RTX 5090 sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
250.000

Suvolta

Hectopat
Yer
Ankara-İstanbul-Trabzon
Daha fazla  
Selamlar,

Daha önce şu konuda sistem tavsiyesi almıştım ama alım yapmamıştım. Şimdi bütçemi güncelledim ve yeni bir sistem toplamak istiyorum.

Önceliklerim:
  • Ekran kartı kesinlikle RTX 5090 olacak.
  • 32 GB RAM şu an için yeterli gerektiğinde ekleme yapabilirim.
  • Elimde 2TB M.2 SSD mevcut, ek hafıza olarak 1TB yeterli olacaktır.
  • İşlemci de önceliğim AMD.
  • Kararsız kaldığım konu sistemin tamamen beyaz olup olmaması. Beyaz yerine stock sıvı soğutmalı modellerden birisine (örneğin: ASUS Astral LC, MSI Suprim Liquid, Aorus waterforce) yönelebilirim. (stok mevcutken fiyatları 160k civarında oluyor.)
  • Sıvı soğutmalı sistemi genel bakım, sessizlik ve sıcaklık açısından değerlendirebilir misiniz? Beyaz sistem yerine almak ne derece mantıklı?
  • Bütçem sadece kasa için 250.000 TL, bütçenin tamamını kullanmak zorunda değilsiniz ancak yeterli olmazsa uçuk olmamak kaydıyla arttırım yapabilirim.
  • Kasa dahil tüm sistem önerilerine açığım.
Dipnot: ışıklandırma kullandığım ve aradığım bir özellik değil, olup olmamasının çok bir esprisi olmayacak. Estetik olması önceliğim. Kasa boyutu için bir kısıtım yok ne kadar ferah ve serin olursa iyi olacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Daha önce şu konuda sistem tavsiyesi almıştım ama alım yapmamıştım. Şimdi bütçemi güncelledim ve yeni bir sistem toplamak istiyorum.

Önceliklerim:
  • Ekran kartı kesinlikle RTX 5090 olacak.
  • 32 GB RAM şu an için yeterli gerektiğinde ekleme yapabilirim.
  • Elimde 2TB M.2 SSD mevcut, ek hafıza olarak 1TB yeterli olacaktır.
  • İşlemci de önceliğim AMD.
  • Kararsız kaldığım konu sistemin tamamen beyaz olup olmaması. Beyaz yerine stock sıvı soğutmalı modellerden birisine (örneğin: ASUS Astral LC, MSI Suprim Liquid, Aorus waterforce) yönelebilirim. (stok mevcutken fiyatları 160k civarında oluyor.)
  • Sıvı soğutmalı sistemi genel bakım, sessizlik ve sıcaklık açısından değerlendirebilir misiniz? Beyaz sistem yerine almak ne derece mantıklı?
  • Bütçem sadece kasa için 250.000 TL, bütçenin tamamını kullanmak zorunda değilsiniz ancak yeterli olmazsa uçuk olmamak kaydıyla arttırım yapabilirim.
  • Kasa dahil tüm sistem önerilerine açığım.
Dipnot: ışıklandırma kullandığım ve aradığım bir özellik değil, olup olmamasının çok bir esprisi olmayacak. Estetik olması önceliğim. Kasa boyutu için bir kısıtım yok ne kadar ferah ve serin olursa iyi olacaktır.
@MelihÖzer Kasa için 250 bin tl bu sistem tam olarak ne için kullanılacak?

@MelihÖzer Kasa için 250 bin tl bu sistem tam olarak ne için kullanılacak?
Sistemi gündelik kullanım, oyun ve hobi olarak yaptığım video işleri için kullanacağım. Özellikle kamera kayıtları, drone çekimleri gibi içerikleri düzenlemek, renk düzeltmeleri yapmak ve render almak gibi işlerim oluyor. Profesyonel seviyede olmasa da zaman zaman yüksek çözünürlüklü görüntülerle çalıştığım için güçlü bir sisteme yönelmek istiyorum.

Yakınımda bulunan yerel bölgeler hakkında makaleler, rehberler vs. hazırlıyorum ücret karşılığından ziyade hobi olarak amme hizmeti gibi düşünebilirsiniz. Youtube vs gibi belirli bir platformdan ziyade bölge belediyeleri dernekler gibi çeşitli kurumlarla paylaşıp bölgelerin tanıtılmayan yüzlerini aydınlatmaya çalışıyorum diyebilirim. Tabii söylediğim gibi bu tamamen hobi olarak devam eden bir durum. Sistem genel kullanım için gerekli.

Hocam hobi değilde eğer bu işte iyiyseniz ekmek kazanmaya çalışmanız daha iyi olur. Kim bilir belki evde çalışarak paranızı kazanıp gecede oyun oynayabilirsiniz. Çünkü 250k para çok büyük bir meblağ.
Maddi durum olarak çok zorlanacağım bir konumda değilim gerekli bütçeyi ayırdım düşünceniz için de ayrıca teşekkür ederim. Sizin söylediğiniz gibi kâr amacı güdüldüğünde zorunlu hale geliyor ki bu konuda yaşamak istemediğim bir durum bu. Tamamen keyfime göre gezip tozup araştırıp bir şeyler üretmek şu süreçte fazlasıyla keyifli geliyor.

Son düzenleme:
CPU: 9950X3D
GPU: 5090
Anakart: MSI MPG X870e Carbon
Ram: Corsair Dominator Titanium 2x32GB 6000MHz Cl30
SSD: Samsung 9100 PRO
Sıvı Soğutma: DeepCool Mystique 360
PSU: Enermax Revolution D.F. X 1650w
Kasa: Lian Li O11 XL
Önerdiğiniz bileşenler oldukça güçlü ve beklentime yakın ancak birkaç konuda detaylı bilgi rica edeceğim.

Özellikle ekran kartı için stok sıvı soğutmalı modellerin avantaj/dezavantajları hakkında görüşlerinizi almak isterim. Beyaz estetik için stok sıvı soğutmalı kartlardan vazgeçmek doğru olur mu sizce?

PSU olarak Enermax Revolution D.F. X 1650W yazmışsınız benim eksikliğimde olabilir ancak çok duyduğum bir marka değil. Bu PSU 5090 için yeterli ve kaliteli midir, yoksa bu fiyata daha mantıklı bir alternatif tavsiyeniz var mı?

Önerdiğiniz bileşenler oldukça güçlü ve beklentime yakın ancak birkaç konuda detaylı bilgi rica edeceğim.

Özellikle ekran kartı için stok sıvı soğutmalı modellerin avantaj/dezavantajları hakkında görüşlerinizi almak isterim. Beyaz estetik için stok sıvı soğutmalı kartlardan vazgeçmek doğru olur mu sizce?

PSU olarak Enermax Revolution D.F. X 1650W yazmışsınız benim eksikliğimde olabilir ancak çok duyduğum bir marka değil. Bu PSU 5090 için yeterli ve kaliteli midir, yoksa bu fiyata daha mantıklı bir alternatif tavsiyeniz var mı?
1650w Sizin eve yeter hocam. Okadar yük altına girsede ısınan bir model değil 5090 hocam.

Koyduğum PSU hakkında kafanızda soru işareti kalmasına gerek yok. Belki içiniz rahatlar diye söylüyorum, Mesut Çevik kendi sistemi için 5090 kartını test ederken bu PSU ile ediyor.

PSU gayet başarılı bir ürün.
Hocam şu delta hakkında detaylı bir görüş alamadım. Bir net bilginiz varsa söyleyebilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı