Ya nereden başlasam bilmiyorum. 3 ay önce sistem topladım. Ve babamın arkadaşı bilgisayarcıya toplattım. PSU'yu da o seçmişti. Power Boost 550W seçmiş abi. Benim de çok bilgim yoktu o dönem forumu falan da bilmiyordum tamam dedim. Ama şimdi güvenemiyorum. Ve uzun vadeli de durmuyor bu PSU. Değiştirmek istiyorum daha ailemle konuşmadım bakalım ne diyecekler. Şimdi sistemim şu:
400 lira verirsen FSP HV Pro 550W 80+ öneririm. Hem güvenilir, hem de ileride 1660S falan alırsan PSU değişmene gerek kalmaz. Bu zamanda 500W altı PSU önerimiyorum.
400 lira verirsen FSP HV Pro 550W 80+ öneririm. Hem güvenilir, hem de ileride 1660S falan alırsan PSU değişmene gerek kalmaz. Bu zamanda 500W altı PSU önerimiyorum.
Üniversitede satıp laptop almayı düşünüyorum. Bunu bir tek RAM eklemesi yapacağım. O yüzden 550W fazla kaçar bence. Alırsam eğer 450W alacağım gibi. Bakalım garantisi bitince değiştirmeyi düşünüyorum. Veya daha da erken.
Üniversitede satıp laptop almayı düşünüyorum. Bunu bir tek RAM eklemesi yapacağım. O yüzden 550W fazla kaçar bence. Alırsam eğer 450W alacağım gibi. Bakalım garantisi bitince değiştirmeyi düşünüyorum. Veya daha da erken.
Yine de 70-80 lira fark için değmez. 5700XT 225W TDP'ye sahip, yanına da 95W CPU koysan 600W yeter rahat değil mi? Hayır, kağıt üstündeki değerler hiç öyle kalmıyor çünkü. Eski kasamda MSI 1050 TI Gaming vardı, 75W TDP diyordu ama yükte 170W gördüm. Şu anki kasamda XFX Thicc III 5700XT var, 225W TDP diyor ama 340W gördüm. Maksimum 350 lira demişsin, sadece 42,96 aşacaksın ama bu aşma sana sadece Watt değeri sağlamayacak, daha yüksek kalite ve daha iyi koruma devreleri sağlayacak. 40 lira için düşmeye inan değmez.