RX 470 Siyah Ekran Hatası - VIDEO_TDR_FAILURE

AhmetAsdemir

Hectopat
Makaleler
3
1 Saat'de 1 kere oluyor, 6 veya 7. saatten sonra bu hatayı aldım. Google'de gezinirken oldu.

Sistemim ; RX 470, Windows 10, İ5 6500, B150M Pro Gaming G4
Ekran kartım en son sürümde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu görüntü büyük ihtimal ekran kartından kaynaklı. O görüntü ekran kartı üzerindeki çipsetlerde bir problem olduğunda verebiliyor. Buda çatlak lehim oluşmasından oluyordu. Ama farklı bir problemde olabilir anakartınızda ekran kartı yuvasında ramlerde ekran kartında sorun hepsinde olabilir. Sıcaklık değerlerinizide kontrol edin. Zira işlemci fanı çok ısındığındada böyle bir görüntü atabilir.

1 Saat'de 1 kere oluyor, 6 veya 7. saatten sonra bu hatayı aldım. Google'de gezinirken oldu.

Sistemim ; RX 470, Windows 10, İ5 6500, B150M Pro Gaming G4
Ekran kartım en son sürümde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kartınız bozulmuş olabilir. Aldığınız yerle iletişime geçin.

Bu görüntü büyük ihtimal ekran kartından kaynaklı. O görüntü ekran kartı üzerindeki çipsetlerde bir problem olduğunda verebiliyor. Buda çatlak lehim oluşmasından oluyordu. Ama farklı bir problemde olabilir anakartınızda ekran kartı yuvasında ramlerde ekran kartında sorun hepsinde olabilir. Sıcaklık değerlerinizide kontrol edin. Zira işlemci fanı çok ısındığındada böyle bir görüntü atabilir.

Oyun oynarken böyle, %40 alınca anında 50 oluyor ama.

Kartınız bozulmuş olabilir. Aldığınız yerle iletişime geçin.
Önceden yoktu, Windows 10'da güncelleme yapınca oldu.

Masaüstün'de gezerken oluşan hata.

Adsız.png

Evet bu hatayı biliyorum. Korsan mı orijinal mi işletim sistemi?

Ayrıca PC'yi güvenli modda aç ve Sistem Geri Yükleme ile bilgisayarını problem öncesi bir zamana geri yükle.

Bilgisayarını Güvenli Mod'da başlatamazsan veya diğer metodlarlada Sistem Geri Yükleme arabirimine ulaşamazsan PC'yi windows kurulum DVD'si ile başlat ve ön yüklemeden sonra "Onarım" seçeneği ile devam et, yönlendirmeye göre ilerle.

Ekran kartı arızası da olabilir ama geçen günlerde aynı hatayı alan bir arkadaşın sorunu sistem belleğinde çıktı. İlk iş bir bellek ataraması yapınız:

Memtest86+ USB'den Çalışan RAM Bellek Test Programı

Sonra da belleklerden birini söküp tek modül ile deneyin. Tabi iki modül varsa.

Bu hata Vram, Sıcaklık ve bilgisiz kişilerin OC yapmasından çıkıyor. Afterburner kullandığına göre de sorun ondan kaynaklı default ayarlara çekip programı kaldır. DDU ile sürücünü kaldır ve güncel sürücüyü sitesinden yükle. Sıcaklık varsa bakım uygula.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı