RTX 5080 ve R9 9950X sistem nasıldır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam kardeşim yaz listeyi sana zahmet. Oyun için sistem topluyorum.
RAM.
Anakart.
İşlemci.
SSD.
Güç kaynağı.
Boş kasa.
Sıvı soğutma.

Hocam anakartla başlayayım isterseniz X670E önerecektim ama baktığımda stok olmadığı için fiyatlar uçmuş durumda. Estetik kaygımız yoksa X870 Tomahawk estetik istiyorsanı X870 Carbon Wi-Fi alınabilir X870e versiyonu ile 4K fiyat farkı var.
İşlemci olarak 9800x3D en üst oyun işlemcisi ve 5070 Ti 5080 çok rahat besliyor gayet güzel bir seçim.
SSD olarak KC3000 veya 990 Pro olabilir ama Samsung'un kendi çipleri ve daha uzun ömürlü 990 Pro öğrenci tanıdığınız varsa Samsung'un sitesinede öğrenci indirimi ile uygun bir fiyata geliyor.
Boş kasa olarak en son baktığınız modeller akvaryum ve 10k fiyat bandındaydı ben Lian Li O11 veya HYTE Y70 öneriyorum.
Sıvı soğutma konusunda çok bir bilgim yok ama Lian Li hydroshift güzel duruyor.
RAM olarak G.Skill 6000MHz CL 30 32 GB SK Hynix'a die çip olsun anakart satıcıları sitelerinde uyumuluk kısmında yazıyor genelde.
(Modelin çipine bakmak önemli) çok iyi olacaktır ama 48 GB ramlarde bakılabilir.
PSU olarak model bilgim yok ama şöyle önerebilir UPS almayacaksanız üst düzey bir model almanız lazım 1000W yeterli olacaktır.
Kendi önerim kesinlikle UPS almanız onunla beraber bir sürü seçenek var. FSP Hydro güzel modellerden. Corsair'de bakılabilir duruma göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam anakartla başlayayım isterseniz X670E önerecektim ama baktığımda stok olmadığı için fiyatlar uçmuş durumda. Estetik kaygımız yoksa X870 Tomahawk estetik istiyorsanı X870 Carbon Wi-Fi alınabilir X870e versiyonu ile 4K fiyat farkı var.
İşlemci olarak 9800x3D en üst oyun işlemcisi ve 5070 Ti 5080 çok rahat besliyor gayet güzel bir seçim.
SSD olarak KC3000 veya 990 Pro olabilir ama Samsung'un kendi çipleri ve daha uzun ömürlü 990 Pro öğrenci tanıdığınız varsa Samsung'un sitesinede öğrenci indirimi ile uygun bir fiyata geliyor.
Boş kasa olarak en son baktığınız modeller akvaryum ve 10k fiyat bandındaydı ben Lian Li O11 veya HYTE Y70 öneriyorum.
Sıvı soğutma konusunda çok bir bilgim yok ama Lian Li hydroshift güzel duruyor.
RAM olarak G.Skill 6000MHz CL 30 32 GB SK Hynix'a die çip olsun anakart satıcıları sitelerinde uyumuluk kısmında yazıyor genelde.
(Modelin çipine bakmak önemli) çok iyi olacaktır ama 48 GB ramlarde bakılabilir.
PSU olarak model bilgim yok ama şöyle önerebilir UPS almayacaksanız üst düzey bir model almanız lazım 1000W yeterli olacaktır.
Kendi önerim kesinlikle UPS almanız onunla beraber bir sürü seçenek var. FSP Hydro güzel modellerden. Corsair'de bakılabilir duruma göre.

Ben yurt dişındayım kanka sen yaz.

Ben yurt dışındayım Fransa'da yok dediğin parçaları bulabilirim. Mesela X670E var burada.

Oranın piyasası ve Türkiye piyasası çok ayrı ben TR fiyatlarına göre önerdim. X670E ve X870 aynı denebilir X870 daha geleceğe dönük PCI Express 5 veri yolu yüzünden X870 tercih edebilirsiniz.

Oranın piyasası ve Türkiye piyasası çok ayrı ben TR fiyatlarına göre önerdim. X670E ve X870 aynı denebilir X870 daha geleceğe dönük PCI Express 5 veri yolu yüzünden X870 tercih edebilirsiniz.
X670E'de PCIe 5.0 yok mu sence? X870 tek yongayken X670E ve X870E'ler iki küçük yongadan oluşmuyor mu sence? Her şeyi çok biliyordun ya. Dün gece sabaha kadar Bilgisayar kurduydun ya başımıza. Yazmiyim yazmiyim dedim, konu sahibi adama bir tane sistem öneremiyorsun. Gelmişsin burda X870'de PCIe 5.0 var o daha iyi diyorsun. Dün SSD de fark yok fark yok diye bağırıyordun, GPU performansında PCIe 4.0 ile 5.0 arasında %1 performans farkı var ya da yok. Ki sen daha X670E'nin nasıl olduğunu bile bilmiyorsun. Artık katlanamadım. Konu sahibi adamın kafasını karıştırmayı da bırak.

X670E'de PCI-e 5.0 yok mu sence? X870 tek yongayken X670E ve X870E'ler iki küçük yongadan oluşmuyor mu sence? Her şeyi çok biliyordun ya. Dün gece sabaha kadar bilgisayar kurduydun ya başımıza. Yaz miyim yaz miyim dedim, konu sahibi adama bir tane sistem öneremiyorsun. Gelmişsin burada X870'de PCI-e 5.0 var o daha iyi diyorsun. Dün SSD de fark yok fark yok diye bağırıyordun, GPU performansında PCI-e 4.0 ile 5.0 arasında %1 performans farkı var ya da yok. Ki sen daha X670E'nin nasıl olduğunu bile bilmiyorsun. Artık katlanamadım. Konu sahibi adamın kafasını karıştırmayı da bırak.

Siz okuduğunuzu anlayamadıkça size cevap vermeyeceğim. Sizin seviyenize inmem hem siz zaten engel atmamış mıydınız. İlgi istiyorsunuz siz araştırın gelin konuşun. En önemlisi kitap okuyun.

Türkiye'de X670E ve X870 hemen hemen aynı fiyat ve ikisi arasından X870 daha mantıklı bir tercih. Yine de cevap veryim dedim öğrenirseniz belki. Aynı fiyat bandında neden PCI Express 4 tercih etsin adam. Ve sistem önerimide yaptım. Duruma göre çok değişiyor bu konular saçma sapan bilmeden sadece forumda öğrendiğiniz kalıp bilgilerle bana yazmayın lütfen. Engelliyorum deyipte engellemek çok çocukça doğrusu hala tek argümanınız yok. Katı düşüncelisiniz ve bilgili olmaktan çok uzak gibi duruyorsunuz gözümde. Hala gelip de "sistem diz" "parası varmış" gibi zırvalarsanız ben sizi engelleyeceğim. Ben engellerim diyorsamda engellerim öyle sessiz sessiz izlemem.

Birilerinin parasını boşa harcaması için uğraşmama katlanamadıysanız siz bilirsiniz.
O kadar bilgiye kapalısınızki attığım yazıyıda okumamışsınız ben yazmadım onları bak "hiç birşey bilmeyen" kullanıcı yazmadı. Gidip araştırıpta basitçe x870E ve 9100 ne kadar çöp anlayabilrsin. Çöpüde normal kitle için dedim yine anlamayıp " çöp dedi en üst ürüne" diye saçma sapan zırvalama.

Son düzenleme:
Siz okuduğunuzu anlayamadıkça size cevap vermeyeceğim. Sizin seviyenize inmem hem siz zaten engel atmamış mıydınız. İlgi istiyorsunuz siz araştırın gelin konuşun. En önemlisi kitap okuyun.

Türkiye'de x670E ve x870 hemen hemen aynı fiyat ve ikisi arasından x870 daha mantıklı bir tercih. Yinede cevap veryim dedim öğrenirseniz belki. Aynı fiyat bandında neden PCI express 4 tercih etsin adam. Ve sistem önerimide yaptım. Duruma göre çok değişiyor bu konular saçma sapan bilmeden sadece forumda öğrendiğiniz kalıp bilgilerle bana yazmayın lütfen. Engelliyorum diyipte engellemek çok çocukça doğrusu hala tek argümanınız yok. Katı düşüncelisiniz ve bilgili olmaktan çok uzak gibi duruyorsunuz.
Of gel cahil kardeşim benim gel. İzlediğin YouTuber abilerin anakart videosu çekmemiş belli ki. X670E PCIe 4.0 değil kardeşim benim. X670E PCIe 5.0 sahip. Cahil kardeşim benim Google'a da mı yazamadın. Sen kitap okuma, sen Ayşe tatilde falan oku oralardan başlamamız lazım sana. X870 dediğin anakart tek yongadan oluşur. X670E çift yongadan oluşur. Yani güzel kardeşim benim chipset olarak X870=B650E, X670E=X870E. X870E'nin amiral gemisi olmasının sebebi USB Portları. USB4 X870E, X870'de zorunluyken X670E'de değil.

amd_am5_chipsets (1).png

Yani güzel kardeşim benim, X670E chipset olarak X870'den iyi. Senin cahilliğini mazur görerekte X670E'de PCIe 5.0 olduğunu da belirteyim. Bunu belirtmemizde gerekiyormuş. USB Portları da x870'den iyi. Ben daha ne diyim sana. Bi Google'a bak bari be kardeşim. Her şey devletten olmaz ya. X870'in tek artısı USB4 standart olması. Birde BIOS güncellemeden 9000 serisi işlemcileri çalıştırması. Başka da bir şey yok. Öğrendin mi kardeşim benim. Bu bilgileri iyi ezberle başka yerlerde böyle kendini rezil etme. Sen Türkçe anlayamadığın için birde sana İngilizce atayım;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Of gel cahil kardeşim benim gel. İzlediğin YouTuber abilerin anakart videosu çekmemiş belli ki. X670E PCI-e 4.0 değil kardeşim benim. X670E PCI-e 5.0 sahip. Cahil kardeşim benim Google'a da mı yazamadın. Sen kitap okuma, sen Ayşe tatilde falan oku oralardan başlamamız lazım sana. X870 dediğin anakart tek yongadan oluşur. X670E çift yongadan oluşur. Yani güzel kardeşim benim chipset olarak X870 = B650e, X670E = X870e. X870E'nin amiral gemisi olmasının sebebi USB portları. USB4 X870e, X870'de zorunluyken X670E'de değil.

Eki Görüntüle 2548140

Yani güzel kardeşim benim, X670E chipset olarak X870'den iyi. Senin cahilliğini mazur görerek de X670E'de PCI-e 5.0 olduğunu da belirteyim. Bunu belirtmemizde gerekiyormuş. USB portları da X870'den iyi. Ben daha ne diyeyim sana. Bir Google'a bak bari be kardeşim. Her şey devletten olmaz ya. X870'in tek artısı USB4 standart olması. Bir de BIOS güncellemeden 9000 serisi işlemcileri çalıştırması. Başka da bir şey yok. Öğrendin mi kardeşim benim. Bu bilgileri iyi ezberle başka yerlerde böyle kendini rezil etme. Sen Türkçe anlayamadığın için bir de sana İngilizce atayım;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

X670E X870 iyimil engeli bastım artık. Anlamayacağınız belli oldu. X870 gen5 açısından daha iyi ve oturmuş bir kartta daha üstelemeyeceğim anlamazsınız. YouTuber abilerini izle deyip YouTube videosu atmanda komik.

X670E X870 iyimil engeli bastım artık. Anlamayacağınız belli oldu. X870 gen5 açısından daha iyi ve oturmuş bir kartta daha üstelemeyeceğim anlamazsınız. YouTuber abilerini izle deyip YouTube videosu atmanda komik.

Kardeşim benim ya of çok komiksin senin YouTube abilerin çekmemiş anakart videosu, al ben sana dünyaca ünlü kanal attım. Biraz bilgilen ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı