RTX3070 laptop önerisi

Gayet güzel bir cihaz alınabilir ama bütçe sınırsız ise başka modeller var. Örneğin ROG Flow X13 yanında 3080'i ile acayip olur.

O modelde iyi fakat hediye isteyeceğim için çok da yüklenmek istemiyorum sadece bataryadan bir sıkınıtım olur mu diye korkuyorum izlediğim açık kaynaklarda batarya performansı hakkında bilgi duymadım
 
O modelde iyi fakat hediye isteyeceğim için çok da yüklenmek istemiyorum sadece bataryadan bir sıkınıtım olur mu diye korkuyorum izlediğim açık kaynaklarda batarya performansı hakkında bilgi duymadım
Mux Switch var galiba cihazda oyun oynamıyorken dahili Gpu'yu kullanırsınız üzmeyecek kadar götürür diye tahmin ediyorum.
 
Msi ge76 raider kullanıyorum. Eksik hiçbir yanını göremedim açıkçası. Asus veya msi 3070li modellerden birini alabilirsin. İkisi arasında ben MSI tavsiye ederim.
 
R9 5900hx, RTX3070 ASUS ROG alacağım. İstişare yapmak istiyorum. Bilgili insanlarla sizce nasıl laptop?
Teşekkürler.
Bende bahsettiğin model var cumartesi günü aldım.Fiyat şu anda uygun.15.6” modeli bendeki.Öncelikle oyun oynayacaksan her türlü oyunu ultra ayarda çok rahat oynarsın.Ekran kartı 115W boost ile 130W çıkıyor stabil şekilde.Laptopda Mux malesef yok eğer olsaydı zaten piyasada bulmak çok çok zor olurdu.Mux olunca daha yüksek FPS alabiliyorsun.Bu cihazlarda optimus var.Optimus demek harici bir ekrana bağlarsan eğer laptopun ekran kartından daha yüksek FPS alırsın demek.Fakat cyberpunk gibi oyunlarda max 5fps falan daha fazla alıyorsun.Youtube testleri var izleyin.

Diğer yandan işlemcisi baya güçlü rakiplerini eziyor.Laptopun eksi yönü benim gözümde kamera olmaması.Fakat ben alırken kendime sordum yılda max ne kadar kullanıyorum diye 1,2 defe ancak kullandığımı düşünerek bu laptopu tercih ettim.

Ayrıca 4 fan ve güç modu var.Sesiz mod,Performans modu,Turbo modu ve Manuel mod.Oyun oynarken Sesiz mod seçersen ekran kartına giden gücü kısıyor (70-90W arası) bu yüzden FPS düşüyor.Fakat acayip sessizleşiyor laptop.

Performans modu seçersen Max bir tık altında çalışıyor ekran kartı(115W civarı) oyunları ultra oyunda rahat oynatıyor fakat fan sesleri 45DB geliyor.

Turbo seçersen ekran kartı 130W (Boost ile) çıkıyor.Fakat fan sesi 55-60DB kadar artıyor.Ben açmıyorum çünkü rahatsız ediyor.

Ses konusunda inanılmaz ses sistemi var.Basları net duyuyorsun,dandik kulaklıkda taksan aynı sesi gümbür gümbür alıyorsun.Bende beasus kulaklığı var (çinden 10$ Almıştım).Forza horizon 4 oynadım dün gece arabanın içinde sandım bir ara kendimi :) müthiş yapmışlar.

Ekranı çok net.2k 165hz ve 3 ms gecikme süresi var ki baya baya tatmin ediyor.Pek çok modu var örneğin oyunlarda FPS modunu seçebilirsin.Çok iyi tasarlanmış ve anında tepki veren program var.

Klavye harika diyebilirim.RPG ve her tuşa ayrı ayrı renk ataması var.Kalvye sıcaklık en yoğun kullanımda bile sadece en üst kısma veriyor fakat rahatsız etmiyor (esc,f1 olduğu kısım)

Eksi yönleri

Freedos geliyor
Kamera yok
115W ekran kartı(Mux olmaması)

Sıcaklık yönünden Lenovo legion 5 ile birebir aynı diyebilirim.

Şahsen ben Lenovo legion 5 pro bekliyordum fakat bir türlü çıkmadı.Asus da indirimi görünce aldım hemen.Daha öncede Duo modeli gelmişti kaçırmıştım.
 
Son düzenleme:
Ben de sizin alacağınız laptopun Rtx 2070 Super bulunan versiyonunu kullanıyorum. @ertunc23 hocamın dediği gibi soğutması falan çok iyi, ayrıca normal iş için kullanacaksanız da silent mode işinizi rahatlıkla görüyor. 2 ay önce Media Markttan 15 bine almıştım fakat günümüz piyasasından dolayı fiyatları çok arttı. Onun dışında artıları ve eksileri @ertunc23 'ün dediği gibi. Kısacası, alınır.
 

Geri
Yukarı