Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen gerginlik

Guzel ulkemizde Amerika ussu oldugunu da unutmamak lazim, Ukrayna'ya destek verilecek gibi duruyor bence. Cok belli bir sey soylemis gibi oldum aslinda.
Evet, zaten Ukrayna'ya halihazırda destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz gibi duruyor.
 
Gerilla taktigi uygulanirsa belki ama 1955-75 arasiyla simdi arasinda cok fark var. Gorecegiz.

Gerilla taktiği şu an en saçma taktik olabilir. Ukrayna'nın büyük bir savunma hattı kurması lazım. Güzel bir taktik ile örneğin sınırı boşaltıp savaşın Ukrayna'da yaşanmasını sağlayabilirler. Ve bu sayede çok kolay hava üstünlüğü sağlanır. Eğer savaş direk sınırda olursa Rusya'nın hava savunmasını bilmeyen yoktur herhalde.
 
Gerilla taktiği ile halkın arasına karışıp, vur kaç taktiğiyle savaşırlarsa, tünel kazarlarsa profesyonel harp ile karşılık vermeye göre göre süreci uzatabilirler.

Vietnam'da ABD'yi bu taktik bitirdi. Aynı zamanda Afganistan'da da Taliban ABD'ye karşı yine bu taktikle 20 yıl kadar dayanabildi. Eğer sivil ayrımı yapmadan bombalama yapacaksanız hiçbir işe yaramaz ancak sivilin kafasına bomba atmak istemiyorsanız tek tek şehirlere girip her kapıyı kırıp temizleyeceksiniz ki bunu ABD ne Vietnam'da, ne de Afganistan'da başaramadı profesyonel orduya ve profesyonel silahlara, uçaklara sahip olmasına rağmen. Sonunda da uzun yılların ardından terk etmek zorunda kaldı.

Rusya'nın ne kadar ileri gideceği ve Ukrayna'nın nasıl bir direniş göstereceğine göre senaryolar çok fazla değişir. Savaş nesnel cümlelerle açıklanamayacak kadar komplike bir terim.
 
Aslında karışmayacaksın. Ukrayna Sovyetler Birliği'nin parçası, Rus sayılırlar. Referandum yapsınlar, Rus olanları Rusya'ya göndersinler çoksa Ruslar Rusya'ya katılsınlar ve dünya barışını bozmasınlar.
Ukrayna'yı ABD hamle yaparak NATO'ya sokarsa, sen o zaman filmi seyret. O zaman çarşı büyük karışır. :)
 

Geri
Yukarı