RTX 5080 kartları arasındaki devasa fiyat farkının sebebi nedir?

Bütçe
60.000-80.000

Critox

Kilopat
Dostlar selam, yakın zamanda bir 5080 alacağım ancak modeller arasında uçurum fiyat farkları var. Bunun neden olduğunu merak ediyorum, mesela daha pahalı olanının ucuz olana kıyasla ne gibi bir artısı var? Aydınlatırsanız sevinirim.

Örnek 2 model:
GPU 1 GPU 2

Garanti servisi, tasarım, soğutma performansı, malzeme kalitesi.

Şimdi Galax'ta iyi soğuyor diyenler çıkabilir. Fakat boşuna ucuz değil ikisi arasında PCB ve kullanılan devrelerin kalite farkı var.

Mercedes'in bir ara bazi modellerinde Renault motor kullaniyordu. Ayni motoru Renault da kullaniyordu, bakinca motor ayni ama biri Mercedes araba digeri Renault araba. O hesap.

Garanti servisi, tasarım, soğutma performansı, malzeme kalitesi.

Şimdi Galax'ta iyi soğuyor diyenler çıkabilir. Fakat boşuna ucuz değil ikisi arasında PCB ve kullanılan devrelerin kalite farkı var.
Peki aradaki bu farklar 20.000 TL ödemeye değecek kadar büyük mü ? Yoksa en mantıklısı galax mı ?

Dostlar selam, yakın zamanda bir 5080 alacağım ancak modeller arasında uçurum fiyat farkları var. Bunun neden olduğunu merak ediyorum, mesela daha pahalı olanının ucuz olana kıyasla ne gibi bir artısı var? Aydınlatırsanız sevinirim.

Örnek 2 model:
GPU 1 GPU 2
Marka, design, soğutma. İkisini de alma git bunu al.

Listemde bu da var ancak pek deneyimlediğim markalar değil düşük fiyattakiler. O yüzden tereddütlüyüm açıkçası.
Ekran kartlarındaki tek fark soğutma ve design. İçindeki teknoloji aynı onu nvidia gçnderiypr zaten. İnternette incelemesine bakın. Sıcaklığo ve sesi iyiyse alın.

Örnek 2 model:
GPU 1 GPU 2
Ses, soğutma ve marka imajı. Bu üçüne para ödüyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı