RX 480 Oyun Oynarken Kapanıp Açılıyor

Dodelike

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 1 yıl önce aldığım PC'im 2 haftadır oyun oynarken kendine reset atıyor. Genelde League of Legends'te yaşıyorum bu sorunu. Ama bir kez Witcher 3'te de oldu. LoL'de maça giriyorum yükleme ekranı bitip oyun başlayınca kapanıyor aniden. Eğer oyunu yükleme ekranında alta alırsam kapanmıyor ama bu sefer ya maç ortasında ya da bitiş ekranında aynı şey oluyor. Bazen ise hiç sıkıntısız oynuyorum maçı ama sonraki maç aynı şey tekrar oluyor.

PC özelliklerim şöyle:
  • Windows 10 64 bit en son sürümünü kullanıyorum
  • MSI Z170A TOMAHAWK anakart
  • Intel i5 6600K işlemci
  • AMD Radeon RX480 8GB ekran kartı
  • 2 adet 2400MHz DDR4 8GB Gskill RAM
  • WD 1 TB black sata hard disk
  • Cooler Master 750m güç kaynağı
  • Cooler Master'ın hava soğutması var
  • 2 Tane fan önde ve arkada 120 ve 140'lık
Yani PC'im gayet yeterli ve ısınma problemi yok. Yeni temizledim zaten ama işlemci macununu uzun zamandır değiştirmedim. Boşta 35 işlemci 40 ekran kartı oluyor. Oyunlarda işlemci 50 görmüyor ekran kartı da 55 gibi oluyor. Windows tekrar yükledim bir şey değişmedi. Güncellemelerin hepsi yapılmış. Hatta belki sorun güncellemelerdedir diye sorun yaşamadığım zamanki güncellemeleri yükleyip öyle denedim yine düzelmedi. Prizi değiştim hala aynı. Oda değiştim hala aynı. Sorunun nerede olduğunu da anlayamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2 hafta öncesinden bu zamana kadar çıkan ekran sürücülerinde sorun var sanırım. Ben RX 580 kullanıyorum ve benim de oyun oynarken kilitlenip yeniden başladığı oluyordu(Oyunu kendim görev yöneticisinden sonlandırmadığımda.). Eski sürücüyü yükleyip denediğimde bu sorundan kurtuldum diyebilirim. En azından DotA 2 oynarken yaşamıyorum fakat CS:GO ve PUBG oynarken ilk başlatmada kilitlendiği oluyor. Sonrasında sorun olmuyor.

2 hafta öncesinden bu zamana kadar çıkan ekran sürücülerinde sorun var sanırım. Ben RX 580 kullanıyorum ve benim de oyun oynarken kilitlenip yeniden başladığı oluyordu(Oyunu kendim görev yöneticisinden sonlandırmadığımda.). Eski sürücüyü yükleyip denediğimde bu sorundan kurtuldum diyebilirim. En azından DotA 2 oynarken yaşamıyorum fakat CS:GO ve PUBG oynarken ilk başlatmada kilitlendiği oluyor. Sonrasında sorun olmuyor.

Sorun hala devam ediyor son 1 ay içinde çıkmış olan tüm sürücüleri denedim ama ise yaramadı hala aynı. Önerin için teşekkürler.

Konu ile alakasız ama bende RX 580 alacağım için bir konuyu merak ettim. PUBG' de kaç fps alıyorsun?

Şuan bana sıkıntı çıkarmayan 17.7.2 sürümünü kullanıyorum tavsiye ederim. Diğer driver sürümlerinde Relive açınca kasmalar oluyor.

Konu ile alakasız ama bende RX 580 alacağım için bir konuyu merak ettim. PUBG' de kaç fps alıyorsun?
Yüksek ayarlarda ortalama 80-90 diyebilirim. Şuan test sunucusunda ortalama 100 fakat tam sürüme çıktığında ne olur bilemiyorum. Her gelen update ile artıyor. Başlarda 60-70 arası anca alabiliyordum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı