Özür dilerim bir şey eklemeyi unuttum. Oyun içi fps değerlerini alırken %1 ve %0.1'lik değerleri de gösterir misiniz? Mesela oyunu açtınız ve 1 dakika sonra tüm değerlerin ekran görüntüsünü alıp yükleyebilirsiniz.
Ama ondan önce aşağıdaki linkten SSD üreticinizin sağladığı programı indirip gerekli güncellemeleri yapın.
-Ardından
cmd'yi yönetici olarak açıp
chkdsk C: /r komutunu girin. Oyununuz ve işletim sistemi hangi diskteyse onun uzantısını
C yazan yere girin. Ayrı disklerdeyse ikisine de bu işlemi yapın.
-DDU kullanarak ekran kartının driverlarını silip güncel olanı kurun.
-
Güç planını düzenle'ye girip Yüksek Performansı seçin.
Bu sorunu daha önce yaşadığım için sorunun SSD'den kaynaklandığını düşünüyorum. Bu durum bana yeni SSD aldırtmıştı. Yine de her ihtimale karşı Anakart driver güncellemeleri, Bios güncellemeleri de yapılmalı. İşlemci, Anakart, Ram ve Ekran kartı üzerinde fiziksel bir hasar olduğunu düşünmüyorum. Eğer sorun disk kaynaklı değilse diğer ihtimaller yine yazılımsal olarak değerlendirilmeli.
Hatta bir ihtimal (küçük bir ihtimal) LatencyMon indirerek DPC gecikme testi bile yapılabilir.
Nasıl yapılır?
LatencyMon arkaplanda aç, yukarıdan testi başlat ve günlük işlerini yap. Minimum 15 dakika sonra ana ekranın ss'ini yine buraya gönderin.
Lütfen yukarıdaki adımları eksiksiz yapmaya çalışın.