RX 480 vs GTX 1070

Önemli olan insanları ne kadar bilgilendirdiğindir...

İnsanların yazından ne kadar yararlandığıdır yani insanların yazılarını eleştirmektense bilgilendirici yazılar yazsanız daha iyi olacaktır.

Bekle deyip geçmek en kolay şeydir ama belliki arkadaşın acelesi var.

Ve ben ona GTX1070 almasını da tercih ettim.

Ama lafı dolandırıyorsunuz çok derine iniyorsunuz (adamın elektrik faturasına bile)...

Zaten ben ona GTX1070 almasının daha sağlıklı olacağını söylemiştim gerek bütçesi gerek istediği NVIDIA avantajlarından dolayı.

Bu arada DirectX 12 de R9 390 ekran kartı DirectX 11 de geçemediği GTX 980 e açık ara fark takmıştır bilginize...

Eğer istediğiniz oyunlar DirectX 12 destekliyorsa AMD nin bahsettiğimiz sınıf ekran kartlarıyla çok avantajlısınızdır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ya ben kimi eleştirdim? CF ve SLI tavsiye edilmediğini ve bunu derinlemesine KANITLARLA anlattım 1070 önermek de kolay bekle demekten çok. Anlattıklarımın düzmece olduğuna vardın. Hangisi düzmece anlatsana. Daha PCI hat sayısının ne olduğunu bilmeden bana millete düzmeceler anlatıyorsun dedin. Yani ben sadece bekle demişim gibi muamele gösteriyorsunuz. Ben çok iyi bir şey yazdım çok iyiyim gibi ego kokan hareketler yaptım mı? Yani ben CF ve SLI'ı firmalar bile tavsiye etmiyorken yapmamanız gerektiğinden bahsettim. Elektrik faturasına bile girerim yani aradaki farkı herkes biliyor. Arkadaş günde 10 saat tam yükte oynuyor farkı sen düşün. Önemli olan bilgilendirmek de kuru kuruya bilgilendirmek de olmuyor. Ben başka yerde sapphire iyidir sapphire al dediğimde niye herkes bana tepki gösterdi? Çünkü kanıt yok ASUS her alanda başarılı olduğu için AMD soğutmasında da başarılı olacağını düşünenler var ve bunu kanıt olarak sana söylüyorlar. MSI AMD kartlarda iyi ama soğutma konusunda ve fiyat avantajında sapphire daha iyi şimdi ben "sapphire alın nokta" desem kim alacak? Ya da kim bana katılacak? Sadece olayın farkında olan kişiler bana katılacak. Kanıt sunmadan bana düzmece yapıyorsun dedin. Kanıt sundum olaya başka yerden girdin ki çelişkiye girdin şu an. Orada benim yazdıklarımın yalan olduğuna kadar gittin. Şimdi de lafı dolandırıyorsun diyorsun kanıt göstermeden ben seni bile inandıramıyorum. Bir zahmet lafı dolandırarak anlatayım. Derine inmesem düzmece derine insem önemli olan bilgi. Kardeşim daha söylediğim bilgiye inanmıyorsun bir zahmet nVidia protokole dökmüş işte arada fatura farkı var 5960 x ile anca tam performans kullanılacak bunlardan bahsetmek zorundayım.

GTX 1080 700 Dolar olarak belirlendi ve TL ye çevirince 2000-2100 TL gibi fiyatlara varıyorduk sonra da seviniyorduk.

Ama Türkiye ye geldiği anda gördükki 3200 TL.
Nasıl ya! Benim bildiğim 700 dolar olan versiyonu 2850 liraya çıktı. Üretici firmalar bazı eklemeler yaparak 3200 TL'ye satmış olabilirler.

RX 480 750 TL DEN 450 TL zamlanıp en az 1200 TL ye raflarda olacak.

RX 480'inde 200 dolar yani 600 TL'den hesaplanması gerekmiyor mu? 750 TL ?

Yanlışım varsa düzeltin. RX 480'in 900-1000 TL bandında çıkacağını, kesinlikle 1200 TL gibi bir fiyata çıkacağını düşünmüyorum.

Ya ben kimi eleştirdim? CF ve SLI tavsiye edilmediğini ve bunu derinlemesine KANITLARLA anlattım 1070 önermek de kolay bekle demekten çok. Anlattıklarımın düzmece olduğuna vardın. Hangisi düzmece anlatsana. Daha PCI hat sayısının ne olduğunu bilmeden bana millete düzmeceler anlatıyorsun dedin. Yani ben sadece bekle demişim gibi muamele gösteriyorsunuz. Ben çok iyi bir şey yazdım çok iyiyim gibi ego kokan hareketler yaptım mı? Yani ben CF ve SLI'ı firmalar bile tavsiye etmiyorken yapmamanız gerektiğinden bahsettim. Elektrik faturasına bile girerim yani aradaki farkı herkes biliyor. Arkadaş günde 10 saat tam yükte oynuyor farkı sen düşün. Önemli olan bilgilendirmek de kuru kuruya bilgilendirmek de olmuyor. Ben başka yerde sapphire iyidir sapphire al dediğimde niye herkes bana tepki gösterdi? Çünkü kanıt yok ASUS her alanda başarılı olduğu için AMD soğutmasında da başarılı olacağını düşünenler var ve bunu kanıt olarak sana söylüyorlar. MSI AMD kartlarda iyi ama soğutma konusunda ve fiyat avantajında sapphire daha iyi şimdi ben "sapphire alın nokta" desem kim alacak? Ya da kim bana katılacak? Sadece olayın farkında olan kişiler bana katılacak. Kanıt sunmadan bana düzmece yapıyorsun dedin. Kanıt sundum olaya başka yerden girdin ki çelişkiye girdin şu an. Orada benim yazdıklarımın yalan olduğuna kadar gittin. Şimdi de lafı dolandırıyorsun diyorsun kanıt göstermeden ben seni bile inandıramıyorum. Bir zahmet lafı dolandırarak anlatayım. Derine inmesem düzmece derine insem önemli olan bilgi. Kardeşim daha söylediğim bilgiye inanmıyorsun bir zahmet nVidia protokole dökmüş işte arada fatura farkı var 5960 x ile anca tam performans kullanılacak bunlardan bahsetmek zorundayım.
Şu forumda gördüğüm en bilinçli ve bilgili kişisiniz ekran kartı konusunda onu bunu geçinde ben de bilgisayar toplicam temmuz da şuan elimde Asus VG248QE monitör var ayrıyetten 4.500 TL bütçem var bana kasa toplayabilir misiniz acaba sizi yakalamışken söyliyeyim dedim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence RX 480 alıp kalan paraya biraz ekleyip ileride ekran kartı geliştirmesi yapmak daha mantıklı. Şuanda RX 480 200$ + vergiler vs şeklinde olacak. İstersen 2 tane alabilirsin, istersen 1 tane alıp kalan paraya ileride geliştirme yapabilirsin. Ben gtx1070 yerine RX 480 almayı düşünüyorum.

@MehmetY
İkisini aynı anda almak zorunda değilsiniz. Yani tamam ileride yetmez tek RX 480 CF yaparsınız buna bir şey demem ama. i 5 6600 K olayındaki gibi sen farklı yoldan 1080 performansı alamazsın 1070 performansı alırsın 1080 ile yarışırsın buna bir şey demem ama ödeyeceğin fatura gerçekten fark ediyor. Daha maxwell farkı ile 50000 lira tasarruf videosu var bana inanmıyorsanız bu forumu açan adamlara inanın. CF veya SLI avantajı ikinci ekran kartını sonradan da alabilirsin. Böyle bir standardın var ikisini aynı anda alıp 1080 i geçeceğim demeyin. i 5 6600 K ile i 7 6700 geçerim demek gibi bir şey.

Son düzenleme:
Konuyu açan kardeşim sen 1070 i al keyfine bak.
RX 480 CF ile de uğraşma madem öyleyse.
Beklemen en doğrusu ama beklemem dediğin için yapabileceğin en iyi seçim GTX 1070 olur.

@Spontune Hocam boşverin uğraşmayın çoluk çocukla. Kim türettiyse artık bu "Crossfire yap manyak performans alcan uf" muhabbetini. Adamlar sanıyorki "oh taktım şimdi ikinci ekran kartını bitti artık 82838393 kat daha fazla performans alacağım". 2. Kartı takınca "1+1=2 oo iki kat" gibisinden düz toplama işlemi ile düşünüyorlar her şeyi. % kaç verim alacaklarını bilmiyorlar SLI'dan, Crossfire'dan. Ayrıca %90 ı sanıyorki her anakartta SLI, Crossfire çok mantıklı oluyor. Bırakın dinlemiyorlarsa kendileri görsünler. Zaten X99 bir sistem dizemedikleri sürece doğru düzgün verim alamayacaklar, kendileri görecekler. Eğer dizmeye çalışırlarsada şu, "1070 yerine 2x RX 480 almak daha tasarruflu" düşünceleri yalan olacak.

Ayrıca adamlar gerçekten RX 480'in maksimum 1000 TL ye satılacağını düşünüyorlar.

@Vlahbach
Bilgi konusunda iyi miyim bilmiyorum ama bilinçli diyebilirim kendime. Bir konu hakkında bütün her şeyi göz önünde bulundurmak lazım.

1080 sığdırmayı denedim 5000 lira bütçe lazım.
Calculate.png
KCAS 600 watt 80+ 12 volt yolundan 45 amper veriyor 12*45=540 watt yeterli.
Bellek : Kingston Hyperx Savage 8GB DDR4 2666 MHz CL13 SR 1Rx8 Siyah PC Performans Belleği HX426C13SB2/8
Toplam 4486 lira kargo vesaire 4500 olur.

Biraz dengesiz gibi gözükebilir. SLI destekleyen H 170 ana kartlar büyük ihtimal yok çünkü bulamadım. İleride 1070 yetersiz kalacağı zaman ikinci 1070 i takarsın bu şekilde devam edersin. İleriye dönük olması açısından böyle yaptım. Bütçeni 5000 lira yaparsan i 5 6600 ile 1080 koyabilirim. Dar boğaz olmaz. CL değeri düşük bellek seçtim. İleride aynısından alarak çift kanal çalıştırırsın. İş için kullanacağın zaman 3000 frekansına alabiliyorsun o bellekleri. Dediğim gibi 1080 istiyorsan 5000 lira falan yaparsın bütçeni, kolaylıkla 1080 sığar. 1070 1080 p için yeterlidir aslında. SLI gibi bir amacın da yoksa ileride sistemi daha da düşürüp 4300 liraya falan yapabilirim.

1070 1080 p için yetersiz kalmaz da çifte standart için SLI destekleyen sistem yaptım.

@Vlahbach
Bilgi konusunda iyi miyim bilmiyorum ama bilinçli diyebilirim kendime. Bir konu hakkında bütün her şeyi göz önünde bulundurmak lazım.

1080 sığdırmayı denedim 5000 lira bütçe lazım.
Eki Görüntüle 165869
KCAS 600 watt 80+ 12 volt yolundan 45 amper veriyor 12*45=540 watt yeterli.
Bellek : Kingston Hyperx Savage 8GB DDR4 2666 MHz CL13 SR 1Rx8 Siyah PC Performans Belleği HX426C13SB2/8
Toplam 4486 lira kargo vesaire 4500 olur.

Biraz dengesiz gibi gözükebilir. SLI destekleyen H 170 ana kartlar büyük ihtimal yok çünkü bulamadım. İleride 1070 yetersiz kalacağı zaman ikinci 1070 i takarsın bu şekilde devam edersin. İleriye dönük olması açısından böyle yaptım. Bütçeni 5000 lira yaparsan i 5 6600 ile 1080 koyabilirim. Dar boğaz olmaz. CL değeri düşük bellek seçtim. İleride aynısından alarak çift kanal çalıştırırsın. İş için kullanacağın zaman 3000 frekansına alabiliyorsun o bellekleri. Dediğim gibi 1080 istiyorsan 5000 lira falan yaparsın bütçeni, kolaylıkla 1080 sığar. 1070 1080 p için yeterlidir aslında. SLI gibi bir amacın da yoksa ileride sistemi daha da düşürüp 4300 liraya falan yapabilirim.

1070 1080 p için yetersiz kalmaz da çifte standart için SLI destekleyen sistem yaptım.
Teşekkürler öncelikle özelden mesaj atmayi denedim ama olmuyor daha farklı bi platformdan sana nasıl ulaşabilirim ben biraz garantici bi insanim toplicağım sistemin beni uzun süre götürmesini ve fps oyunlarda sıkıntı çekmemek istiyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı