RTX 5090 sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
250.000
Hocam şu delta hakkında detaylı bir görüş alamadım. Bir net bilginiz varsa söyleyebilir misiniz?
Tabii. Önceden birkaç markalara oem psu üretiyorlardı. Son zamanlarda son kullanıcıya ulaşıyorlar. İyi bir markadır. Çoğu bilindik markanın kötü modellerinden iyiler. Tabii en üste de koymam.

Tabii. Önceden birkaç markalara oem psu üretiyorlardı. Son zamanlarda son kullanıcıya ulaşıyorlar. İyi bir markadır. Çoğu bilindik markanın kötü modellerinden iyiler. Tabii en üste de koymam.
Fiyatı açısından değerlendirirsek iyi ozaman ama bütçe olmadımı koyulur diyorsunuz.

Fiyatı açısından değerlendirirsek iyi ozaman ama bütçe olmadımı koyulur diyorsunuz.
Tabi tabi fiyat olarak çok iyi. Öyle denilebilir evet. Yani kullanıcının bütçesi var diyelim Delta 1000w yerine FSP VİTA GM 1000W tercih ederim.

Enermax Revolution da çok iyi bir PSU bu fiyatlarda kesinlikle tercih edilmeli. 1650w demek 7090 bile besler yüksek ihtimalle . Vita GM daha güncel ve sessiz bir seri.

Son düzenleme:
20 yıl idare eder heralde. 7800xt 2k gaming için ideal ve 650 w bile yetiyor rx 9070 bile 650 w yetiyor.

Beyaz sistem toplamaya karar verdim. Bu ürünler nasıldır uyumlu mu?
https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-g-skill-64-gb-2x32-trident-z5-royal-6400-mhz-cl32-f5-6400j3239g32gx2-tr5s-ddr5-fiyati,795007340.html

MSI MPG X870E EDGE TI WIFI AMD X870 Soket AM5 DDR5 8400MHZ(OC) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Anakart olarak Aorus X870e Pro ice modelini düşünüyordum ancak TR'de stok görünmüyor. Asus x870-A da mevcut ancak Q-CODE özelliği olmadığı için MSI'a yöneldim. Elbette bu anakart Carbon, Aorus Nova ya da ROG STRIX'in yerini tutmayacaktır ancak önerileriniz nedir?

İyi anakart MPG X870E EDGE. Ramleri 6000mhz cl30 yaparsanız daha iyi olur. AMD resmi açıklaması sweet spot 6000mhz uclk:mclk 1:1 için. 6400mhz de oluyor ben yapabildim 7800x3d ile ama yapamayan arkadaşlarda vardı. O yüzden kafa rahatlığı için 6000mhz cl30 yapın.

Önerebileceğiniz beyaz psu var mı acaba?

Vatan da genel olarak indirim var sanırım. İşlemci dışındakiler piyasa fiyatına ya da daha uyguna geliyor ki ürünler aynı yerden geldiği için Vatan'dan almayı tercih edeceğim. Lian Li O11 ya da Y70 touch kasa arasında kaldım. Kasayı Lian Li olarak alırsam sıvı soğutucu olarak da Lian Li'ye yöneleceğim. RAM olarak özellikle 16x2 seçtim yakın zamanda yükselteceğim. (ikinci bir sistem için RAM ihtiyacım olacak bunları ona geçirip yüksek ihtimallle 32x4 şeklinde alacağım)

Çoğunlukla oyun odaklı 4K kullanacağım için 9950x3D gereksiz olacağını düşünüp yerine 9800x3D seçtim oyun performansında daha önde görünüyor.

Geriye kasa, PSU, sıvı soğutma ve ekran kartı kalıyor. Beyaz ekran kartı şu an piyada yok 1-2 hafta 3070 ile oyalanırım bu süreç içerisinde Aorus Master ice gelmezse Astral alıp sistemi tamamlarım büyük ihtimalle.

Monitör olarak AW3225QF düşünüyorum Samsung G8 ile beraber önerilen bir model ancak Curved olması beni Alienware yöneltiyor. Bunlar dışında herhangi bir tavsiyeniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…