RX 480 Sistem BF1 Düşük ve Yüksek Ayarlarda Aynı FPS Sorunu

cruoizei

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Infrastructure Operations Manager
Merhabalar,
AMD Rx 470 Battlefield 1 Performansı - Technopat

Yukarıdaki incelemede bulunan bileşenlerin hemen hemen aynıları mevcut. Birkaç değişiklik dışında. Ancak BF1'de ultra ayarlarda 60 FPS stabil alıyorken, ayarları düşüğe çektiğimde FPS'de herhangi bir yükselme olmuyor. Hemen hemen aynı seviyelerde dolaşıyor hatta bazen 50 FPS'in altına düştüğü oluyor. Aklıma gelen bazı şeyleri denedim. Ancak çözüm hala bulmuş değilim. Naçizane fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Mevcut sistemim şöyle;

Son düzenleyen: Moderatör:
Msi afterburner'ı osd görüntüleme kapalı kullanın? Biraz oynadıktan sonra alttab yapıp bakarsınız.
Merhaba, yurt dışında olduğumdan OSD bilgi ekranı ile alakalı testi gerçekleştiremedim. 1-2 güne buradan paylaşacağım. İlginiz için teşekkürler..

Merhaba

OSD çalışmıyor ise DX12 modundasınız anladığım kadarıyla. Oyunun şuan böyle bir sorunu var ne yazıkki. DX11 de çalıştırabilirsiniz.

RAM konusunda arkadaşlar haklılar.Dual Channel (1-3 slot olduğuna emin olun.)

Onun dışında bende i5 7600 ve 1060 var ve screen tearing, 64 oyuncu Operations da anlık düşmeler olabiliyor nadiren, bundan kaçış yok. İşlemciye binen yük 1080p de çok fazla BF1de.

Ben Vsyncle tearingden kurtuldum, input lag yaşamıyorum. VSync sizin için çalışmaz ise

gametime.maxvariablefps 60 yazın konsola 60hz iseniz.

Sorunlarınıza bu cevap çözüm olmuştur :)

Msi afterburner'ı osd görüntüleme kapalı kullanın? Biraz oynadıktan sonra alttab yapıp bakarsınız.

Merhaba

OSD çalışmıyor ise DX12 modundasınız anladığım kadarıyla. Oyunun şuan böyle bir sorunu var ne yazıkki. DX11 de çalıştırabilirsiniz.

RAM konusunda arkadaşlar haklılar.Dual Channel (1-3 slot olduğuna emin olun.)

Onun dışında bende i5 7600 ve 1060 var ve screen tearing, 64 oyuncu Operations da anlık düşmeler olabiliyor nadiren, bundan kaçış yok. İşlemciye binen yük 1080p de çok fazla BF1de.

Ben Vsyncle tearingden kurtuldum, input lag yaşamıyorum. VSync sizin için çalışmaz ise

gametime.maxvariablefps 60 yazın konsola 60hz iseniz.

Sorunlarınıza bu cevap çözüm olmuştur :)

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Ara ara girip bakabiliyorum. OSD ile gerekli ölçümleri yaptım. Ancak şuan kendi bilgisayarımda olmadığım için resimleri sizinle paylaşamıyorum. GPU kullanımı %98-100 arası(sıcaklık;65-70 derece), CPU toplam kullanımı %70-85(sıcaklık; 60-65 derece) arası gidip geliyor. RAM kullanımı 6500-7000mb arası oynuyor. Ultra ayarlarda DX12 açık iken FPS 50-70 ortalamasında seyir ediyor. Çok çizim yokken 90 lara çıktığı oluyor. Ancak bazen 45 lere düştüğü de oluyor. Görüntü ayarlarını düşüğe aldığım zamanda ise; bu değerler (CPU-GPU) çok fazla değişmiyor. FPS 60-100 arası gidip geliyor. DX11 ile de bu sonuçlarda pek bir değişim olmuyor. Dediğim gibi ben bu sistemi toparlarken ultra ayarlarda minimum 75FPS alırım diyerekten toparladım. Ancak sonuç hiç beklediğim gibi olmadı. V-SYNC yi açtığım zaman ultra ayarlarda 60 FPS in altına düştüğü için kasma yapar diye düşünüyorum. Ancak eve geçince bunu da deneyeceğim.

Merhabalar,
AMD Rx 470 Battlefield 1 Performansı - Technopat

Yukarıdaki incelemede bulunan bileşenlerin hemen hemen aynıları mevcut. Birkaç değişiklik dışında. Ancak BF1'de ultra ayarlarda 60 FPS stabil alıyorken, ayarları düşüğe çektiğimde FPS'de herhangi bir yükselme olmuyor. Hemen hemen aynı seviyelerde dolaşıyor hatta bazen 50 FPS'in altına düştüğü oluyor. Aklıma gelen bazı şeyleri denedim. Ancak çözüm hala bulmuş değilim. Naçizane fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Mevcut sistemim şöyle;

Oyun ayarlarında vSync açık kalmış olabilir, kontrol edin. Eğet kapalıysa Amd Crimson'daki ayarlarda fps sabitleme ve vSync (Dikey Senkronizasyon) açık olabilir.

Şu forumda sadece 5-6 Asus Rx480 ekran kartı sorunu var, daha msi veya sapphire'ya denk gelmedim. Asusta 3 yıl garanti var diye balıklama atlıyorlar. Biraz araştırın özellikle yabancı forumlarda. Asus amd ekran kartlarında yabancı forumlar MHz dalgalanması var diye bağırıyorlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı