RTX3090'dan RX 9070 XT'ye geçilir mi?

Furryassassin

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşalar sizce geçilir mi? Yoksa bir yıl daha bekleyip yeni AMD kartlarını mı beklemeliyim. Artık NVIDIA kullanmak istemiyorum. Kendimce sebeplerim var. NVIDIA yeni teknolojilerini eski kartlarına sunmuyor. AMD FSR4'ü başta eski kartlara getirmeyecek denilmişti ama zamanla destek getireceğini açıkladı AMD. Üstelik AMD'nin kendi Lossless Scaling sistemi var bu bile bana yetiyor sebep olarak. Her neyse sistemimde Ryzen 5900X var ve çözünürlüğüm 3440x1440p 240Hz. İlla her zaman 240FPS yakalama derdim yok bu arada. Cevaplarınızı bekliyorum.

@Furkan Borak @zalf430 @Carl_Castle @anılxtr

Çok bir performans artımı göremeyeceğim için mi gereksiz diyorsunuz yani. Geçilebilir diyen arkadaş içinsede şunu sormak istiyorum ne kadar bir performans artışı (FPS olarak) ön görüyorsunuz bir tahminin var mı?

Bir de şu detayı anlatmak istiyorum benim monitörüm FreeSync Premium Pro. G-Sync destekliyor ama sadece DisplayPort'ta(1.4). HDMI 2.1'de çalışmıyor G-Sync ve araştırdığım kadarıyla monitörden tam verim almak istiyorsam AMD kart şart ve HDMI 2.1 kullanmamda şartmış. Gecikme daha da çok düşüyormuş ve üstelik HDR açtığımda da FreeSync Premium Pro sayesind HDR'de de gecikme olmuyormuş.

Bu detaylar eşiğinde tekrar sormak istiyorum. Sizce değer mi değiştirmeye yoksa bir sonraki nesili bekleyeyim mi? Onun dışında yukarıda belirttiğim gibi performans artış durumunu da değerlendirmek gerekiyor tekrar bir yorum yaparsanız çok sevinirim.

Çok bir performans artımı göremeyeceğim için mi gereksiz diyorsunuz yani. Geçilebilir diyen arkadaş içinsede şunu sormak istiyorum ne kadar bir performans artışı (FPS olarak) ön görüyorsunuz bir tahminin var mı?

Bir de şu detayı anlatmak istiyorum benim monitörüm FreeSync Premium Pro. G-Sync destekliyor ama sadece DisplayPort'ta(1.4). HDMI 2.1'de çalışmıyor G-Sync ve araştırdığım kadarıyla monitörden tam verim almak istiyorsam AMD kart şart ve HDMI 2.1 kullanmamda şartmış. Gecikme daha da çok düşüyormuş ve üstelik HDR açtığımda da FreeSync Premium Pro sayesind HDR'de de gecikme olmuyormuş.

Bu detaylar eşiğinde tekrar sormak istiyorum. Sizce değer mi değiştirmeye yoksa bir sonraki nesili bekleyeyim mi? Onun dışında yukarıda belirttiğim gibi performans artış durumunu da değerlendirmek gerekiyor tekrar bir yorum yaparsanız çok sevinirim.

3090 = 4070 Super performansı demek. 9070XT performansı sızıntılara göre 7900XT-4080 Super arasında olacak. Yani 3090'dan %25 civarı daha güçlü olur. Bence bir sonraki nesli beklemelisin.

RTX 3090, RTX 4070 Super modelinden guc anlamindan yuzde 5 daha guclu bir kart. 2k ve ustu oyun performansi olarak -iki kat vram'e sahip- yuzde 10-25 fark ediyor.
NVIDIA'nin paylastigi fiziksel degerlere gore RTX 5080 modeli guc anlamadinda neredeyse 4080 super'e esit olacak gibi duruyor ve MSRP'si (tavsiye edilen satis fiyati) 1000 dolar olarak belirlendi. AMD bu nesilde ust segment kart cikartmayacak. Yani RTX 5070 TI, RTX 5080 ve RTX 5090 kartlarinin rakibi bulunmayacak. RX 9070 XT'nin rakibi RTX 5070 olacaktir ve onunda MSRP fiyati 550 dolar. Yani AMD 9070 XT'nin de hem fiyati hem de performansi rakibiyle orantili olacaktir.
Son olarak 7900 xt nin cikis fiyatinin 900 dolar, su anki satis fiyatinin ise 700 dolar oldugunu, RTX 5070 modelinin fiziksel guc itibariyle RTX 4070 TI (Super olmayan) modeline yakin, en fazla denk bir performans segileyecegini de hatirlatmak isterim.

9070 XT muadili 4070 ti oluyor ki gayet yeterli sizin tükettiğiniz watt hem yüksek olur fps olarak 4070 ti yada rx 7900 ger kıyaslamalarında bakarsanız daha iyi anlarsınız.

Evet arkadaşalar sizce geçilir mi? Yoksa bir yıl daha bekleyip yeni AMD kartlarını mı beklemeliyim. Artık NVIDIA kullanmak istemiyorum. Kendimce sebeplerim var. NVIDIA yeni teknolojilerini eski kartlarına sunmuyor. AMD FSR4'ü başta eski kartlara getirmeyecek denilmişti ama zamanla destek getireceğini açıkladı AMD. Üstelik AMD'nin kendi Lossless Scaling sistemi var bu bile bana yetiyor sebep olarak. Her neyse sistemimde Ryzen 5900X var ve çözünürlüğüm 3440x1440p 240Hz. İlla her zaman 240FPS yakalama derdim yok bu arada. Cevaplarınızı bekliyorum.
Kart henüz çıkmadı ve bu aşamada yorum yapmak pek doğru değil ancak erken sızıntılar eğer doğru çıkar ise 9070XT neredeyse bir 7900XT üstü performans verebilir ki bu 4K native 60FPS ve üstü her oyunu oynayabilirsiniz, tabii istisnalar olabilir.

7900XTX'i de tercih edebilirsiniz duruma göre.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı