Çoğu oyunda fena değildi fakat işlemcinin zayıf geldiğini fark ettim, tek oynadığım oyun League of Legends (LOL) ve oyun içerisinde fazlasıyla FPS düşmesi almaya başladım. Donanım hakkında az bilgiye sahibim kendi görüşümce bu bir işlemci dar-boğazı ama emin olamadım bu yüzden sizlere sormak ve teknik destek almak istedim.
Eğer işlemci dar-boğazından kaynaklı ise RX550 ve Z270 anakart için güzel bir işlemci önerisinde bulunur musunuz?
i3 7100 düşünüyorum, i3 7100 takarsam dar-boğaz yaşar mıyım?
LoL; işlemci bazlı bir oyun ama bu sistem darboğaz yapacağını sanmıyorum ama güzel değerler almak istiyorsanız işlemci değiştirebilirsiniz. i5 7400'de olabilir.
LOL; işlemci bazlı bir oyun ama bu sistem darboğaz yapacağını sanmıyorum ama güzel değerler almak istiyorsanız işlemci değiştirebilirsiniz. i5 7400'de olabilir.
Yüksek FPS değerlerinde oynuyorum zaten fakat bir anda FPS drop giriyor ve oyunda inanılmaz takılmalar oluyor. PUBG Lite'da yüksek grafiklerde ortalama 110 FPS oynuyorum sorun dediğiniz gibi işlemcide sanırım. DDR3 sisteme geçip Xeon 8 çekirdek bir işlemci kullansam daha iyi olacak gibi geliyor bana.
Yüksek FPS değerlerinde oynuyorum zaten fakat bir anda FPS drop giriyor ve oyunda inanılmaz takılmalar oluyor. PUBG Lite'da yüksek grafiklerde ortalama 110 FPS oynuyorum sorun dediğiniz gibi işlemcide sanırım. DDR3 sisteme geçip Xeon 8 çekirdek bir işlemci kullansam daha iyi olacak gibi geliyor bana.
Ekran kartınız da iyi bir model değil ne yazık ki. GT 1030 ile eşdeğer, düşük sistemler için üretilmiş ancak LoL için yeterli olduğunu düşünüyorum. Xeon hakkında bilgim yok ama @actanonverba üstad yardımcı olacaktır.
Ekran kartınız da iyi bir model değil ne yazık ki. GT 1030 ile eşdeğer, düşük sistemler için üretilmiş ancak LoL için yeterli olduğunu düşünüyorum. Xeon hakkında bilgim yok ama @actanonverba üstad yardımcı olacaktır.
Amacım tamamen sadece lol oynamak, espora hazırlık yapıyorum ve şu an bu sistemin bana darboğaz yapması direk herşeyi mahvediyor... Sebebi işlemci ise değiştirmeyi planlıyorum, ekran kartımın yeterli olduğunu düşünüyorum. Sizden öneri bekliyorum.
Ek olarak i3 6098p işlemci takmayı da düşünüyorum aynı anakart sistemine sizce ne kadar mantıklıdır?
Belirttiğim işlemcilerden asgari seçenekleri tikledim. En kötü 6600'den aşağı almamanızı öneririm. Önerim, fiyatlarıda uygun olabileceğinden K'sız 6700 veya 7700 olabilir. Bütçeniz varsa zaten direk 6700K veya 7700K. İkinci el karışık, sağlam pazarlık yapınız derim.
Belirttiğim işlemcilerden asgari seçenekleri tikledim. En kötü 6600'den aşağı almamanızı öneririm. Önerim, fiyatlarıda uygun olabileceğinden K'sız 6700 veya 7700 olabilir. Bütçeniz varsa zaten direk 6700K veya 7700K. İkinci el karışık, sağlam pazarlık yapınız derim.