Rust 45 FPS'i geçmiyor

emir5959

Decapat
Daha fazla  
Grafik kartı: 3050 8 GB.
RAM: 8x2 = 16 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 2600X six-Core

Rust'ta genel olarak ekran kartı 50-75 derecelerde oluyor. Oyun sistem gereksinimlerini çokça karşılıyor fakat FPS 45'i geçmiyor. Senelerdir aynı sorun, öyle küçük sunucuda oynamıyorum Rust'taki en yüksek oyuncu çeken offical sunucdayım onu da belirtiyim. Arada render sorunları ile karşılaşabiliyorum. Ağaçların falan yüklenmemesi gibi. Sorunu işlemciye atıyorum fakat emin olamıyorum FPS teslerine girdiğimde benim sisteme göre daha düşük sistemlere baktığımda bende kat ve kat yüksek FPS alabiliyorlar. Senelerdir aynı sorun birtürl düzeltemedim.

Grafik kartı: 3050 8 GB.
RAM: 8x2 = 16 GB.
İşlemci: AMD Ryzen 2600X six-Core

Rust'ta genel olarak ekran kartı 50-75 derecelerde oluyor. Oyun sistem gereksinimlerini çokça karşılıyor fakat FPS 45'i geçmiyor. Senelerdir aynı sorun, öyle küçük sunucuda oynamıyorum Rust'taki en yüksek oyuncu çeken offical sunucdayım onu da belirtiyim. Arada render sorunları ile karşılaşabiliyorum. Ağaçların falan yüklenmemesi gibi. Sorunu işlemciye atıyorum fakat emin olamıyorum FPS teslerine girdiğimde benim sisteme göre daha düşük sistemlere baktığımda bende kat ve kat yüksek FPS alabiliyorlar. Senelerdir aynı sorun birtürl düzeltemedim.
Sistemin zorlanıyor olabilir.

i5 12400F ve RTX 4060 ile 70-100 arası alıyorum orta yüksek ayarlarda Rust'ın optimizasyonu çok kötü (bende ekran kartını ve CPU'yu %100 kullanmıyor forumdan baktım çoğu kişidede öyle) 45 FPS normal gibi.

İşlemciyi yükseltseniz çok fark olur.

Bu arada test videosu varsa atar mısın hiç bulamadım.

i5 12400F ve RTX 4060 ile 70-100 arası alıyorum orta yüksek ayarlarda Rust'ın optimizasyonu çok kötü (bende ekran kartını ve CPU'yu %100 kullanmıyor forumdan baktım çoğu kişidede öyle) 45 FPS normal gibi.

İşlemciyi yükseltseniz çok fark olur.

Bu arada test videosu varsa atar mısın hiç bulamadım.

Sizce de işlemcide değil mi sorun?
Bunu alsam iş görür mü? Veya senin başka bir önerin var mı?
Test 2600X ile 3050 testi yok fakat bunlara çok yakın testler var. Az çok tahmin edebiliyorum FPS'leri ve gercekten bu iki kombinasyon dışındaki bütün işlemci grafik kartları bunun iyisi olsun kötüsü olsun, bu ikiliden iyiler. Ama şunu da belirtiyim daha önceden Sapphire'in RX 580 kullanıyordum cidden onda da rezaletti FPS.

Bende eskiden AMD FX 8350 ve RX 580 8 GB vardı 35-45 arası alıyordum işlemci alsan çözülür.

Bu arada 5600X ile 5600 arasında çok çok az fark var bin TL vermeye değmez.

Bende eskiden AMD FX 8350 ve RX 580 8 GB vardı 35-45 arası alıyordum işlemci alsan çözülür.

Bu arada 5600X ile 5600 arasında çok çok az fark var bin TL vermeye değmez.

Yardımın için çok saol işlemciyi aldığımda buraya geri dönüp bilgilendirmek amacı ile geri dönüş yapıcam.Teşekkürler.

Test 2600X ile 3050 testi yok fakat bunlara çok yakın testler var. Az çok tahmin edebiliyorum FPS'leri ve gercekten bu iki kombinasyon dışındaki bütün işlemci grafik kartları bunun iyisi olsun kötüsü olsun, bu ikiliden iyiler. Ama şunu da belirtiyim daha önceden Sapphire'in RX 580 kullanıyordum cidden onda da rezaletti FPS.
eğer FPS'in tamını istiyorsan 1k farkla 5600x alırsın. Ama normal 5600 ile neredeyse bir farkı yok. bir kaç FPS var arada.

Rust sistem kaynaklarını fazla tüketen bir oyun özellikle 16 GB RAM tek çekirdek performansı kötü bir işlemci olan 2600X 45FPS almanız normal yani.

Evet arkadaşlar şu an da 2600'den 5600'e geçiş yaptım ve o kadar değişti ki her şey. Öncelikle üst işlemcilere yönelicekseniz ilk olarak BIOS güncelleştirmelerinizi yapın.

Rust'ta ki sonuca gelecek olursak: İlk başlarda da dediğim gibi oyunda orta veyadüşük ayarlar fark etmeksizin 35 40 FPS'lerle senelerce oynadım, FPS yüzünden haritanın en ücra köşelerine evlerimi attım sırf donmalar ve kasmalardan kurtulmak için eski 2600'ümü 1500 TL'ye satıp üstüne bir o kadar daha para ekleyip 5600 aldım. Sonuç ise şimdi her şeyi fulle çektiğimde(bakın hiçbir ayarı es geçmiyorum en ufak aklınıza gelebilecek bütün ayarları fullüyorum)120 130 FPS'leri görüyorum(rustoria. EU)

Büyük bir ihtimalle yalnızca Rust'ta değil çoğu oyunda FPS artışı oldu fakat onları daha deneme imkanım olmadı. Umarım benim bu deneyimlerim başka arkadaşların kafasındaki soru işaretlerini kaldırmış olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı