RX 480 için işlemci önerisi

Bunu mu kullanıyorsunuz?
Evet 😀

Bunu mu kullanıyorsunuz?
Aynı marka everest 1650W

Everest 1650 Psu kullanıyorum fakat bilgisayar bazen kendini kitliyip kapatıyor yani donuyor kulaklıktan cızırtı sesi gelip kapanıyor psu kaynaklımıdır
PSU kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum daha çok HDD ile veya SSD ile alakalı olduğunu düşünüyorum eğer direkt donup bir süre bekleyip kendisi kapanıyorsa. Başka bir olasılık ise işlemciden kaynaklı olabilir eğer çok ısınıyorsa direkt kendisini kapatıyordur. Bunu oyunda iken mi yaşıyorsunuz yoksa normal günlük işlerinizi yaparken mi?

PSU kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum daha çok HDD ile veya SSD ile alakalı olduğunu düşünüyorum eğer direkt donup bir süre bekleyip kendisi kapanıyorsa. Başka bir olasılık ise işlemciden kaynaklı olabilir eğer çok ısınıyorsa direkt kendisini kapatıyordur. Bunu oyunda iken mi yaşıyorsunuz yoksa normal günlük işlerinizi yaparken mi?
Oyun filan yoktu yani 3 saat oyun açıkken yapmadı discordda seste iken yaptı yani zaten sistemleri taktıktan sonra discordda kasmalar filan başladı yani discord takılmaya başladı yazılımsal olduğunu düşündüm çünkü yük altında kapanmadı sistem

Oyun oynarken üstelik yayın açıktı yani bir sorun olmadı oyundayken gta 5 gibi bir oyunda hemde

Peki psu kalitesizmi çünkü formda baya ezilmiş kullandığım psu

Oyun filan yoktu yani 3 saat oyun açıkken yapmadı discordda seste iken yaptı yani zaten sistemleri taktıktan sonra discordda kasmalar filan başladı yani discord takılmaya başladı yazılımsal olduğunu düşündüm çünkü yük altında kapanmadı sistem

Oyun oynarken üstelik yayın açıktı yani bir sorun olmadı oyundayken gta 5 gibi bir oyunda hemde

Peki psu kalitesizmi çünkü formda baya ezilmiş kullandığım psu
Kullandığınız PSU evet, düşük kaliteli bir PSU. Bu hata sanırım yazılımsal bir problem gibime geliyor eğer PSU ile alakalı bir problem olsaydı zaten oyunda çökme kapanma falan fistan problemler olurdu. En son sürüm sürücü yüklü mü veya ekran kartı sürücülerini kurdunuz mu?

Kullandığınız PSU evet, düşük kaliteli bir PSU. Bu hata sanırım yazılımsal bir problem gibime geliyor eğer PSU ile alakalı bir problem olsaydı zaten oyunda çökme kapanma falan fistan problemler olurdu. En son sürüm sürücü yüklü mü veya ekran kartı sürücülerini kurdunuz mu?
Sistem yeni olduğu için aslında direkt temiz bir format atmak geldi aklımda sıfır bir windows 11 kurup temiz sıfırdan driver kurulumlarını da yaptım bunları yaparken bir sorun görmedi

Sistem yeni olduğu için aslında direkt temiz bir format atmak geldi aklımda sıfır bir windows 11 kurup temiz sıfırdan driver kurulumlarını da yaptım bunları yaparken bir sorun görmedi
Her sürücüyü teker teker kendi sitesinden indirdiniz mi yoksa bunun yerine hepsini indirmesi için bir program mı kullandınız?

Hocam birşey daha sorucam
İşlemci, PSU ve ekran kartını yükselttim. Eski ekran kartım ve işlemcim AMD olduğundan, ekran kartı otomatik olarak güncellendi. Ancak, sistemi açtıktan 2-3 saat sonra, Discord açıkken bilgisayar bir anda dondu, kulaklıktan cızırtı sesi geldi ve kendini kapattı. Sorunun yazılımsal olduğunu düşünerek, temiz bir Windows 11 kurulumu yaptım, temiz driver kurulumları gerçekleştirdim ve disk iyileştirmelerini de yaptım. Bu işlemler sırasında bir sorun yaşamadım, ama aynı sorunu tekrar yaşarsam buradan ileteceğim. Aklıma takılan, acaba sorun donanımsal mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Bilgilerim:

• AMD Ryzen 5 2600
  • RX 480 8 GB
  • Everest 1650W PSU
  • 16 GB RAM 2300MHz
  • Anakart ASUS A320M-R
  • BIOS sürümü güncel ama yeni işlemciden sonra varsayılana döndürmedim.
İlk defa 1650W gördüm, gerçekten ihtiyaç duyuyor musunuz?

Her sürücüyü teker teker kendi sitesinden indirdiniz mi yoksa bunun yerine hepsini indirmesi için bir program mı kullandınız?
update olarak kurdum direkt windows update olarak

İlk defa 1650W gördüm, gerçekten ihtiyaç duyuyor musunuz?
hayır farklı psu bulamadım daha önce watt eksikliğinden çıldırmak üzereydim bilgisayar yeniden başlayıp duruyordu yük bindiğnide intalda 1650 w aldım :D

Son düzenleme:
update olarak kurdum direkt windows update olarak

hayır farklı psu bulamadım daha önce watt eksikliğinden çıldırmak üzereydim bilgisayar yeniden başlayıp duruyordu yük bindiğnide intalda 1650 w aldım :D
DDU ile eski ekran kartı sürücünüzü kaldırın. Bu adımdan sonra AMD'nin kendi sitesinden sahip olduğunuz ekran kartının en son sürücüsünü işletim sisteminize uygun olan seçip indirin ve kurun.

AMD'nin kendi resmi sürücü sitesi

DDU'nun kendi resmi indirme sitesi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı