Rusya ve Ukrayna arasında gerçekleşen gerginlik

Şöyle Nato ya bir devlet girmek istediği zaman Nato üyeleri evet demesi lazım.
Biri hayır derse olmaz.
Ukrayna nın bize dostane ilişkiler yürütmesinin bir sebebi bu.
Zaten NATO'ya almak gibi bir stratejik bir durumda kalınırsa iş geri dönülmez noktaya gelmiş demektir. Bu durumda ABD'nin üyeler arasında ikna ettiremeyeceği bir devlet yok maalesef.
 
Zaten NATO'ya almak gibi bir stratejik bir durumda kalınırsa iş geri dönülmez noktaya gelmiş demektir. Bu durumda ABD'nin üyeler arasında ikna ettiremeyeceği bir devlet yok maalesef.
Diğer devletler ABD böyle bir şey isterse dünden razı olur.
Hele bir olmasın.
Ancak Türkiye son zamanlarda ABD'yi pek dinlemiyor.
 
Nato Rusya'yı o uçsuz buçaksız topraklarda anavatanının dibinde yenemez diye düşünüyorum. ABD savaşa zorlayıp yaptırımlar ve kesilecek SWAP anlaşmalarıyla Rusya'yı bitirmek istiyor deniliyordu fakat daha ileriye gitmedi sanırsam bu plan. Ukrayna toprakları şu anda çamur içinde ve bu sebeple nisan öncesi ciddi bir şey çıkmaz deniliyor. Ukrayna işgali kaçınılmaz gibi fakat olaylar çok hızlı gerçekleşiyor. Bekleyip göreceğiz bakalım.
Türkiye savaşa müdahil olmamalı ve tarafsız kalmalı diye düşünüyorum.
 
Diğer devletler ABD böyle bir şey isterse dünden razı olur.
Hele bir olmasın.
Ancak Türkiye son zamanlarda ABD'yi pek dinlemiyor.
Aslında haberlerde böyle yansıtılıyor yoksa Türkiye genellikle ABD'nin yapmasını istediği çoğu şeyi yapmak zorunda kalıyor. Mesela Kanal İstanbul, ABD isteği doğrultusunda yapılan bir proje. Çünkü ABD için bu kanal, Karadeniz'e açılan bir altın anahtar. Rusya'nın baskı kurmaya çalışması bu yüzden.

Montrö'nün belirsizleşmesi ve Ukrayna'nın NATO'ya kabulü, Rusya'nın üzerine kâbus gibi çöker, hatta etkisiz bırakır. Şunu da ekliyeyim, Rusya etkisiz kaldıktan sonra sıra Türkiye ve Büyük Orta Doğu projesine geliyor. Bundan dolayı da Türkiye'nin bağımsızlığı tehlikeye girmiş olacak. O yüzden bunun farkında olan birçok insan, Kanal İstanbul'un yapılmasını istemiyor.
 
Son düzenleme:
Amerika, olayı Soğuk Savaş bittikten sonra çok boşladı. Rusya'nın artık bir şey yapamayacağını zannetti. 20 yılını Afganistan gibi yerlerde geçirdi. Şimdi ise Çin ile Rusya atağa geçiyor.

Yine de Amerika ile kapışabileceklerini sanmıyorum. Zaten halihazırda Donbass'da savaş var, Rusya destekli paramiliter gruplar, Ukrayna ile savaşıyor. Ancak topyekün bir savaş olacağını zannetmiyorum.

Galiba fesli haklı çıkıyor, ABD 2020'de dağılmaya başlayacak dedi 6 Ocak'ta isyan çıktı. Şu an Amerika kan kaybediyor ve kendi halinde bir ülke olma yolunda gidiyor. Artık dünyanın jandarması doğulu ülkeler.
 
Galiba fesli haklı çıkıyor
😊
ABD 2020'de dağılmaya başlayacak dedi 6 Ocak'ta isyan çıktı.
Amerika dediğin ülke iç savaştan bile tek parça çıktı. Trump diye bir adamın yaptığı delilikler koskoca ülkeyi çökertmez. Başkanın sadece sembolik olduğunu bilmiyorsun galiba.
Şu an Amerika kan kaybediyor ve kendi halinde bir ülke olma yolunda gidiyor.
Vietnam'da da aynı şeyler dendi. Aradaki fark; Batılı ülkeleri halk dizginleyebilirken, doğulu ülkeler istediğini yapabiliyor. Afganistan'dan halkı istedi diye çekilmesi onu güçsüz yapmaz. İstese Taliban'ı nasıl temizleyeceğini herkes biliyordu. Ayrıca Afganistan'ı sosyal, ekonomik ve askeri açıdan geliştirmek için çok para harcadılar ve daha fazla harcamak istemediler.

ABD hiçbir zaman kendi halinde bir ülke olamaz. Çin'in Vanuatu gibi ada ülkeleriyle uğraşması onu süper güç yapmıyor.
Artık dünyanın jandarması doğulu ülkeler.
Putin Ukrayna'ya saldırmak gibi bir hata yaparsa "jandarmanın" kim olduğunu rahatlıkla görebilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı