Rx 480 ve i3 6100 1366x768 sistemde darboğaz?

kerem paydaş

Hectopat
Katılım
6 Temmuz 2015
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1-1366x768 monitörüm var sonradan full HD alıcam.
2-RX 470 mi RX 480 mi ikisi aynı fiyata nerdeyse.
3-Darboğaz oluyor mu oluyorsa da 1 sene sonra filan i5 takıcam o zamana kadar bütün oyunları bitirmeye çalışıcam sorun olur mu?

Aynı fiyata GTX 1060 mini var kafam karıştı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1-) Rx480 ile o çözünürlükteki monitörde oyun oynarsanız ekran kartına yazık olur -mecazi anlamda- ama kalıcı hasarlar vermez. Zaten daha sonra Full HD monitör alacağım demişsiniz, problem olmaz.
2-) Rx480 Rx470'den daha güçlü bir kart ama Rx470'e göre daha fazla darboğaz yapar o işlemci ile ama çok fark ettirmez.
3-) Zaten daha sonra i5 alacağım demişsiniz. i3'de sizi götürür. Darboğaz dediğim de işlemciye yüklenen oyunlarda (GTAV gibi) en fazla 15 fps fark ettirir yani büyük farklar olmaz.

Kısacası bütçeniz varsa 470 yerine 480'i almanızı öneririm.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı