Rusya'ya nasıl gidilebilir?

Phreak

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba başlıkta gördüğünüz gibi eylül-ekim aylarında lise arkadaşımın yanına 1 veya 2 haftalığına gezmek için Rusya'ya gitmek istiyorum. Hayatımda hiç yurt dışına çıkmadım hatta uçağa bile binmedim bildiğim tek şey yurt dışına çıkarken pasaport ve vizeye ihtiyacım olması. Onların da nasıl ve ne şartlar istediğini bilmiyorum arkadaşım da bilmiyor çünkü Rus vatandaşı. Bu yüzden sizlere sormak istedim Rusya vizesi ve pasaportlar hakkında bilgi verebilecek ve yardımcı olabilecek var mı?

Schengen'e göre biraz daha kolay şartlar fakat genel olarak bankada paranızın olmasını ve orada turistik amaçla gittiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Yani orada kalıcı bir yerleşim yapmanızı istemezler. Ailenizin durumu iyi ise onları garantör yapabilirsiniz. Schengen'den daha kolay vize alırsınız büyük ihtimal. Bir de orası savaş durumunda olduğu için belki ufak tefek aksıklıklar çıkabilir. Rusya yerine farklı yerleri de tercih edebilirsiniz bence. Sırbistan, Bosna Hersek gibi balkan ülkeleri.

Schengen'e göre biraz daha kolay şartlar fakat genel olarak bankada paranızın olmasını ve orada turistik amaçla gittiğinizi belirtmeniz gerekiyor. Yani orada kalıcı bir yerleşim yapmanızı istemezler. Ailenizin durumu iyi ise onları garantör yapabilirsiniz. Schengen'den daha kolay vize alırsınız büyük ihtimal. Bir de orası savaş durumunda olduğu için belki ufak tefek aksıklıklar çıkabilir. Rusya yerine farklı yerleri de tercih edebilirsiniz bence. Sırbistan, Bosna Hersek gibi balkan ülkeleri.

Sağ olun hocam yani olay biraz para biraz da şansa bakıyor doğru muyum? Önerdiğiniz ülkelerde çok güzeller benim amacım hem lise arkadaşımı görmek hem de gittiğim sürede Moskova'yı görmek ama onları da ileride ziyaret etmek isterim sağ olun yardımınız için.

Sağ olun hocam yani olay biraz para biraz da şansa bakıyor doğru muyum? Önerdiğiniz ülkelerde çok güzeller benim amacım hem lise arkadaşımı görmek hem de gittiğim sürede Moskova'yı görmek ama onları da ileride ziyaret etmek isterim sağ olun yardımınız için.
Rica ederim, yani ailenin durumuna bakıyorlar oraya gideceğin para sana yetecek mi durumun iyi mi vs. Diye ama durumun iyiyse zaten orada rahat paranı harcar eğlenirsin gelirsin. Fakat gideceğin günü ve parayı belirlersen rahat şekilde alma olasılıkları artar. Schengen olmadığı için reddedilme olasılığın çok değil bence. Hiç Rusya'ya sığınan Türk vatandaşı görmedim.

Merhaba başlıkta gördüğünüz gibi eylül-Ekim aylarında lise arkadaşımın yanına 1 veya 2 haftalığına gezmek için Rusya'ya gitmek istiyorum. Hayatımda hiç yurt dışına çıkmadım hatta uçağa bile binmedim bildiğim tek şey yurt dışına çıkarken pasaport ve vizeye ihtiyacım olması. Onların da nasıl ve ne şartlar istediğini bilmiyorum arkadaşım da bilmiyor çünkü Rus vatandaşı. Bu yüzden sizlere sormak istedim Rusya vizesi ve pasaportlar hakkında bilgi verebilecek ve yardımcı olabilecek var mı?

Agam ne yaptın gittin mi sende kendimi görüyorum bende şu anda gitmek istiyorum Şehinşah severim belki kaderimiz benzer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı