RX 480 vs RX 470 4GB vs RX 470 8GB

dewilking

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda topladığım İ5 6500 tabanlı sisteme ekran kartı almayı düşünüyorum. RX 480 almayı düşünüyordum ancak çok gecikti ve fiyatları yüksek olacak gibi duruyor. RX 470'e baktığımızda gerçekten uygun ve RX 480'e yakın bir performansı var. Büyük ihtimal RX 470 alacağım ama 4GB ile 8GB arasındaki farkları ve RX 480'le arasındaki farkları öğrenmek isiyorum. Ayrıca RX 470 eski mimarı hangi kartla eşdeğer?

Bende RX 480 i bekliyordum fakat fiyatın yüksek geleceğini düşündüğüm için 10 dakika önce RX 470 nitro 8 gb aldım, nitro almamın sebebi backplate olması ve performans olarak RX 480 e en yakın performansı göstermesiydi. Yurtdışı fiyatı olarak nitro modeli en pahalısı ama burada en ucuzu anlamadım gitti. Eski nesilde GTX 970 ile rakip bu arada.

Bence mantıklı bir şey yapmışsınız. Performans farkı yok resmen. Videolarda hiç 7-8FPS geçtiğini görmedim. Rx480 yerine ben de Rx470 almayı daha mantıklı buluyorum.

Bence mantıklı bir şey yapmışsınız. Performans farkı yok resmen. Videolarda hiç 7-8FPS geçtiğini görmedim. Rx480 yerine ben de Rx470 almayı daha mantıklı buluyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda ortada zaten her şey 2 3 fps farkı var.

O zaman MSI RX 470 Alıyorum
için rahat etsin istiyorsan bu videoya bakabilirsin
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ama 8 gb olanı almanı öneririm texture fill rate olarak 8 gb modeli daha üstte.

Yalnız DOOM gibi oyunlarda FPS farkı bir hayli artacaktır. Eğer ilerdeki oyunlar Vulkan desteğine ağırlık verirse ( ki öyle gözüküyor ) aradaki FPS farkı artacaktır.

Hocam Nitro versiyonunu bulamadım bende link atma şansınız varmı aldıgınız yeri

Rx 470 zaten 1080p çözünürlük için olan bir ekran kartı, bu çözünürlüktede 4 gb bellekten fazlasına gerek yok hatta 4 gb bile gerekmediği düşünülürse 8 gb almaya hiç gerek yok bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…