Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen gerginlik

Ukrayna da düşerse ya da bir kısmını Ruslar alırsa, artık silah zoruyla Hitler gibi istediklerini alabildiklerini düşünüp daha da serleşecekler ve bu sefer Çin ile birlikte batı bloğunun kapısına dayanacaklar.
Bu sertleşme yaşanırsa, Batı ve doğunun arasında çıkacak felaket'i tahmin edemiyorum gerçekten, Nükleer silahlar devreye girer.
 
Rusya bu kadar maliyetli eylemler yapıp fiilen bir şey yapmazsa dünyaya ve bölgeye vermek istediği gözdağı tamamen boşa gidecek.

Eğer Ukrayna'ya girmesi durumunda ekonomik yaptırımları/maliyetleri illa ki olacaktır fakat Rusya 1 haftadan kısa sürede belki de 18 saat içinde Kiev'e girer. Cunku muharebelerde uzayan her dakika birer maliyet anlamina gelir.

Umarım Ukrayna Batı'nın gazına gelip gerilimi daha da tirmandiracak hareketlerde bulunmaz çünkü onları ne ABD ne Birleşik Krallık ne de sözde yaptırım uygulacaklarini söyleyen Almanya veya Fransa kurtaramaz.
 
Ukrayna ordusu atağa geçmez. Atak gelirse Rus ordusundan gelir ve Ukrayna da savunmak için karşılık verir. Ukrayna onlardan önce karşılık verirse, Rusya'nın müdahale için bahanesi hazır olur. Onlar da bunu bilip mümkün olduğunca silahlanarak batı tarafından bir çıkış yolu aramaya çalışıyorlar.

NATO olaya müdahale etmezse zaten Ukrayna çok dayanamaz. Ruslar bu kadar yığınak, hazırlık yapıp tehditleri havada uçururken de birkaç yaptırımla geri vitese takmazlar.
 
Ukrayna'yı sadece NATO kurtarabilir. Bu da daha büyük sorunlara neden olabilir. En iyisi oturup izlemek.
NATO işin içine balıklama atlarsa, Türk halkı olarak çekirdek alıp izlemek yerine cephe de elimizde silahla atalarımızın yaptığı gibi siper alıp, savaşmak durumunda kalacağız gibi :D, umarım böyle bir şey olmaz.
 
Avrupa'da bulunan bütün ülkeler Rusya, İran ve Azerbaycan petrol ve doğalgazlarına muhtaç. Türkiye dahil. Bir çok ülke bu yüzden elektrikli araç projeleri ve fosil yakıtlarda azaltma politikası güdüyor. İran zaten Rusya'nın güdümünde. Azerbaycan kaynaklarının da tek başına işe yarayacağını zannetmiyorum keza onlar da Rusya'nın güdümünde sayılır. Yani Rusya'nın elinde büyük bir koz var. Ayrıca Şanghay ittifakı da kayda alınmalıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı