RTX 5090'a gerek var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

xNARKOZx33

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar konu benden bağımsız meraktan soruyorum, konuyu okuyan kişilerinde bilgilenmesi amacından, sorum belli oyun oynamak için 5090 gibi bir kart gereksiz değil mi? Çok daha alt ve ucuz kartlar zaten günümüzdeki oyunları 1080p 1440p 2160p gibi çözünürlüklerde yüksek ayarlarda akıcı oynatabilmekte. İleriye yönelik olarak cevap verecek olursanız ilerideki oyunlara bile RTX 20 ve 30 serisi fazlasıyla yeterlidir diye düşünüyorum böyle kartların çıkmasının sebebi 4K mı? 4K ya bu kadar gerek var mı? 2K fazlasıyla yeterli üst seviye için bence, tabii ki bu kişiden kişiye değişir ancak 1080P'ya da en fazla 2K oyun oynamak isteyen biri için 2080 3060 vb kartlar fazlasıyla yeterli değil midir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler dediğim gibi sorma amacım merak ve okuyan kişilerin bilgilenmesi.

Merhaba arkadaşlar konu benden bağımsız meraktan soruyorum, konuyu okuyan kişilerinde bilgilenmesi amacından, sorum belli oyun oynamak için 5090 gibi bir kart gereksiz değil mi? Çok daha alt ve ucuz kartlar zaten günümüzdeki oyunları 1080p 1440p 2160p gibi çözünürlüklerde yüksek ayarlarda akıcı oynatabilmekte. İleriye yönelik olarak cevap verecek olursanız ilerideki oyunlara bile RTX 20 ve 30 serisi fazlasıyla yeterlidir diye düşünüyorum böyle kartların çıkmasının sebebi 4K mı? 4K ya bu kadar gerek var mı? 2K fazlasıyla yeterli üst seviye için bence, tabii ki bu kişiden kişiye değişir ancak 1080P'ya da en fazla 2K oyun oynamak isteyen biri için 2080 3060 vb kartlar fazlasıyla yeterli değil midir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler dediğim gibi sorma amacım merak ve okuyan kişilerin bilgilenmesi.

Bu kartlar sadece oyun amaçlı üretilmiyor.

Oyun oynamak içinse gerek yok tabii ki.

Gereksiz zaten çoğu kullanıcı için. Gerçekten 4K sistemde oyun odaklı oynayan ve para konusunda derdi olmayanlar için olmayabilir ama çoğu oyuncu için 4090 da 4080 da gereksiz.

Kullanıcıların çok çok büyük bir kısmı 3060 ile idare ediyor hala 1080p ve 2K için üst seviye olarak 7900 Gre gibi kartlar bile yeterliyken bir ekran kartına 100k civarı bayılmanın pek de bir manası yok zaten 4-5 sene sonra yenisi çıktığında değeri düşecek.

Bilgisayar oyunlarına günde 10 saat ayırıp 4k da oynama derdin yoksa hiç gereği yok. 7700XT-7800 XT-4070 Super gibi kartlar fazlasıyla yeterli.

Render vs işleri için bir şey diyemem uygulamadan uygulamaya, işten işe değişir dediğim oyun için .

4090, 5090 gibi aşırı güçlü kartlar genelde oyun için üretilmez. Tabiiki bu kullanamayacağın anlamına gelmez en yüksek performans bu kartlarda var fakat en yüksek fiyat da bu kartlarda. Mühendis ya da mimar gibi meslekler yapsaydım belki alırdım. Bu seçim kişiye kalıyor.

Genelde 5090 kullananlar aynı anda hem 4k oyun yayını açıp hem de yine 3 4 tane 4k ekranı aynı anda çalıştıranlar falan oluyor. Ya da mimari uygulamalar gibi şeylerde anlık yüksek render önizlemesi yapanlar falan. Kimisi de param var alırım kardeş diyip yersiz tüketim yapıyor.

Alan Wake 2 ve yeni çıkan Indiana Jones oyunlarını Ultra RT oynamak dışında çok da gerekli kartlar değiller oyun için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri
Yukarı