Rüyamda yumruk atamıyorum

Bu en azından iyi, bir süre rüyadan ani kalmayı deneyimleyin. En sonunda uyuyamıyorsunuz. Yatmadan önce film seyredebilirsiniz.
 
Ben de yumruk atamıyorum tam adamın yüzüne geldiğinde elim duruyor sinirim bozuluyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir dönem ben de bunu merak edip kısa bir araştırma yapmıştım. Bunun basit bir açıklaması var, uykudayken kaslar tarafından koordineli yapılan hareketlerin sinyalleri büyük oranda engelleniyor. Motor sinyallerin beynindeki bir bölüm tarafından (sanırım talamus) engellendiği için de rüya içinde koordineli yapman gereken "ani" hareketlerin çoğunu yaparken zorluk yaşıyorsun.

Evrimin getirilerinden biri bu, atalarımız bizim gibi yataklarda değil de hayvanlardan korunmak için uzun bir dönem ağaçlarda, dar ve yüksek yerlerde uyumak zorunda kaldılar. Düşmelerini engellemek için zamanla biyolojik olarak beynimiz bunu önlemeye yönelik bir mekanizma geliştirdi. Düşenler de zaten evrim dediğimiz uzun süreç tarafından elenenler oldular, bu özelliği hızlı geliştirip seçilimden kurtulanlar da bizim atalarımız oluyorlar zaten.

O blokajın çok baskın olmadığı kişilerde bunu yapan bir kısım vardır ama bence bu güzel bir gelişim bizim açımızdan. Şu anda ağaçta uyumuyor olsak da biriyle birlikte yatarken tekme ya da yumruk atmak istemezsin. :D

Not: Karabasan denilen uyku felci siz "uyandığınız" halde bu motor (hareket) kontrol mekanizmanızın hâlâ uykudaymış gibi engellenmesi nedeniyle oluşur. Bir nevi insanların mavi ekranı diyebiliriz kısacası. Konu sahibinin yaşadığı olay karabasan değil.
 
Son düzenleme:
Ben rüyada çok saçma şeyler görüyorum. Bazen normalde olmayan Hello Neighbor haritasında oluyorum. Orada oyun başlamadan bir yere gidiyorum ve Wilson'un kaza yaptığını görüyorum.🤣 Bazen Stranger Things'te olan bir tesise gidiyorum ve Iron Man ile bilinmeyen kişilere karşı savaşıyorum. Bazen Minecraft arayüzü şeklinde GTX 1080 TI yazıyor. Bazen yüksekten düşüyorum, tam yere değecekiken zaman yavaşlıyor ve uyanıyorum. Yani anlayacağın, bir şey olmaz. Sen bu olayı düşündükçe daha çok bu olay olacaktır. Unut gitsin.
 

Geri
Yukarı