Rush stamina 650W 80+ gürültü sorunu

Sıradanbiri3498

Hectopat
PSU'yu kullanmaya başlayalı 2 gün oldu. PC yükü ne kadar artarsa gürültü o kadar çoğalıyor ve ciddi anlamda rahatsız edici bir titreme sesini oluşturuyor. Araştırdığım kadarıyla "coil whine" sesi ile uzaktan yakından ilgisi yok. Bu arada PSU'nun yan tarafından elimle baskı uyguladığımda ses kayboluyor. Garanti vs. uğraşmak istemiyorum açıkçası. Bilgisi olan durum ile ilgili açıklama yapabilirse sevinirim.

@Sıradanbiri3498 PSU fanını tutan vidaları sıkmayı denediniz mi? Üzerlerinde garanti etiketi olmamalı ama varsa o vidayı atlarsınız. Diğer durumda fan motoru ya da rulmani ile alakalı bir sıkıntı varsa ilerleyen zamanda daha da kötüleşebilir.
Haklısınız denemekte fayda var. Yandan baskı uygulandığında sesin kaybolması sorunun fanda olmasını garantiliyor mu o kısmı çözemedim.

Haklısınız denemekte fayda var. Yandan baskı uygulandığında sesin kaybolması sorunun fanda olmasını garantiliyor mu o kısmı çözemedim.

PSU icerisinde gürültü yapacak şekilde titremeye sebep olabilecek baska bir eleman yok gibi. Düşük ihtimalle 220V/12V çevirici trafoda bir sorun mevcutsa, titremesi olası ki bu ciddi bir sorun. Bir de bobinler vızıldayabilir ya da kondansatörler ötebilir ama bunlar da pek titremeye sebep olmaz.

Son düzenleme:
PSU icerisinde gürültü yapacak şekilde titremeye sebep olabilecek baska bir eleman yok gibi. Düşük ihtimalle 220V/12V çevirici trafoda bir sorun mevcutsa, titremesi olası ki bu ciddi bir sorun. Bir de bobinler vızıldayabilir ya da kondansatörler ötebilir ama bunlar da pek titremeye sebep olmaz.
Denemeye değer. Çok teşekkür ediyorum.

@Andar Han Sorunu psu'yu ters çevirerek çözdüm. Fanlar aşağı bakar durumdaydı. Yukarısı da hava delikli olduğu için kasanın iç kısmına bakacak şekilde psu'yu çevirdim ve sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Denemeye değer. Çok teşekkür ediyorum.

@Andar Han Sorunu psu'yu ters çevirerek çözdüm. Fanlar aşağı bakar durumdaydı. Yukarısı da hava delikli olduğu için kasanın iç kısmına bakacak şekilde psu'yu çevirdim ve sorun çözüldü.

Adınıza sevindim. Kasa içi sıcaklıklara çok fazla etkisi yoksa, gayet makul bir çözüm. Lakin ufak bir not; güç kaynağınız pek de bilinen bir güç kaynağı değil, aklınızda olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı