Tamam kardeşim yaz listeyi sana zahmet. Oyun için sistem topluyorum.
RAM.
Anakart.
İşlemci.
SSD.
Güç kaynağı.
Boş kasa.
Sıvı soğutma.
Hocam anakartla başlayayım isterseniz X670E önerecektim ama baktığımda stok olmadığı için fiyatlar uçmuş durumda. Estetik kaygımız yoksa X870 Tomahawk estetik istiyorsanı X870 Carbon Wi-Fi alınabilir X870e versiyonu ile 4K fiyat farkı var.
İşlemci olarak 9800x3D en üst oyun işlemcisi ve 5070 Ti 5080 çok rahat besliyor gayet güzel bir seçim.
SSD olarak KC3000 veya 990 Pro olabilir ama Samsung'un kendi çipleri ve daha uzun ömürlü 990 Pro öğrenci tanıdığınız varsa Samsung'un sitesinede öğrenci indirimi ile uygun bir fiyata geliyor.
Boş kasa olarak en son baktığınız modeller akvaryum ve 10k fiyat bandındaydı ben Lian Li O11 veya HYTE Y70 öneriyorum.
Sıvı soğutma konusunda çok bir bilgim yok ama Lian Li hydroshift güzel duruyor.
RAM olarak G.Skill 6000MHz CL 30 32 GB SK Hynix'a die çip olsun anakart satıcıları sitelerinde uyumuluk kısmında yazıyor genelde.
(Modelin çipine bakmak önemli) çok iyi olacaktır ama 48 GB ramlarde bakılabilir.
PSU olarak model bilgim yok ama şöyle önerebilir UPS almayacaksanız üst düzey bir model almanız lazım 1000W yeterli olacaktır.
Kendi önerim kesinlikle UPS almanız onunla beraber bir sürü seçenek var. FSP Hydro güzel modellerden. Corsair'de bakılabilir duruma göre.
Son düzenleyen: Moderatör: