Rusya Finlandiya'nın bugün gazını kesti

NATO ile bir alakası olduğunu sanmıyorum. Bir ay kadar önce Bulgaristan ve Polonya'nın gazlarıda kesildi aynı sebeple. Finlandiya ile müzakere edilmiştir sonuç çıkmayınca kesilmiştir. Rusya NATO sebebiyle kesecek olsaydı Finlandiya'ya sattığı elektriği kestiği gün bunu da keserdi. 1-1.5 hafta beklemenin bir anlamı olmaz.
 
Sebebi nedir hocam?

Ana sebep Finlandiya'nın NATO'ya girmek istemesi. Son zamanlarda dünya gündeminde İsveç, Finlandiya NATO üyesi olmak istemesi mevcut ve bana göre böyle zamanda ve putin NATO bizi kuşatmaya çalışıyor demesi bence ruble ile alakası yok.
Sen abnin ve ABD'nin tamponu olmak istersen adamda senin her şeyini keser.
Biz kesinlikle NATO'ya almamamız lazım bunları.

Senin ona 1300 küsur km sınırın var ve onun gazına muhtaçsın. Geçen BBC'de izledim. Finlandiya'da çok sayıda nehir ve bataklık varmış. Genel olarak zaten NATO ülkeleri coğrafi konumu böyle değil, özel asker yetiştirmek zorunda ve ağır harcama ve plan gerekli. 1300 küsur km sınırı tutacak kadar asker göndermez NATO. Zaten Hırvatistan Ukrayna'ya asker göndermeyi kabul etmeyeceğini ve Türkiye veto hakkında olumlu karşıladığını söyledi.
 
Son düzenleme:
Rusya'ya ait enerji şirketi Finlandiya'nın gaz tedariki akışını Moskova'nın saati 07.00'de kestiğini duyurdu. Kesilmesinin sebebi olarak fin şirketin ödemeyi ruble ile yapmayı kabul etmemesi gösterildi.

Eki Görüntüle 1395277

Yakında Beyaz Zambaklar Ülkesinde V2 gelir.
 

Geri
Yukarı