RX 470 Performans Sorunu

Slact

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

3 ay önce topladığım bilgisayarımdan hiçbir zaman tam performans alamadım. Ekran kartımın sıcaklık değeri hiçbir zaman 60'ın üstüne çıkmadı, en fazla 70 watt aldığımı gördüm, gpu kullanım yüzdesi sürekli oynuyor hiç sabit değil. Monitörümün çözünürlüğü 1440x900 (yıllardır kullandığım ve çok sevdiğim monitör). Youtube'da baktığım RX 470 videolarında 80-90 fps alınan oyunlarda ben 50-60 fps alıyorum. Mesela Skyrim Special Edition'da 90lara ulaşıyor 1080p de full ayarlarda ama ben yere bakarsam 60 fps alabiliyorum en fazla. i3-6100 işlemcimin kullanımı da hiçbir zaman %100'e ulaşmadı yani darboğaz yok. Yardım edebilir misiniz?

Sistem şu şekilde:
MSI GAMEX RX 470 4GB
i3-6100
MSI Bazooka b150m
Hyperx Savage 8gb RAM
KCAS 600W 80+ Bronze

Evet sürücülerim güncel ve performans modunda. İnsanlar 1080p de 60 fps oynarken ben 900p de daha az fps alıyorum koyuyor biraz. Her oyun için böyle.

GPU kullanımı dalgalı olduğuna göre sıkıntı bu diyebiliriz. Sürücüleri tamamen kaldırıp güncel sürücüyü yükleyip dener misin? Her işlem sonrası bilgisayarı yeniden başlatmayı unutma :)

İşlemcin ekran kartını besleyecek kadar veriyi işleyemiyor. Darboğaz yaşıyosun kısaca. Bu işlemciyle buraya kadar. AIDA64 ile gpu stress test yap. Göreceksin ekran kartın oynamalar yaşamayacak. Çözüm daha güçlü bir işlemci.

İ3 6100 ile RX 470 ikilisinin darboğaz yaptığını kim söylediyse büyük bir troll tufanı başlatmış durumda. Bizzat kullanıyorum bu sistemi ve hiç bir şekilde darboğaz yaşamadım. Kağıt ustu okunan bilgilerle yanlış bilgi vermeyelim.

Konuya dönersek benim emin olarak söyleyebileceğim şey bu kadar. Benden daha iyi bilen arkadaşlar uygun çözüm yolları bulabilir belki.

İ3 6100 ile RX 470 ikilisinin darboğaz yaptığını kim söylediyse büyük bir troll tufanı başlatmış durumda. Bizzat kullanıyorum bu sistemi ve hiç bir şekilde darboğaz yaşamadım. Kağıt ustu okunan bilgilerle yanlış bilgi vermeyelim.

Konuya dönersek benim emin olarak söyleyebileceğim şey bu kadar. Benden daha iyi bilen arkadaşlar uygun çözüm yolları bulabilir belki.
Intel i3 6100 RX 470 Darboğaz Yapar mı?
adli konuda Recep Baltasş ın yapar şeklinde yorumu var. Arkadaşın sorun yaşadığı oyun dışında başka oyunlar denemesini öneririm. Bu darboğaz yaşama konusunu ekarte etmek adına.

Fallout 4 te 75 fps sabit alıyorum mesela full ayarlarda. Hiç sıkıntım yok. Skyrim SE'de böyle oldu, GTA V'de internetteki i3-6100 RX 470 videosundan 20 FPS civarı daha düşük almıştım. Stress test yaptım GPU Diode 73'de sabit kaldı VRAM1 5 dknın sonunda 78 gibi bir yerdeydi yavaş yavaş yükseliyordu VRAM2 ise 26'da hep sabit kaldı.

Arkadaşlar ben de daha yeni topladığım RX 470li sistemde aynı problemi yaşıyorum. En basit örneği verecek olursam, CS:GO'da eski HD7850li sistemimde 200-300 fps alırken şu an 60 fps alıyorum veyahut diğer oyunlarda bir yerden sonra ciddi fps dropları yaşıyorum (Rocket League, Just Cause 3, Battlefield 4) görebileceğiniz gibi bunu düşük veyahut yüksek sistem gereksinim isteyen oyunların hepsinde yaşıyorum. Sürücülerim de problem olduğunu düşünmüyorum yeni yükledim. Şimdiden teşekkür ederim.
Edit: İşlemci olarak FX-8320 kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı