RTX3080 ekran kartına nasıl overclock yapılır?

Byayasli

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Xpg spectrix d41 8x8 16gb
Ekran kartı
Zotac rtx 3080 trinity oc 10gb
Anakart
Asus tuf b450m pro gaming
İşlemci
Amd ryzen 5 3600x
Zotac 3080 Trinity OC model 10GB ekran kartım var. 750W ya da 700W PSU'm var, ekran kartıma overclock yapmak istiyorum. Ekran kartının maksimum değerleri nedir acaba öğrenebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
OC internetten bulup kopyala yapıştır yapacağınız bir işlem değil. Sistemin diğer parçaları, soğutma sistemin ve ortam sıcaklığına kadar her şeyin etkisi var. YouTube'dan nasıl OC yapılacağını araştırıp kademe kademe değerleri artırmalısın. En basit OC yapabilecğin programlardan biride MSI Afterburner.

Zotac 3080 Trinity OC model 10GB ekran kartım var. 750W ya da 700W PSU'm var, ekran kartıma overclock yapmak istiyorum. Ekran kartının maksimum değerleri nedir acaba öğrenebilir miyim?
Gerek yok. OC yapsanızda o işlemciden hayır gelmez.

Nvidia denetim masası -> Güç ayarları (adı performans ayarları falan da olabilir) -> Maksimum performansı tercih et

Windows'un güç ayarları -> maksimum performans modu.

(voltajla oynamak falan riskli işler araştırmadan yapılmaz)

Yahu zaten 1000 serisi sonrasında Voltaj ile oynayamıyorsun i2c üzerinden kontrolcüye erişemediğin sürece.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…