RX 470 Sistem Düşünceleriniz

Ne i3 7350k'sı ya?
Onun içinde soğutma gelmiyor. Sıvı soğutması mı dersin, Z anakartı mı dersin? Bunlar yüzünden B250 ve i5 7500 ikilisinin fiyatını geçecektir. Ne mantığı var bunun?
i3-7350K Stok haliyle kullanıldığında yeterlidir. Ve bu haliyle Harici 50-60 liralık bir Akasa Soğutucu arkadaşın isini görecektir. Ayrıca neden arkadaşa yardım etmek yerine milletin açıklarını bulmaya çalışıyorsun.
Intel'in 7. nesili yeni çıktı ve fiyatları da şu an kabarık. Ayrıca performans açısından da bir sıçrayış olmadığını biliyorsunuz varsayıyorum. 6. nesil ile 7. nesil arasındaki o küçük fark için ekstradan para vermek niyetinde değilim çünkü bütçem kısıtlı. 7. nesilin tercih edilebilir olmasına biraz daha var diye düşünüyorum. Yine de teşekkür ederim.

@Murtaza Ali SARITÜRK @Deadpool1533 @FantastikTürk @the doppler effect
Haklısınız. Skylake islemcilerin Kabylake halleri ile arasında 100 TL fark var. Ve aralarında %8 - %9 gibi bir performans farkı var. Öyle ki Şuanki i5-7600K Haswell'lerden i7-4790K ile neredeyse aynı performansı veriyor.
Yani Kısacası KabyLake işlemcileri gereksiz pahali işlemci olarak görmeyin. Skylake'ler halen düşük bütçeli sistemler için uygun görülebilir.

i3-7350K Stok haliyle kullanıldığında yeterlidir. Ve bu haliyle Harici 50-60 liralık bir Akasa Soğutucu arkadaşın isini görecektir. Ayrıca neden arkadaşa yardım etmek yerine milletin açıklarını bulmaya çalışıyorsun.
Haklısınız. Skylake islemcilerin Kabylake halleri ile arasında 100 TL fark var. Ve aralarında %8 - %9 gibi bir performans farkı var. Öyle ki Şuanki i5-7600K Haswell'lerden i7-4790K ile neredeyse aynı performansı veriyor.
Yani Kısacası KabyLake işlemcileri gereksiz pahali işlemci olarak görmeyin. Skylake'ler halen düşük bütçeli sistemler için uygun görülebilir.
Hocam ben bilgisiz değilim zaten, kafamdakini size sorayım dedim. İyi ki sormuşum 7.nesil bir işlemci tercih ettim ben tamamen gereksiz diye düşünüyordum. Son haline ne diyorsunuz sistemin. 470'de tercih edebilirim siparişi verirken ki durumuma bağlı yarın veya sonraki gün vereceğim bu arada.

Arkadaşlar, ekran kartı hariç diğer parçaların siparişini vermiş bulunmaktayım.

Umarım elime sağ salim geçerler, şimdiye kadar yaşadığım kötü tecrübelerden korkuyorum baya bir. Yarın da ekran kartının siparişini vereceğim ve Vatan'dan RAM'i alacağım.

Yorumlarınız, fikirleriniz için teşekkür ederim. İyi forumlar!

Arkadaşlar, ekran kartı hariç diğer parçaların siparişini vermiş bulunmaktayım.

Umarım elime sağ salim geçerler, şimdiye kadar yaşadığım kötü tecrübelerden korkuyorum baya bir. Yarın da ekran kartının siparişini vereceğim ve Vatan'dan RAM'i alacağım.

Yorumlarınız, fikirleriniz için teşekkür ederim. İyi forumlar!

Hayırlı olsun :)

Hayırlı olsun, Cuma günü mü sipariş verdiniz %10 indirim vardı o gün. Ben de sipariş verdim indirimi görünce normalde bekliyordum. Çoğu parça aynı zaten ben işlemciyi i5-7500 seçmiştim bir de güç kaynağı seasonic'ti. Dün şubeye ulaştı normalde bugün teslim edilmesi gerekiyordu hala getirmediler. Kargoyu beklemek parçaları seçmekten daha strestliymiş, inşallah sağ salim ulaşır. Benim de aksine bugüne kadar hiç sorunlu kargom olmamıştı, yurtiçi kargoyla bile. Ama bu sefer durduk yere gecikti, umarım sorun yoktur.

Güle güle kullanın.

Cezam vardı sonra konuyu unutmuşum. Milletin açıklarını bulmuyorum. Sadece arkadaşa F/P olarak en iyisini göstermek isterken biri mantıksızca birşey söyleyip kafasını bozmasina sinir oluyorum. (Yanlış anlamayin size demiyorum genel olarak söylüyorum örnek veriyorum.)
Ayrıca Akasya soğutucular O.C için yetersiz kalır sıvı soğutma lazım i3 7350k için. Sıvı soğutmada minimum 250 TL. Mantığı kalmaz bu işin sonuçta iki çekirdek onun yerine B250 ve i5 7500 alır daha ucuza ve keyfime bakarım.

Hayırlı olsun, Cuma günü mü sipariş verdiniz %10 indirim vardı o gün. Ben de sipariş verdim indirimi görünce normalde bekliyordum. Çoğu parça aynı zaten ben işlemciyi i5-7500 seçmiştim bir de güç kaynağı seasonic'ti. Dün şubeye ulaştı normalde bugün teslim edilmesi gerekiyordu hala getirmediler. Kargoyu beklemek parçaları seçmekten daha strestliymiş, inşallah sağ salim ulaşır. Benim de aksine bugüne kadar hiç sorunlu kargom olmamıştı, yurtiçi kargoyla bile. Ama bu sefer durduk yere gecikti, umarım sorun yoktur.

Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim!
Yok cuma günü siparişi veremedim maalesef, daha demin verdim siparişi yarın kargoya verilir yazıyor. Siteler güvenilir olsa bile hep korkmuşumdur, uğraşmışımdır falan. Kargoya verildiğini göreyim 4 ürünün ekran kartını da sipariş edeceğim. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı