Rust'ta makro kullananlar neden banlanmıyor?

Bildiğim kadarıyla "makro"nun iki türü var. Birincisi zaten yapabildiğiniz tuş kombinasyonlarının zamanlamalarını ayarlayıp, ayarlanan hızda stabil olarak kullanmak. Bu CS:GO'da jumpthrow alias ı yapmak gibi bir şey. Ya da örnek olarak 12 yaşında mcsg oynarken kılıçtan çakmağa geçmek için makro kullanırdım. Fare sadece 2 RMB 1 kombinasyonunu yapardı. Başka bir işlevi (hile gibi mausu aşağı çekme) yoktu.

Ancak a4tech farelere yüklü gelen "makro"lar fareyi sanki aşağı çekiyormuşsunuz gibi ateş etmenizi sağlıyor (sanırım, kullanmadım). Bunun da nişan desteği hilesinden farkı yok.

Banlanmamalarının sebebi de (tekrardan, sanırım) bilgisayarda hile gibi bir yazılım çalışmaması. Farenin içine yüklü yazılımın sanki fareyi aşağı çekiyormuşçasına bir input göndermesi. Tabi oyunun da bunu normal fare hareketinden ayırt etme imkanı olmadığı için tespit edemiyor.

Bildiğim kadarıyla "makro"nun iki türü var. Birincisi zaten yapabildiğiniz tuş kombinasyonlarının zamanlamalarını ayarlayıp, ayarlanan hızda stabil olarak kullanmak. Bu CS:GO'da jumpthrow alias ı yapmak gibi bir şey. Ya da örnek olarak 12 yaşında mcsg oynarken kılıçtan çakmağa geçmek için makro kullanırdım. Fare sadece 2 RMB 1 kombinasyonunu yapardı. Başka bir işlevi (hile gibi mausu aşağı çekme) yoktu.

Ancak a4tech farelere yüklü gelen "makro"lar fareyi sanki aşağı çekiyormuşsunuz gibi ateş etmenizi sağlıyor (sanırım, kullanmadım). Bunun da nişan desteği hilesinden farkı yok.

Banlanmamalarının sebebi de (tekrardan, sanırım) bilgisayarda hile gibi bir yazılım çalışmaması. Farenin içine yüklü yazılımın sanki fareyi aşağı çekiyormuşçasına bir input göndermesi. Tabi oyunun da bunu normal fare hareketinden ayırt etme imkanı olmadığı için tespit edemiyor.

Yani diyorsunuz ki Bloody, A4 Tech gibi mouse üreticilerinden temin edilen '' makrolu mouse '' diye tabir ettiğimiz mouse'lar özellikle Rust gibi bir oyunda aim gibi kullanılmasına göz yumulurrcasına kullanılabilir?

2. yorumda da belirtilen ;
Rust oyununda Bloody, A4 Tech vs. makro fareler ile oyuna bağlanamıyorsunuz.

Bunun sanırım birçok çözümü var ve Bloody'nin çıkarmış olduğu yeni yazılımlar bile bunu fixliyor sanırım. Sadece onlar değil millet bir yolunu bulup bir şekilde giriyorlar. Peki aynı şeyi CS:GO'da da yapsalar ban yemezler mi? Gerçi CS:GO'nun Overwatch sistemi mevcut. Buna benzer bir sistem Rust'a getirilerek çözülebilir bence. Çünkü Rust oyununda bir AK silahını kusursuz bir şekilde sektirmeden sıkmak mümkün değil bence. Tabi böyle bir sistem de Rust'a gelmeyecek. Yani tek çözüm benim de bu mouselardan 1 tane alıp makro açmam, eğer bu oyunu karşımdakilere karşı oynamak istiyorsam. Oyun gerçekten güzel oyun. Çözüm belli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı