Rüyaları saatler içinde gördüğümüzü ne kanıtlıyor?

saphary

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
4.359
Makaleler
5
Çözümler
12
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 2600, RX590, 16GB, Corsair Delta Spec
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Boş İşler Erbabı
Nerede rüyalar hakkında bir şey görsem saatleri saniyeler gibi gördüğümüz falan yazıyor. Uyanmadan hemen önce nanosaniyeler içerisinde görmemiz mümkün olamaz mı?
 
Rüyaların genelde 3 ila 5 saniye arasında olduğu, en fazla ise 18-20 saniyelerine çıkabiliği testler ile kanıtlanmıştır. 3-5 saniyelik rüyaları saatlerce anlatabilmenizin sebebi ise rüyalarda geçirdiğiniz saniyeler gerçek dünyada saatlere bedel olduğu için uyandığınızda rüyayı tam hatırlamamak veya uzun bir olaya dönüştürmek mümkündür.
 
Şimdi ben 2 saniye uyuyup kalsam rüyam 1 piko saniye mi oluyor? Olabilir.

Bilmiyorum :). Rüyada yaşadığınız 1 saniye gerçek dünayada kaç saat veya kaç dakika olduğu net olmadığı için bunun sonucu kesin değil. Ama tahminimce rüyada geçirdiğiniz 1 saniye gerçek dünyada 30-35 dakika kadar olabilir.
 
Zaman algısının nasıl değişkenlik gösterebileceğini bilmiyorum ancak ben bazen gayet uzun olduğunu düşündüğüm rüyalar görüyorum. Öyle ki başlangıç kısmı belirsizleşmeye başlıyor bir süre sonra. Ayrıca ne kadar uzarsa o kadar saçma bir hale bürünüyor.
 
"The length of a dream can vary; they may last for a few seconds, or approximately 20–30 minutes. People are more likely to remember the dream if they are awakened during the REM phase."

Yani diyor ki sayın wiki: Değişir, birkaç saniye de sürebilir 20-30 dakikaya dek de çıkabilir. Uykunun REM kısmında uyanırsanız da hatırlarsınız. Kaldı ki uykuda REM süresi de aşağı yukarı 20-30 dakika diye biliyorum.

Tabii wikipedia da ne kadar doğruyu söylüyor orasını bilmiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı