RTX4080 ekran aniden gidiyor

675849

Centipat
Ses var ama görüntü gidiyor aniden arkadaşlar. Gaming laptopum var. NVIDIA Denetim Masası üzerinden sadece ayrık GPU'ya alıyorum. Oyun oynarken aniden ekran gidiyor. Ses var ama görüntü yok. DDU ile temiz grafik sürücüsü kurulumu yaptım ama sorun hala devam ediyor. İ9-13980hx var. Donanımsal olarak yetersiz de değil. Ayrıca ddu ile temiz kurulum yaptım. Sürücüler de basarılı bir şekilde kuruluyor. Yani gpu da bir arıza da yok. Acaba laptop menteşelerindeki ekrana giden bağlantılarda mı bir sıkıntı var.

Çöktüğü esnada olay görüntüleyicisinde display ve nvlddmnk uyarı ve hatası var mı bakar mısın yüksek ihtimal ekran kartı çöküyor ayrıca sıcaklıklar ne durumda arka planda çalışan uygulama var mı? Ve son olarak son sürümdemi bunlar olmaya başladı.
Çöktüğü esnada hiçbir şey yapamıyorum. Res atmam gerekiyor. Güç tuşuna uzunca basıp kapatıyorum. Sonra tekrar açıyorum. Sorun armory Create yazılımının gpuya overclock yaptıran turbo çalışma modu olabilir mi hocam?

Çöktüğü esnada hiçbir şey yapamıyorum. Res atmam gerekiyor. Güç tuşuna uzunca basıp kapatıyorum. Sonra tekrar açıyorum. Sorun Armoury Crate yazılımının GPU'ya overclock yaptıran Turbo çalışma modu olabilir mi hocam?

Fark etmez günlükte kaydolması lazım ona göre yardımcı olmaya çalışacağım. Sıcaklıklar ne durumda peki çökmesinin sebebleri var çünkü.Yukarda dediğim gibi bu hata ve uyarılara bakarmısın şu tarihe kadar kaç tane hata ve uyarı vermiş günlüğe filtre uygulayıp görebilirsin

Fark etmez günlükte kaydolması lazım ona göre yardımcı olmaya çalışacağım. Sıcaklıklar ne durumda peki çökmesinin sebebleri var çünkü.Yukarda dediğim gibi bu hata ve uyarılara bakarmısın şu tarihe kadar kaç tane hata ve uyarı vermiş günlüğe filtre uygulayıp görebilirsin
Tamamdır hocam ben şimdi memtest yapıyorum. 1 saate biter. Sonrasında talimatlarınızı uygulayacağım

hocam eğer müsaitseniz discord üzreinden görüşebilir miyiz? Size bir video ile bütün hataları göstermek istiyorum. Ayrıca size memtest sonucunu atayım isterseniz:

discord nickinizi yazar mısınız hocam? Dediğiniz gibi nvlddmnk hataları var olay kimliği 13 şeklinde. Arada bir tane de 14 var. Ve aynı şekilde her hata sonrasında bilgisayarı güç tuşundan kapattığım için beklenmedik bir kapanma gerçekleşti şeklinde olay görüntüleyicisinde kaydedilmiş.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-12-23 saat 17.23.12_fe45bf2f.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-12-23 saat 17.23.12_fe45bf2f.jpg
    53,5 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Maalesef Discord kullanmıyorum ama size sırayla yapcaklarınızı söyleyebilirim bu hata yazılımsalda olabilir donanımsalda şimdi her şeyi baştan yapalım ilk önce bilgisayar kaç yıldır kullanıyorsunuz yoksa yenimi aldınız eğer uzun zamandır kullanıyorsanız iç temizliği gelmiştir bu hata sıcaklıktan olabilir thermal macun ve toz temizliği yapınız ayrıyeten kullanmış olduğunuz ekran kartı sürümünü hata yaşamadığınız sürüme geri alınız hatırlamıyorsanız geçmiş sürümleri tek tek deneyiniz bilgisayarda çift ekran kartı varsa ikisini de son sürüme temiz kurulum olacak şekilde güncelleyin tüm donanımlar güncel olduğundan emin olun overclock kullanıyorsanız varsayılan değerlere alın son olarak format atmayı deneyebilirsiniz hala hata devam ediyorsa üzgünüm ama ekran kartı arızalı olabilir garanti devam ediyorsa aldığınız yere durumu bildirin gerekirse değişim talep edin ya da iade aklıma gelen yöntemler bu kadar en kısa zamanda çözmen dileğiyle Memtest sonuçlarında temiz gözükmekte.

Maalesef Discord kullanmıyorum ama size sırayla yapcaklarınızı söyleyebilirim bu hata yazılımsalda olabilir donanımsalda şimdi her şeyi baştan yapalım ilk önce bilgisayar kaç yıldır kullanıyorsunuz yoksa yenimi aldınız eğer uzun zamandır kullanıyorsanız iç temizliği gelmiştir bu hata sıcaklıktan olabilir thermal macun ve toz temizliği yapınız ayrıyeten kullanmış olduğunuz ekran kartı sürümünü hata yaşamadığınız sürüme geri alınız hatırlamıyorsanız geçmiş sürümleri tek tek deneyiniz bilgisayarda çift ekran kartı varsa ikisini de son sürüme temiz kurulum olacak şekilde güncelleyin tüm donanımlar güncel olduğundan emin olun overclock kullanıyorsanız varsayılan değerlere alın son olarak format atmayı deneyebilirsiniz hala hata devam ediyorsa üzgünüm ama ekran kartı arızalı olabilir garanti devam ediyorsa aldığınız yere durumu bildirin gerekirse değişim talep edin ya da iade aklıma gelen yöntemler bu kadar en kısa zamanda çözmen dileğiyle Memtest sonuçlarında temiz gözükmekte.
hocam çok teşekkür ederim. Memtest sonuçları temiz görünüyor. Az önce hem işlemci hem de grafik kartı grafik sürücülerini ddu ile kaldırıp temiz bir şekilde yeniden kurdum. Bilgisayarı alalı 3 ay oluyor. Pazartesi günü destekle iletişime geçeceğim. Sizden istediğim şey bu nvlddmnk hatalarını izah etmeniz. 3 tane olay kimliğine sahip nvlddmnk hatası var. 0 , 13 ve 14. Bunlardan sonra da zaten sistemi kapattığım kaydedilmiş.

Bu hatalar NVIDIA kaynaklı hatalardır kısaca anlatmak gerekirse yazılımsalda olabilir donanımsalda ya da uygulamalarda sistem kararsız olduğundada verebilir suçu direk ekran kartına atmak saçma olur zaten RAM'leri test etmişiniz bir sorun gözükmüyor yetersiz güçte bu hataya sebep olabilir siz dediğim gibi destekle konuşmadan önce tüm sürümleri tek tek deneyin endişe etmeniz için bu hata ne zamanlarda veriyor onu analiz etmeye çalışın 1 kere ya da 2 kere verdiyse sorun etmenize gerek yok arada olabilir ama sürekli bu hatayı veriyorsa o zaman bir sorun var demek en son çare ürünü hatalarla beraber kaydını alıp destekle paylaşmak olacaktır garantisi varsa içiniz rahat olsun değişim ya da para iadesi yapmak zorundalar siz dediğim gibi sürümleri en güncelden başlayarak eskiye doğru bir deneyin en son çare destekle iletişime geçersiniz tekrardan sorun yaşamamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.

Bu hatalar NVIDIA kaynaklı hatalardır kısaca anlatmak gerekirse yazılımsalda olabilir donanımsalda ya da uygulamalarda sistem kararsız olduğundada verebilir suçu direk ekran kartına atmak saçma olur zaten RAM'leri test etmişiniz bir sorun gözükmüyor yetersiz güçte bu hataya sebep olabilir siz dediğim gibi destekle konuşmadan önce tüm sürümleri tek tek deneyin endişe etmeniz için bu hata ne zamanlarda veriyor onu analiz etmeye çalışın 1 kere ya da 2 kere verdiyse sorun etmenize gerek yok arada olabilir ama sürekli bu hatayı veriyorsa o zaman bir sorun var demek en son çare ürünü hatalarla beraber kaydını alıp destekle paylaşmak olacaktır garantisi varsa içiniz rahat olsun değişim ya da para iadesi yapmak zorundalar siz dediğim gibi sürümleri en güncelden başlayarak eskiye doğru bir deneyin en son çare destekle iletişime geçersiniz tekrardan sorun yaşamamanız dileğiyle sağlıcakla kalın.
Hocam ayrıca sıcaklık problemi de olmuyor. Mesela ultra grafik ayarlarında Battlefield 2042 sabit 100 FPS işlemci 80 grafik kartı 70 derece oluyor.

hocam şöyle bir güncelleme yapmak istiyorum. Gün boyu ekranımla aynı çözünürlüğe sahip 2560*1600 battlefield 2042 oynadım ve sorun olmadı. Ama akşam vakti çözünürlüğü 1600*1024 olan cs de aynı problemi 2 kez yaşadım. Bu sefer sisteme reset atmak yerine bekledim ne olacak diye ve bu bilgi vardı olay görüntüleyicisinde: nvlddmnk grafik sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarılı bir şekilde kurtuldu. Sonra masaüstüne sağlıklı bir şekilde döndüm. Tabii ki öncesinde bu crashe sebep olan uyarı değişmemişti:

nvlddmkm kaynağındaki 0 (veya 14) Olay Kimliği'nin açıklaması bulunamıyor. Bu olayı başlatan bileşen yerel bilgisayarınızda yüklü değil veya yükleme bozulmuş. Bileşeni yerel bilgisayara yükleyebilir veya yüklüyse onarabilirsiniz.

Olay başka bir bilgisayardan başlatıldıysa, olayla birlikte görüntüleme bilgileri kaydedilmiş olmalıdır.

Olayla birlikte aşağıdaki bilgiler eklendi:

\Device\000000d0
Restarting TDR occurred on GPUID:100

İleti kaynağı var ancak ileti, ileti tablosunda bulunamadı.

arada da şöyle bir önemli diye geçen uyarı vardı:

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
Kaynak: Kernel-Power

Bu uyarı ben de şöyle bir şüphe oluşturdu. Acaba şarj adaptörü çok ısınınca düzgün güç veremiyor mu? Veya anakart/gpu arızalı olduğu için düzgün güç çekemiyor mu?

oyunun sistemi bozma ihtimali de olabilir. Bir de bu problemi daha önceden yaşamış olsam da onlar dxgı crashleriydi. Görüntü gitmiyordu. En son gamedacli bir kulaklık satın aldım. Usb portuna takıp kullandığım için mi böyle oluyor acaba? Gamedacindolaylı olarak böyle bir problem yaratma ihtimali var mı?

Son düzenleme:
Dediğim gibi hata aldığınızda bir önceki sürüme gidin sürekli böyle böyle deneyin sürekli hata verirse ve eski sürücülerde işey yaramazsa aldığınız yere durumu bildirin sizden geri dönüş bekliyor olucağım.

Dediğim gibi hata aldığınızda bir önceki sürüme gidin sürekli böyle böyle deneyin sürekli hata verirse ve eski sürücülerde işey yaramazsa aldığınız yere durumu bildirin sizden geri dönüş bekliyor olucağım.
hocam size 20 ocakta dönüş sağlarsam yine müsait olur musunuz Şu an finaller başladı, sınavlardan dolayı yoğun olacağım. Eski sürücülere dönüp aynı hatayı alıp almadığıma dair geri dönüş sağlayacağım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı