RX 470 ve i3 8100 sistemde FPS düşüşü

Umut Alp

Centipat
Arkadaşlar birkaç ay önce PC sistemi topladım.
  • RX 470 4 GB 256 Bit
  • i3 8100
  • DDR4 8 GB RAM 2800 MHz
  • 500W +80 Plus PSU
Bu PC ile ilk oyun oynadığımda çok fazla ısınma sıkıntısı vardı ekran kartının.
Derecesi 92-100 arası gidip geliyordu. Bazı oyunlarda oynarken bilgisayarım bir anda kapanıyordu. Birçok yere soru sormuştum fakat kimseden mantıklı cevap gelmemişti.
Bende şimdi ekran kartımı değiştirmeye karar verdim ve birkaç ayın birikimi ile Sapphire RX 580 8 GB ekran kartı aldım. Bugün ekran kartımı taktım her şey tamam. PC format atmadım sadece son driverı kurdum. Star Wars Jedi Fallen Order oyununa girdim.Oyun Ultra'da açık. Normal bir şekilde açıldı. İlk başlarda takılmalar oldu FPS değeri 40-50-60 oluyordu 1 saniye içinde. Oyuna devam ettikçe 60 FPS sabıt olmaya başladı. Fakat hala arada FPS düşmesi yiyordum. 32 FPS'e falan düşüyordu. Sıcaklık değerleri maksimum 72 derece oldu. Çok dikkatli bir şekilde baktığımda monitörüm'de dalgalanma oluyordu ama bayağı dikkatli bir şekilde bakılması lazım. Oyundan çıktım Watch Dogs 2 'ye girdim. İlk başta YouTube'a yazdım testlerine bakmak için adamlar Ultra'da 60 FPS alıyorlarmış. Ben girdim Ultra'da. İlk oyun açıldı ilk 3 dakika 5 FPS - 12 FPS - 4 FPS. Bir anda 43 FPS oldu her hareket edişimde 31 FPS falan oluyordu. High ayarlara aldım 57 FPS oldu. Ama polisler kovaladığında ağır FPS düşmesi girip 12-15 oluyordu. Arkadaşlar daha ne yapmam gerekiyor. Son 1 yıldır adam akıllı oyun oynayamıyorum. PSU yetmezliği falan mı var? İşlemcim ile testlerine baktım herkes akıcı oynuyor. Bendeki sıkıntı ne? Yardım edin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bellek miktarı yetmiyor olabilir. Oyun içi değerlerinizi paylaşın.
CPU, GPU, Bellek kullanım ve sıcaklık değerlerini paylaşacaksınız.

i3-8100 RX580 ile darboğaz yapar. i3-9100F bile belli başlı oyunlarda 580 ile darboğaz yapıyor. Buna ilave olarak PSU markanız nedir? Star Wars'ın önerilen bellek miktarı 16 GB. Günümüzün oyunlarını Ultra'da oynamak istiyorsanız 8 GB RAM takviyesi yapmanız gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…