RTX2070 Super sistem siyah ekran

Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, yakın bir arkadaşım yeni bir ekran kartı aldı. Taktı kullanıyor fakat belli süreler içerisinde oyun oynarken, bilgisayar boştayken, dersteyken ne yaparsa yapsın ekran kartının fanları bir anda hızlanıp monitörleri siyaha düşüyor. Fakat sistemi çalışıyor. Dün gece oyun oynarken başına geldi ve siyah ekrandayken bizimle konuşabildi.

Bilgisayar siyah ekrandan hiçbir türlü geri dönmüyor ve güç tuşuna basmadan bilgisayar kapanmıyor, şey çalışmaya devam ediyor. Sorun onu rahatsız etti ve sormamı rica etti. Çözüm olarak tüm driverleri silip tekrardan temiz kurulum yapmayı denedi, işe yaramadı. Ne yapmalı bilgisi olan var mı? Arkadaşın sistem özellikleri: i5 8400, RTX2070 Super (MSI´ın Ventus OC modeli), anakartı Gigabyte B360M D2V, 16 GB RAM'i var ve PSU'su Cooler Master MWE 80 Plus 750W.
 
Ekran kararıyor -> fanlar son hıza çıkıyor -> sistem çalışıyor ama ekran karanlık

Bu sırada oluyor ise bu bir ısınma hatası. Ekran kartı kritik değere kadar ısınmış, sonrasında sürücü (yazılım) ile bağlantıyı kesip kendini kapatmış. Kapatmadan önce yaklaşık 3 saniye boyunca güvenlik sebebiyle de fanlar son hızda çalışmış.

Kritik değere kadar ısınması esnasında beklenmeyen bir şey olduğu için sürücüye haber verilememiş. Zaten sürücü bunu farkına varsa kartın hızını azaltır, fanları hızlandırır, bir şeyler yapar.

Bunun iki sebebi geliyor aklıma:
1) MSi afterburner gibi bir programla özel fan grafiği tanımladıysanız, bir yazılım çakışmasından dolayı kart hata veriyor ve dolayısıyla fanlar hep en yavaş hızda dönüyor olabilir. Fanlar hızlanmayınca da kart ısınıyor, sonra da geri dönmek için çok geç oluyor.
Bu, yazılımsal ihtimal.

2) Kartın sogutmasinda fiziksel bir noktada hata var. Genellikle VRAM'lerin üzerine basan termal yastıklar bozulunca bu durum ortaya çıkabilir.

Önce yazılımsal olan ihtimali eleyip sonra 2.ye yönelmenizi tavsiye ederim.
 
Bu kapanma olayı ekran kartı soğukken de oluyormuş başka bir problem olma ihtimali var mı? Dün iki kez PC uzun süre boştayken olmuş, yani sıcaklıklar düşükken.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı