Ayberk Soysal
Megapat
Daha fazla
- Meslek
- ELT Student
Bundan yaklaşık 2 hafta önce bi bilgisayar topladım. Bilgisayar başlarda gayet düzgün çalışıyordu fakat kablosuz ağa bağlanabilmek için aldığım PCI portuna takılan wireless kartını taktıktan ertesi gün bilgisayar oyun içinde kapandı. O zamandan beri kapanma sorunu hala devam ediyor. Bazen hiç aralıksız 4 saat oyun oynayabiliyorum, bazen masaüstünde boşta iken kapanabiliyor herhangi bi zaman kapanıyor diyemiyorum. Yardımcı olmak için yaptıklarımı ve sistemimi yazayım.
Sistemim:
-MSI H170 Gaming M3
-Intel i5 6600 3.30GHz
-Sapphire Rx480
-Kingston HyperX 2133Hz
-Zalman R1 Kasa ve kasa içinde gelen Zalman ZM600-LEII 600w Güç Kaynağı (+80 sertifikası yok bildiğim kadarıyla.)
Denediklerime gelirsek;
- Ekran kartından şüpheleniyordum fakat ekran kartımı çıkarıp denediğimde de kapandı.
- Sıcaklıklardan şüphelendiğim için ısılarla kontrol ettim fakat PC'yi açtığım gibi de kapanabildiğinden ısıdan olduğunu düşünmüyorum.
Sizce sorun PSU olabilir mi? Değilse başka neden olabilir? Şimdiden teşekkürler.
Sistemim:
-MSI H170 Gaming M3
-Intel i5 6600 3.30GHz
-Sapphire Rx480
-Kingston HyperX 2133Hz
-Zalman R1 Kasa ve kasa içinde gelen Zalman ZM600-LEII 600w Güç Kaynağı (+80 sertifikası yok bildiğim kadarıyla.)
Denediklerime gelirsek;
- Ekran kartından şüpheleniyordum fakat ekran kartımı çıkarıp denediğimde de kapandı.
- Sıcaklıklardan şüphelendiğim için ısılarla kontrol ettim fakat PC'yi açtığım gibi de kapanabildiğinden ısıdan olduğunu düşünmüyorum.
Sizce sorun PSU olabilir mi? Değilse başka neden olabilir? Şimdiden teşekkürler.