Rust İçin 10 Kişilik Server Kurma

K4NG4L

Kilopat
Katılım
3 Temmuz 2016
Mesajlar
429
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba forum üyeleri. Arkadaşlarımla Rust oynuyorum ama girdiğimiz serverlar hep refresh yiyor. Bende kendi sunucumu kurmak istiyorum. Profesyonel bir şey olmasına gerek yok. Kafamda Xeon bir işlemci ile 4GB RAM'li bir sistem kurmak var ama yeterli olur mu bilmiyorum. Açıkçası ne gerekli onu da bilmiyorum. Ama sorunum belli sadece kendim istediğimde refresh atabileceğim bir server. Ne yapmam gerek? Nasıl bir yol izlemeliyim, nelere ihtiyacım var? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Bir siteden alıntıladığım bilgi ile her ne kadar bu bilgi muhtemelen 100+ oyunculu serverlar için olsa da ufak bir server kurup portu açıp yapabilirsin. Rust serverı için gerekli dosyaları yapıp ayarlarını yaparsın bilsem yardımcı olmak isterdim bu konu hakkında ama maalesef rust hakkında bilgim yok, çok zor olmasa gerek sen ilk önce server olarak kullanıcağın makinayı kur muhtemelen oyun için server kurmak bir kaç setuptan ibarettir.

RUST Server Requirements
RAM: Minimum RAM requirements is 4GB of RAM, but 8GB+ is recommended for optimal performance.
Operating System: Windows 7, 8.1, or 10 or Linux: Ubuntu, Debian, Fedora, or CentOS
Processor: Dual-core 3.4GHz or greater
Disk Space: 32GB+
Connection: Minimum 100Mbps+ Recommended 1Gbps
 
Muhtemelen en büyük sorunu bağlantı hızında yaşarsın malüm ülkemizde geçtim yavaş download hızlarını ama upload bildiğin yerlerde. Alacağın internet 50 100 mbit olarak satılıyor ama burda sadece download dan bahsediliyor upload 3 4 mbit oluyor. Upload hızı artırmak ise ülkemizde son araştırmalarımda epey masrafıydı.
 
Muhtemelen en büyük sorunu bağlantı hızında yaşarsın malüm ülkemizde geçtim yavaş download hızlarını ama upload bildiğin yerlerde. Alacağın internet 50 100 mbit olarak satılıyor ama burda sadece download dan bahsediliyor upload 3 4 mbit oluyor. Upload hızı artırmak ise ülkemizde son araştırmalarımda epey masrafıydı.
Şuan için 4 5 kişi oynayacağız gibi duruyor sizce 3 4 mbit yeterli olmaz mı?
 
Büyük ihtimalle yetecektir. Makineye çok büyük yatırıma gerek yok ama bağlantı hızı test etmekte fayda var. Oyun sunucuları genelde okadar güçlü donanım gerektirmiyor (Tabi çok fazla oyuncu bu kuralı değiştirebilir) ama sunucunun upload ve pingi önemli. Tavsiyem basit bir bilgisayarda sunucu kurup deneyiniz.
 
Yeniden sistem toplamak yerine şuan oynadığın sistemi sunucuya çevirebilirsin.

Yada Sanal Makinaya Windows kur. Oynamak istediğin zaman sanal makinayı başlatırsın. Ama bu PC'nin hep açık kalması gerekecek farkındasın değil mi?
 
Çok zor bir işlem değil aslına ve mantığına bakarsak. Rustun server dosyaları zaten oyunun içinde var oradaki configi düzenleyip, uygun port açacaksın ve sunucu dosyasını başlatacaksın. Configi düzenlerken ip adresleri yerine kendi ip adresini yazacaksın port kısmına gelince de ister oradaki portu modemden aç ister başka port aç oraya yaz ama tavsiyem oyunun standart portunu modemden aç. İşlem bu kadar sürecektir elimde Rust yok ve iş yerinde indirip deneyemem şu anda ama akşam saatlerinde tekrar yardımcı olmaya çalışırım.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı