Morpheus496
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim 12G
MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD
MSI MAG CORELIQUID P360
MSI MPG GUNGNIR 300R
MSI PSU MAG A750BN PCIE5 750W 80+
AMD Ryzen 5 7500F
XPG 32GB (2x16GB) Lancer Blade DDR5 6000MHz CL30
Hocam o zaman ekran kartını RTX 5070'e indirsem aradaki fiyat farkıyla anakart ile işlemciyi yükseltsem hangi işlemciyi almamı önerirsiniz? Monitörü daha sonra 2. monitör olarak halledebilirim çünkü.
Tam kısaca konu özeti olarak şu şekilde anlatayım kısıtlı bir bütçede 7500F üstü diğer işlemciler fiyat 2 katına çıksa dahi oyunlarda verdiğin parayı hakedecek bir fark yaratmıyor maalesef ancak ileride tekrar değiştirmeyi düşünmüyor isen Ryzen 7 7700X gayet iyi bir şekilde besleyecektir %33 gibi bir oranda daha güçlü (oyun performansında bu değişecektir oyundaki farkları daha az ).
Buradaki videodan arasındaki farkları daha iyi anlayabilirsin.
Şu şekilde yapabilirsin 5070 veya Ti alıp işlemciyi bu şekilde tutabilirsin seni rahatsız edecek bir darboğaz olmayacaktır sadece maksimim performansı alamazsın ilerleyen zamanlarda 7500F en çok tutulan işlemcilerden birisi olduğu için kolay satarsın. Sattıktan sonra ise 3xd olan bir işlemci aldığında çok rahat 10 sene götürecek bir sistem haline gelmiş olacaktır. Anakart olarak MSI MAG B650 Tomahawk veya MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi seviyesinde tavsiye ederim ben MSI markasını sevdiğim için bunları önerdim ama burada fiyatlar ciddi anlamda artmakta ve 7700X gibi bir işlemciye geçiş yaptığında soğutucuda yükseltmen gerekebilir ekteki soğutcunun performansını bilmiyorum X ve 3D versiyon işlemciler fazla ısınabiliyor.
Bu da kısır döngüye sebebiyet veriyor bir şey yükselttiğinde diğerleride yükseliyor
(buradaki her şey bir varsayım ekran kartı çıkmadığı ve testleri yayınlanmadığı sürece tam kesin kimse bir şey diyemez.
kart çıktıktan sonra belki darboğaz o kadar çok az olduğundan belki aradaki farkı önemsemeyebilirsin 2K da diğer 2-3 kat fiyat farkı olan işlemcilerde %5-10 fark olursa değeceğini düşünmüyorum)
Son düzenleme: