RX 550 sisteme grafik sürücüsü kurulduğunda çalışmıyor

Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
RAM
1380mhz cl9 hi level
Ekran kartı
Asus Rx 550 4gb Phoenix modeli ve g41 onboard
Anakart
Asus p5g41t-mlx
İşlemci
E7500 (3.81 GHz 345 fsb OC)
Sistem özellikleri;
E7500 işlemci(345FSB 3.81GHz overclock ile kullanıyorum)
ASUS P5G41T-MLX anakart.
G41 onboard ekran kartı RX 550 4 GB.
4 GB RAM.
Önceden RX 550 sürücüsünü kurduğumda ekran görüntü kesiyor falan diyordum. Ama şimdi sorun apayrı bir boyutta. Şu anda ne onboard ne ekran kartı sürücüsü çalışıyor.

IMG_20211212_154523.jpg

Onboard ile kurduğunda görüntü geliyor ama sürücü çalışmıyor.

IMG_20211210_155850.jpg

Ekran kartı sürücüsünü kurduğumda böyle ekran geliyor.(Rx 550)

Şu an kafayı yemek üzereyim.

İlk başlangıçta Windows 11 üzerinde sürücü güncellemek istedim o zamandan beri bir şey oldu çözemedim ama o olan şeyden dolayı sorun hala devam ediyor.

RX 550 Windows 11 sürücüsünü i5 11400F sistem üzerinde kurmuştum. Sonra ekran kartı servise gitti hiçbir sorun olmadığını söyleyerek geri geldi.

Şu ana kadar kaç defa Windows 10'u tekrar tekrar kurdum sayamadım artık. Kaç defa kayıtlı geçmiş noktasına döndürdüm artık hatırlamıyorum bile.

G41 chipset Windows 10 üzerinde XP sürücüsünü kurdum. Önceden hiçbir sorun çıkarmadan kuruluyordu. Hatta hiçbir sorun çıkarmıyordu. Windows 11 üzerinden Windows 11 sürücüsünü güncellediğimden beridir sorun böyle.

Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleme:
Zaten servise gitti. Sorun yok denildi geri geldi. Hatta geldiğinde ilk açıp kapama da sorunda yoktu. Ama sonra yine oldu. Yani çözüm olarak bilgisayarı kapamıyorum hiç. Bir sorun yok kapanıncaya kadar tabii ki.

Ah be hocam, PC illaki kapanır.
Serviste çok ilgilenmişe benzemiyor.
Vatan da teknik destekçileri var ya ona gidin ya da bilgisayarcı ya, hatta internet kafeye gidip test edin.

Ah be hocam, PC illaki kapanır.
Serviste çok ilgilenmişe benzemiyor.
Vatan da teknik destekçileri var ya ona gidin ya da bilgisayarcı ya, hatta internet kafeye gidip test edin.

Yani şu ana kadar kapanmadı. Şu an uğraşamıyorum çünkü okul dolayısıyla şehir dışındayım. Bilgisayarcı zaten servise gönderdi kurdu çalışıyor. Çalışmasında sorun yok. Hatta rastgele vakitte FurMark vesaire aç açılıyor cayır cayır gösteriyor. Sorun daha çok kapanıp açıldığında oluyor. Bakalım hayırlısı olsun inşallah kendi kendine düzelir.

Yani şu ana kadar kapanmadı. Şu an uğraşamıyorum çünkü okul dolayısıyla şehir dışındayım. Bilgisayarcı zaten servise gönderdi kurdu çalışıyor. Çalışmasında sorun yok. Hatta rastgele vakitte FurMark vesaire aç açılıyor cayır cayır gösteriyor. Sorun daha çok kapanıp açıldığında oluyor. Bakalım hayırlısı olsun inşallah kendi kendine düzelir.

Kendi kebdine düzeleceğini sanmıyorum ama yine de sen bilirsin.

Yani duruma göre kart değişimi falan isteyebilirim. Ama şu an uğraşmıyorum maalesef.

Hocam dalgamı geçiyorsunuz bilmiyorum fakat sorunu en kısa sürede çözmez iseniz kart elinizde patlayacak ve uğraşacaksınız. Kart 1000 TL üstünde para ediyor, GT serisi bir kart olsa hadi neyse.
Bilgisayarınız illaki kapanacak ve tekrar, tekrar, tekrar uğraşacaksınız.
Size 3 defa aynı soruyu sordum ama cevap vermemekte ısrar ediyorsunuz...
Ekran kartını başka bir kasaya (laptop) takınca aynı sorun oluyor mu? Olmuyorsa ekran kartında problem yok, oluyorsa ekran kartını tekrar servise gönderin. Eğer tekrar olmaz ise kart elinizde patlamadan ve faturası bitmeden iade talebi oluşturun!
Hocam bu günlerde her şey çok pahalı fakat ekran kartınız düzelse bile o sistemin çok iş yapacağını sanmıyorum ( işlemci yüzünden )
Laptoplarda işlemci değişebiliyor mu ? bilmiyorum fakat değistirilebiliyorsa daha iyi bir işlemciye geçin. Olmaz ise sizi idare ediyorsa sizin için sıkıntı yok,
●>Burası çok önemli!
Windows 11 daha yeni çıktı ve birçok sorun var...
Windows 7 veya Windows 10 a format atıp ekran kartını test edin... sorun Windowsun 11 olduğundan kaynaklanıyor olabilir!

Hocam dalgamı geçiyorsunuz bilmiyorum fakat sorunu en kısa sürede çözmez iseniz kart elinizde patlayacak ve uğraşacaksınız. Kart 1000 TL üstünde para ediyor, GT serisi bir kart olsa hadi neyse.
Bilgisayarınız illaki kapanacak ve tekrar, tekrar, tekrar uğraşacaksınız.
Size 3 defa aynı soruyu sordum ama cevap vermemekte ısrar ediyorsunuz...
Ekran kartını başka bir kasaya (laptop) takınca aynı sorun oluyor mu? Olmuyorsa ekran kartında problem yok, oluyorsa ekran kartını tekrar servise gönderin. Eğer tekrar olmaz ise kart elinizde patlamadan ve faturası bitmeden iade talebi oluşturun!
Hocam bu günlerde her şey çok pahalı fakat ekran kartınız düzelse bile o sistemin çok iş yapacağını sanmıyorum ( işlemci yüzünden )
Laptoplarda işlemci değişebiliyor mu? Bilmiyorum fakat değistirilebiliyorsa daha iyi bir işlemciye geçin. Olmaz ise sizi idare ediyorsa sizin için sıkıntı yok,
●>Burası çok önemli!
Windows 11 daha yeni çıktı ve birçok sorun var...
Windows 7 veya Windows 10'a format atıp ekran kartını test edin... Sorun Windows'un 11 olduğundan kaynaklanıyor olabilir!

Aslında dalga geçmiyorum. Ama şu anda maalesef bilgisayar Bursa'da ben bandırmadayım. Üniversite okuyorum. Bende biliyorum halledilmesi gerektiğini ama uğraşmıyorum.

Bu arada yanlış anlamışsınız galiba laptop değil masaüstü.

Başka cihazda deneyemedim çünkü fırsatım olmadı. Ama denemek istemiştim ve aklıma gelmişti. Normalde G41 chipset sürücüsü ekran kartı takılı iken çalışırdı ama ekran kartı takılı iken sürücü başlatıla adı sorunu vermişti. (onboard grafik birimi içeriyor G41 chipset).

Şu anda keşke bilgisayarın başında olabilseydim ama yurttayım maalesef.

Sadece uzaktan erişimim var.
Şu anda ayrıca Windows 10 dayım. Windows 7 veya 8.1 kurmayı şu anda düşünmüyorum. Bu arada Windows 11'i i5 11400F işlemcili sistem ile taktığımda sürücü güncellediğimde sorun başladı. Yani aslında başka cihazda denemiş oluyorum şu anda.

Şu an durum nedir bir değerlendirme yapalım hocam.

Aynı. Sürücüyü kurduğunda ilk başta sorun yok. Ama yeniden başlatınca sürücüyü başlatamıyor. Hatta ekran kartı takılı iken onboard bile sürücüsü başlamıyor. Ama o istesede istemesede görüntü vermek zorunda olduğundan sürücü başlatılamıyor diye söylemişti.

Şu an bilgisayar 1 haftadır açık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı