RX 550 sisteme grafik sürücüsü kurulduğunda çalışmıyor

Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
RAM
1380mhz cl9 hi level
Ekran kartı
Asus Rx 550 4gb Phoenix modeli ve g41 onboard
Anakart
Asus p5g41t-mlx
İşlemci
E7500 (3.81 GHz 345 fsb OC)
Sistem özellikleri;
E7500 işlemci(345FSB 3.81GHz overclock ile kullanıyorum)
ASUS P5G41T-MLX anakart.
G41 onboard ekran kartı RX 550 4 GB.
4 GB RAM.
Önceden RX 550 sürücüsünü kurduğumda ekran görüntü kesiyor falan diyordum. Ama şimdi sorun apayrı bir boyutta. Şu anda ne onboard ne ekran kartı sürücüsü çalışıyor.

IMG_20211212_154523.jpg

Onboard ile kurduğunda görüntü geliyor ama sürücü çalışmıyor.

IMG_20211210_155850.jpg

Ekran kartı sürücüsünü kurduğumda böyle ekran geliyor.(Rx 550)

Şu an kafayı yemek üzereyim.

İlk başlangıçta Windows 11 üzerinde sürücü güncellemek istedim o zamandan beri bir şey oldu çözemedim ama o olan şeyden dolayı sorun hala devam ediyor.

RX 550 Windows 11 sürücüsünü i5 11400F sistem üzerinde kurmuştum. Sonra ekran kartı servise gitti hiçbir sorun olmadığını söyleyerek geri geldi.

Şu ana kadar kaç defa Windows 10'u tekrar tekrar kurdum sayamadım artık. Kaç defa kayıtlı geçmiş noktasına döndürdüm artık hatırlamıyorum bile.

G41 chipset Windows 10 üzerinde XP sürücüsünü kurdum. Önceden hiçbir sorun çıkarmadan kuruluyordu. Hatta hiçbir sorun çıkarmıyordu. Windows 11 üzerinden Windows 11 sürücüsünü güncellediğimden beridir sorun böyle.

Lütfen yardımcı olun.

Son düzenleme:
Elimde bir RX 550 var bir de onboard g41.

Ama ekran kartı çıktığında sürücü normal bir şekilde başlıyor. G41 ile.
PCI-E slotunda mı sorun var acaba başka bir ekran kartında da aynı sorunu görüp göremediğimizi görelim. Birde daha eski AMD sürücüsü dener misin?

PCI-e slotunda mı sorun var acaba başka bir ekran kartında da aynı sorunu görüp göremediğimizi görelim. Bir de daha eski AMD sürücüsü dener misin?

Aslında ne kadar eski olduğuna bağlı olarak değişir ama bayağı eski sürümlerde bile aynı. Her driveri çalıştırıyor sorun yok. Ama tek sorun bilgisayar açılırken sürücüyü başlatamıyor.

Önceden GeForce 210 ile hiçbir sorun yaşamadım.

Hatta sorun mining yapmayı bıraktıktan sonra oldu. Miningi bıraktım sürücü güncelledim falan sonra bom hata başladı. Sonra neyse görüntü aldım falan devam ettim kazmaya ama o Memory OC kısmında level kısmına ellemeyecektim bence. O kısımdan olmuş olabilir belki.

Aslında ne kadar eski olduğuna bağlı olarak değişir ama bayağı eski sürümlerde bile aynı. Her driveri çalıştırıyor sorun yok. Ama tek sorun bilgisayar açılırken sürücüyü başlatamıyor.

Önceden GeForce 210 ile hiçbir sorun yaşamadım.

Hatta sorun mining yapmayı bıraktıktan sonra oldu. Miningi bıraktım sürücü güncelledim falan sonra bom hata başladı. Sonra neyse görüntü aldım falan devam ettim kazmaya ama o Memory OC kısmında level kısmına ellemeyecektim bence. O kısımdan olmuş olabilir belki.

VRAM'lerden kaynaklı bir sorundur belki. Çok ilginç bir hata elimde olan bir bilgisayar olsaydı daha farklı ilgilenebilirdim finallerim bittikten sonra bu konunun üstünde durabiliriz aslında ama en fazla ne yapabiliriz uzaktan onu da bilemedim konu ile alakalı müsait zamanda ilgili araştırma yapmaya çalışacağım.

VRAM'lerden kaynaklı bir sorundur belki. Çok ilginç bir hata elimde olan bir bilgisayar olsaydı daha farklı ilgilenebilirdim finallerim bittikten sonra bu konunun üstünde durabiliriz aslında ama en fazla ne yapabiliriz uzaktan onu da bilemedim konu ile alakalı müsait zamanda ilgili araştırma yapmaya çalışacağım.

Benim de finaller var önümde. Hangi bölümü okuyorsunuz acaba. Finaller olmasa uğraşacağım meretle ama uğraşamıyorum. Gerçi 2 gün uğraştımda ne oldu.

@Mahsum Babat
@Revainer
Şu anda bulunduğu ortam nedeniyle kart zaten 15 derece civarlarındaydı. Yani soğuk lehim olsa şimdi bu test esnasında sorun çıkması gerekirdi. Ve uzun zamandır böyle beklemekte sistem.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-12-26-01-33-55-389_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    Screenshot_2021-12-26-01-33-55-389_com.teamviewer.teamviewer.market.mobile.jpg
    175,2 KB · Görüntüleme: 23
@Mahsum Babat
@Revainer
Şu anda bulunduğu ortam nedeniyle kart zaten 15 derece civarlarındaydı. Yani soğuk lehim olsa şimdi bu test esnasında sorun çıkması gerekirdi. Ve uzun zamandır böyle beklemekte sistem.
Kart daha önce minimgte kullanıldı demişsiniz. Mining için farklı grafik biosu atılıyor diye biliyorum. Sorun bu olabilir mi?

Kart daha önce minimgte kullanıldı demişsiniz. Mining için farklı grafik BIOS'u atılıyor diye biliyorum. Sorun bu olabilir mi?

BIOS atmadım. Zaten atmasını bilmiyorum. Ama tekrardan temizlik olsun maksatıyla BIOS'u tekrar kurmayı düşünmüyor değilim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı