ve elinde nakit varsa TL olarak tutma.
Burada şanslı olan 5070i bekleyende olabilir veya 4070'li sistemi şua ki ekonomiye göre toplayanda. Ancak benim gibi sabırsız biri değilsen risk alıp 5070'li bir sistemde toplamak güzel olurdu :D ama bunları iyice tartıp düşünmeni tavsiye ederim.

(Ekran kartım MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim 12g bu kartı 28k ya 3 taksitle aldım şu an internette en ucuz fiyatı 33K taksit yapılıyor mu yapılıyorsa ne kadar koyuyor belli değil. Bu sadece ekran kartımdaki fiyat farkı her parçada bu oranda bir fark oluştu neredeyse kasada aynı şekilde MSI Gungnir 300p 5,5 dan 7'ye çıkmış. Sistemin 2.taksiti yeni geldi gerisini sen düşün :D taksit bittiğinde oluşacak farkı.)
Hocam cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Eğer 5070li yaparsam bütçeyi aşacak gibi. Onun yerine gamegaraj sitesinden 4070 r5 7500F li sistem alsam daha mantıklı olur mu? Ya da anakart ekran kartını kaldırabilir mi? Fotoğrafını aşağıya bıraktım. Bakarsanız sevinirim.
Buck 7A-RTX Super - Game Garaj

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-01-08-22-17-35-672_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-17-35-672_com.android.chrome.jpg
    65 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2025-01-08-22-19-05-867_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-19-05-867_com.android.chrome.jpg
    134,8 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_2025-01-08-22-19-01-980_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-19-01-980_com.android.chrome.jpg
    132,6 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2025-01-08-22-18-58-198_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-18-58-198_com.android.chrome.jpg
    92,8 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2025-01-08-22-18-53-514_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-18-53-514_com.android.chrome.jpg
    136 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_2025-01-08-22-18-49-907_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-18-49-907_com.android.chrome.jpg
    131,5 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2025-01-08-22-18-42-834_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-18-42-834_com.android.chrome.jpg
    85,8 KB · Görüntüleme: 19
  • Screenshot_2025-01-08-22-18-37-775_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-18-37-775_com.android.chrome.jpg
    126,7 KB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_2025-01-08-22-18-35-349_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-08-22-18-35-349_com.android.chrome.jpg
    119,2 KB · Görüntüleme: 23
Hocam cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Eğer 5070'li yaparsam bütçeyi aşacak gibi. Onun yerine GameGaraj sitesinden 4070 R5 7500FLI sistem alsam daha mantıklı olur mu? Ya da anakart ekran kartını kaldırabilir mi? Fotoğrafını aşağıya bıraktım. Bakarsanız sevinirim.
Buck 7A-RTX Super - Game Garaj

57 bine çok pahalı bir kasa 2 dakika baktım be çok daha uyguna daha kaliteli parçalarla bir sistem topladım örnek olarak Alpha Spear | AMD Ryzen 5 7600 | 16 GB DDR5 | Gainward RTX 4070 Super 12 GB | 512 GB SSD Hazır Sistem - incehesap.com ekteki özelleştirmelerle 50kya geliyor. Sıvı soğutucuda daha ucuza markalarda var biraz daha güvenilir markalara kaydım sadece kasa ve güç kaynağı Lian Li seçeneklerde en mantıklı ve güvenilir olanı bana kalırsa SSD gayet yeterli ama daha iyileride ekte mevcut seçebilirsin marka takıntın yoksa fiyat performans olarak kampanya dışında alınabilir bir sistem

1736365700228.png

Daha ucuz sıvı soğutucularda yetecektir bu işlemciye 7500F ile aynı performansa sahip belki %1 daha iyi bir işlemci

ekteki monitörü görmedim ama kalan para ile çok daha iyisini alabilirsin :D

Vade farksız alma olayı GameGaraj için farklı bir işlem ama taksit yapacaksan bir şey diyemem o konu hakkında ben taksit yapmak için çoğu parçayı vatan ve Amazon üzerinden tek tek alarak toplamıştım. GameGaraj taksit fiyatını önden alıyor gibi biraz parçaların kalitesindeki verdiği fiyatlara göre

Size tavsiyem eğer taksitli almayı düşünüyor ve aceleniz yok ise tek tek parçaları Amazon, vatan gibi sitelerden kampanyalı alarak 5070'i beklemeniz bu süreçte biraz daha para koyabileceğinizi düşünerek söylüyorum bunu ama nakit olarak alacaksanız vade farksız taksit yapan GameGaraj gibi yerler orijinal fiyatına fazla bir fiyat farkı koyuyor oralardan sistemlere bakmamanız daha iyi olacaktır..

Dosya Ekleri

• 1736365264947.png
    1736365264947.png
    65,4 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Yeni DLSS ve RTX performansı için kesinlikle beklenir. Tabii 60 serisi çıkınca bu kartlar eski ve kötü gelmeye başlayacak sonuçta yapay zeka kartları'nın ilk nesilleri. Bütçesi kısıtlı olanlar 60 serisini beklemeli. veya 40 serisinde yönelmeli. Sizde öyle bir sorun olmadığından 5070 Ti öneririm.
Hocam 60 serisinin çıkmasına baya var açıkçası. Benim düşüncem de 4070 ti super vardı ama 5070 ti fıyatları sunulunca kafam karıştı baya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı