RX 480 ve i5 7400 Oyunlarda Takılma

berke0100

Hectopat
Daha fazla  
Ben 5 gün önce bilgisayar sistemi topladım ama oyunlarda takılıyor. Oyun grafiği en kötü oyunlarda bile takılıyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor acaba? Verdiğim paraya yazık oluyor. Ekran kartı driveri güncel ama işlemciye ek olarak soğutucu almadım. Ondan mı kaynaklanıyor?

Sistem özellikleri;

Asus Strix RX 480
İ5 7400
MSI b250m bazooka
WD 1 TB harddisk
8GB 2133 MHz RAM
Zalman R1 600w kasa

Ben 5 gün önce bilgisayar sistemi topladım ama oyunlarda takılıyor. Oyun grafiği en kötü oyunlarda bile takılıyor. Bu sorun neden kaynaklanıyor acaba? Verdiğim paraya yazık oluyor. Ekran kartı driveri güncel ama işlemciye ek olarak soğutucu almadım. Ondan mı kaynaklanıyor?

Sistem özellikleri;

Asus Strix RX 480
İ5 7400
MSI b250m bazooka
WD 1 TB harddisk
8GB 2133 MHz RAM
Zalman R1 600w kasa

İşlemciler farklı olsa da aynı sorun bende de var, neden acaba.? Nerede yanlış var?

Son düzenleyen: Moderatör:
işlemciler farklı olsada aynı sorun bendede var neden acaba.. nerde yanlış var?
Aynı sorun bende de var. Bu aralar Asus Strix RX 480 kullanan baya kişide sorun olmaya başladı. Asus Strix RX 480 diyorum çünkü arkadaşımla kartları değiştirdim test için. Onda da sorun yaratmış. Aynı sıkıntılar. Test için 2 kart kullandım. MSI R9 370 ve GTX 980 bf1 ultra ayarlarda 40 fps altına düşmedim 2 kartta da.

Aynı sorun bende de var. Bu aralar Asus Strix RX 480 kullanan baya kişide sorun olmaya başladı. Asus Strix RX 480 diyorum çünkü arkadaşımla kartları değiştirdim test için. Onda da sorun yaratmış. Aynı sıkıntılar. Test için 2 kart kullandım. MSI R9 370 ve GTX 980 bf1 ultra ayarlarda 40 fps altına düşmedim 2 kartta da.

Aslında bende düşmüyorum da fazla, oyun akıcı değil GPU kullanımı düzensiz.

Arkadaşlar cezalı olan kişinin yerine yazmak gibi bir hatada bulunmayın. Taşıma su ile değirmen dönmüyor, sorun kimde ise cezası bitince kendisi dönüş yapabilir.

Öncelikle takılmaların sebebi genelde depolama aygıtlarındaki doluluk veya yüksek kullanım yüzdeleri olabiliyor. RAM belleğin yetersiz kaldığı veya arka planda HDD veri yolunu kullanan bir uygulama çalışıyor olabiliyor. Mesela oyuna girerken arka planda Chrome gibi tarayıcıları kapatmakla başlayabilirsiniz. Sıcaklık problemleri de keza sıkıntıya yol açabiliyor.

Sistemde birden çok ekran kartı kontrol uygulaması varsa da kaldırın, yalnızca 1 tane işinizi görev program bulunsun.

İşlemci sıcaklığı ne alemde ona bir bakmakla başlayalım ; AIDA64 Stability Test Rehberi
Ayrıca oyun açık ve takılmalar yaşanırken görev yöneticisinin "İşlemler" ve "Performans" sekmesinden tam ekran görüntü istiyorum.
Ekran kartı sıcaklık ve performans değerlerini de Valley Unigine programı ile test ettireceğim konuya dönüş yaptıktan sonra.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı