Tek avantajı sözde DLSS, render avantajı falandı ama FSR 4 ile AMD teknolojileri çok gelişti ve arada ciddi bir fark kalmadı, aradaki tek fark MFG denebilir ama çok daha güçlü olan 9070 XT'nin fiyatı göz önüne alınınca onunda önemi kalmıyor ve AMD; MFG'ye rakip yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığını açıkladı.
Tek avantajı sözde DLSS, render avantajı falandı ama FSR 4 ile AMD teknolojileri çok gelişti ve arada ciddi bir fark kalmadı, aradaki tek fark MFG denebilir ama çok daha güçlü olan 9070 XT'nin fiyatı göz önüne alınınca onunda önemi kalmıyor ve AMD; MFG'ye rakip yeni bir teknoloji üzerinde çalıştığını açıkladı.
DiÄer teknolojilerle birlikte bellek teknolojileri de sektörün ihtiyaçlarına baÄlı olarak geliÅmeye devam ediyor. DRAM tarafında DDR5 standardı tanıtıldı,
FSR4 beklentilerimin çok üstünde ki AMD çok büyük bir atılım yapmış gerçekten, 9060XT 16GB ile beklediğimden çok daha fazla memnun kaldım, yakın zamanda 9070XT almayı düşünüyorum, bir daha NVIDIA ile uğraşmam.
Konuya bakanlar gorsun diye yaziyorum, butcenize gore NVIDIA tarafinda 5060 Ti 16 GB ve 5070 Ti AMD tarafinda da 9060XT 16 GB ve 9070XT disinda kart tercih etmeyin.
Sadece oyun için kullanacaksan 9070XT, 5070´i dümdüz eder. Ancak iş render vb işlere gelince 5070 çok daha iyi. Driver konusunda NVIDIA artık son kullanıcıyı umursamamaya başladı, AMD ise öne geçmek için son kullanıcıya istediğini veriyor. AMD´nin şu anda en büyük problemi FSR4´ün DLSS4 kadar yaygınlaşmış olmaması.
9070xt kullanıcısı olarak yegane şikayetim FSR4 ün az oyunda mevcut olması. Onu da optiscaler kullanarak çözüyorum ama niye 3. parti yazılıma mahkum ediyor beni AMD. Koy işte her oyuna şu fsr4 ü.